Inlägg från: Angel80 |Visa alla inlägg
  • Angel80

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    Tack för det vänliga välkomnandet hem.

    Idag kom ett nytt ord, haha, jättelustigt det var min kompis som hörde det, hon skrek hörde du, han sa fotboll!!!! Vi kollade arsenal matchen här hemma, fotbollsfantaster som vi är.

    De frågade om vi hade lämnat in honom på något hemligt träningsläger för fotboll. (stackars barn) hahahaha.

    Han snappar upp var enda ord vi säger och härmar en. De flesta ord verkar dock börja på B, blöja, badboll, bajs, bolla osv... B är väldigt populärt just nu.

  • Angel80

    Kikar in snabbt, har ett litet lunchbrake från studierna.

    Hoppas att allt är bra med er, här används största möjliga hjärnkapacitet från 9-5.

    Två kurser är iaf avklarade nu och jag har påbörjat den tredje och fjärde kursen. Ser ljuset med lite jullov om knappt en månad.

    Pesco - flyger ni på natten eller dagen. Vi bokade flyg så vi flög på natten både dit och hem, vilket underlättade otroligt, vi var i god tid på flygplatsen så att lilleman fick kuta runt ordentligt och spralla av sig. Sen som Elisabeth säger så är det bra att ha några roliga leksaker med sig som man har lagt undan några dagar innan, eller som vi gjorde, vi köpte en massa småleksaker på BR och tog med oss, helt nya grejer han aldrig lekt med förrut så det var extra roligt.

    Ett tips är att kolla så fort ni har hittat era platser med flygvärdinnorna om planet är fullbokat, om inte be att få byta platser till ett ledigt tre eller fyrsäte. TYvärr var planet fullbokat på nerresan så lilleman sov i vårt knä, men på hemresan var det inte fullbokat så då flyttade mannen som satt tillsammans med oss på ett tresäte till en annan ledig stol så att lilleman kunde ligga emellan oss på ett säte, det gjorde att han sov totalt 8 timmar i sträck under en 11 timmar lång flygning. Rena drömhemresan faktiskt. Jag sov väl nästan 6 timmar själv.

    Jag vet att om man ber flygvärdinnorna om detta så försöker de alltid att prioritera barnfamiljer som flyger med barn under två år, dvs de som har barnet i knät under flygresan.

    Ancy - jag är helt övertygad om att ni inte får problem senare med lillan om hon får sova hos er ett tag. Den där barnpsykologen på tv svarade häromdagen på en liknande fråga om ett barn som helt plötsligt gallskrek när hon skulle bada, något hon alltid älskat. Hallin sa att vissa saker går helt enkelt inte att förklara, ibland händer och sker små saker i barnens hjärnor, som t.ex. att de tror att de skall sugas ut när vattnet töms ur badkaret och liknande och då skall man bara låta det vara, de kan bli rena på andra sätt och huvudsaken är att barnet får lugn och ro och kan känna sig trygg. Att promt hålla fast vid att hon skulle sova i egen säng kommer nog snarare förvärra situtationen. Låt henne sova hos er. Tänk om alla barn som inte sover i sin egen säng för alltid kommer att fortsätta med det, då skulle hälften av alla tonåringar sova hos sina föräldrar.

    Det mesta löser sig av sig själv. Det är min tro.

  • Angel80

    Skrutt - som jag har förstått det när det gäller bostadsrättslägenheter så är marknaden mättad, alltså det finns fler lediga lägenheter än potentiella köpare. Ni har nog som någon redan sagt haft otur och råkar behöva sälja när det finns som flest lägenheter.

    Villapriserna är på väg ner, även om bostadsrätterna fortfarande verkar ligga på samma nivå som tidigare, har ni bara tur och hittar en köpare så skall du se att ni får "rätt pris" för er lägenhet ändå.

    Jag är visserligen ingen mäklare, men så har jag uppfattat marknaden iaf.

    Lycka till.

  • Angel80

    Godkväll

    Är det någon mer som befinner sig i värsta trotsåldern just nu? Lilleman har iofs alltid varit livlig med stark vilja, men nu är han totalt omöjlig emellanåt. Han kan bli vansinnig och blir så arg så att tårarna sprutar, helt hysteriskt, alltså för att han är arg, inte ledsen, jag har aldrig varit med om dess like.

