Inlägg från: Pesco |Visa alla inlägg
  • Pesco

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    Jag räknade från att vattnet gick, för så räknade sjukan för mig. Går inte vattnet så är det väl värkar. Mina började strax efter vattnet.

    Norpan, jag tror faktiskt det är en baggis att bli av med din bacillskräck. Oj, det lät nedvärderande, menar inte så. Jag har vänner som lever med panikångest. När det var som knäppast kunde vännen inte åka tunnelbana eller dricka äppeljuice, utan att få dödsångest. Kognitiv beteendeterapi brukar funka. Man kan få hjälp via olika program på sjukhus, bl a via internet (efter läkarmöte). I det här fallet råkade jag ha en bok (om just panikångest) som jag lånat av hypokondrikervän (som inte hade p-ångest). Killen läste boken och blev av med 90% av symptomen. Mest handlar det (vad jag förstår, har inte läst boken) om att förstå vad ångest är och varför kroppen reagerar som den gör.

  • Pesco

    Svirro, det kan va helt olika på olika barn. För mig gjorde det ont beroende på hur Robin låg, de kallade det pinvärkar.

  • Pesco

    Ja, Svirro, boka tid och snacka med nån. Och prata med såna som har flera barn.

    Statistiskt sett går ju förlossning nr 2 mkt snabbare, så man behöver iaf inte ha ont lika länge.

  • Pesco

    Oj vad fint! Julkortet alltså, här blir det inget sånt, ingen tid.

    Ord och ljud kan han rätt många, men han använder dem lite så där, mest när han själv vill.
    Mamma
    Babba
    Bamba
    Där eller oftast den där

    Ti-ti (tick-tack=klocka)
    Brumbrum (bil)
    Schhhh (kissa)
    Bum (blomma)

    Han tecknar och ljudar:
    Ekorre
    Fluga
    Fjäril
    Flygplan
    Helikopter

    Ska bli spännande med resan, eftersom han är en liten observatör, snabbt lär och tar efter.

    På det stora hela är jag förvånad över hur mycket de kan trots att de är så små. T ex har Robin ett ganska utvecklat förhållande till sin nalle (Björnen). Från min syrra minns jag det mer från 2 års åldern. Han matar den, torkar munnen på den, ger den att dricka, försöker sätta på den strumpor och framför allt - tröstar den. Han lägger den på sin igelkott (IKEA) och slår på igelkotten så att björnen hoppar upp i luften.

    Eftersom potträningen funkar så där, har jag istället inlett potträning av Björnen.

    Annars är processer roligt. Mina toabesök, inkl imiterande kissljud (sccch), hämta toapapper, ge papper, spola.

    Han vill gärna va med och måtta upp kaffe, sätta på maskinen. Pekar sen ut var vattnet kommer, imiterar ljudet och pekar vart kaffet hamnar.

    Nu vill han sitta på egen stol. Ser så uppkäftig ut, där bara en lugg och 2 ögon sticker upp över brodet.

  • Pesco

    Tigger, är det nalle puhs kompis?

    Robin satte sig på pottan med kläderna på flera ggr ikväll. Tack vare Björnen och "Max potta". Han torkade Björnen i rumpan. Tidigare har han bara stått i den eller satt den på huvudet.

  • Pesco

    Ska ni köpa leksaker måste jag tipsa om Ica Bea här, de har jättemycket roliga saker. Bättre urval än många leksaksbutiker. Inte särk dyra.

    Hittade en bok med djurporträtt. Det är hål gjorda för ögonen så att pappa kan blinka o plira bakom grisfejan och mamma kan va en glosögd ko.

  • Pesco

    Idag var vi hos en dagmamma. Sist vi pratade med kommunen var det 15 barn före Robin i kön. Den här är privat och kan förmodligen ta honom i april. Det innebär att vi "bara" är utan barnomsorg i 2,5 månader.

    Borsett att Robin röjde runt tills han blev svettig passade han också på att le och flörta både på och utan beställning, så vem vet. Kanske går det att rucka på det hela ytterligare en månad?

  • Pesco

    Stort grattis...så mycket som min el kostar så måste de ha stålars nog att ge dig hög lön

    Vi har tappat bort örontempen. Nån som vet var man kan köpa till bra pris? Robin verkar rätt febrig.

  • Pesco

    Usch, jobbigt med skador! Robin fick hög feber men förmodligen var det sista sprutan. Det kunde bli biverkningar och nåt annat än snornäsa verkar han inte ha.

    Vi fick dagmamma! Iofs inte förrän mars, så 1,5 månad utan stålars och barnomsorg, men det får fixa sig. Hon verkar vara bra och rekordelig. Robin skrek ju och sparkade när vi skulle därifrån, så det känns helt ok. Lååångt bättre än öststatsdagiset under högspänningsledningen!!!

    I morrn har jag ett jobbfixarmöte. Ordnar det sig blir det det första uppdraget jag själv fixat åt firman. Håll tummarna! Tyvärr ska jag ut i leran och gräva en halv dag först.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006