    Jag längtar verkligen tills att han börjar dagis, inte för att bli av med honom, utan snarare för att jag tror att han helt enkelt behöver stimulans till 110% konstant. På dagis kör de förhoppningsvis slut på honom.

    Maken ringde barnomsorgen och vi skall få svar inom en till två veckor vilket dagis det blir. Puh, så var det avklarat iaf.

    Elisabeth - vad skönt att han kunde sova hela resan. Tror att de är bäst för både dem och oss om de kan sova så mycket som möjligt.

  • Angel80

    Ja jag vet inte riktigt vad det är med lilleman, jag duger inte för fem öre, det är bara pappa pappa pappa pappa pappa hela tiden, han vill absolut inte vara hos mig, ålar sig och skriker så fort jag försöker trösta honom, baaaaaaaaaaaaaara pappa pappa pappa pappa pappa, det är tacken för att man har varit hemma i 14 månader.

  • Angel80

    Elisabeth - hahaha, ja där ser man, nu vet man vad som väntar och värre verkar det bli. haha. Men men, det är väl en fas alla småttingar skall gå igenom någon gång. Antingen som småbarn eller som tonåringar. Jag försöker trösta mig med att tro att lilleman är precis så vild som min syster var när hon var liten, levde nästan i en egen värld under några år. Men sen när hon blev tonåring blev hon jättelugn och varje förälders dröm. Lydigare och mer väluppfostrat barn fick man leta efter.

    Jag å andra sidan var jättelugn och snäll som liten, så min trotsålder kom i tonåren, då var jag omöjlig att ha att göra med. Så man får hoppas på att lilleman följer systra mins exempel.

  • Angel80

    Jag har varit på både skansens och gröna lunds julmarknad, lilleman tyckte att båda var super.

  • Angel80

    Vi har fått plats på vad jag tror är ett superdagis (hoppas jag)
    med fokus på aktivitet utomhus flera timmar om dagen för att hålla barnen sunda och friska och för att minska smittspridning. För att främja barnens hälsa har de avslappningsövningar och barnmassage på schemat.

    För att öva upp barnens motoriska förmåga är rytmik, lek och rörelse till musik ett stående inslag på veckoschemat.

    Man satsar även på kosten, då barn har ett högt järnbehov så finns ett köttalternativ och ett vegetariskt alternativ att välja varje dag, även det vegetariska skall innehålla mycket järn.

    Man har även något man kallar träning för verkligheten som går ut på att barnen skall utveckla tilltro till sig själva och sin egen förmåga. Det är viktigt att barnet redan i tidig ålder grundlägger respekt för människors lika värde.

    "Träning för verkligheten innebär även en helhetssyn på utbildning som gör att barnen kan leka och utföra uppgifter både självständigt och i grupp och att de tränas och aktiveras fysiskt, mentalt och emotionellt."

    Man har även något man kalla livsfärdighetsträning.

    "Livsfärdighetsträning är viktigare än någonsin att redan i tidig ålder grundlägga och utveckla en god självbild och grundtrygghet för barnen. Vi arbetar för att barnen ska få ett avslappnat och rofullt beteende och ökat självförtroende. Med detta menar vi bland annat att vi tränar barnen ? och personalen ? i målbildsträning, självbildsträning och avslappningsövningar."

    "Multipla intelligenser - olika förmågor att lära sig
    Människor har olika sätt och stilar att lära sig ta till sig kunskap. Vi kommer därför att arbeta med att barn med olika inlärningsstilar ska kunna ta till sig den kunskap som lärs ut. Med ett gemensamt ord kallas teorin om olika inlärningsstilar Multipla Intelligenser."

    Man verkar även för hög barnsäkerhet genom skyddsronder, obligatoriska säkerhetsutbildningar för personal där även föräldrarna involveras m.m.

    Ja iofs är väl det här självklarheter för de flesta dagis men det känns ändå bra att det är så uttalat här. Vi skall dit på måndag och hälsa på och om det känns bra så skriver vi kontrakt på plats.

  • Angel80

    nanis - jag är som tur är inte hemma. Det är maken. Själv går jag hemifrån mellan 07-08 på morgonen och kommer hem igen mellan 17-19.

  • Angel80

    Elisabeth - vad roligt att höra att det känns så bra redan från början. Det brukar vara viktigt för framtiden.

    Själv har jag begärt förlängd studieledighet från jobbet. gulp. Får se vad de säger.

    Nä nu måste jag försöka läsa lite.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006