Inlägg från: milimina |Visa alla inlägg
  • milimina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    jag trodde ju junior skulle bli tidig. ville dessutom bli igångsatt om junior inte kom på bf och hade faktiskt tid för samtal om det dagen efter bf, eftersom jag mådde så otroligt dåligt de sista veckorna pga foglossningen som gjorde så helvetiskt ont att jag verkligen inte kunde sova. sov max två timmar i sträck och då väldigt dåligt, klart han inte kom då, varken jag eller kroppen var i form för en förlossning. fick en sovdos av förlossningsavd när jag ringde och grät för att jag var så slut, och efter att ha fått sova ordentligt en enda natt satte det igång av sej självt! så det är nog olika vad som funkar på olika personer. jag är fortfarande övertygad om att han kommit tidigare ifall jag hade fått vila ut ordentligt nån gång.

    nästa graviditet tänker jag göra klart från början att det är bf som gäller och kommer inte bebisen av sej själv tänker jag kräva igångsättning. här får man annars gå över TRE VECKOR!! det funkar inte med mej alls. jag kommer att hamna i rullstol och bli galen.


  • milimina

    weleda har bra salvor och krämer för barn, vi har bl a den som heter wind&weather som skyddar jättebra nu när det är kallt. junior blir jättetorr om kinder och haka annars när det är så kallt ute men krämen funkar super!

    han blir också torr över stora delar av kroppen nu på vintern + att vi går och badar en gång i veckan vilket gör att det torkar lite mer pga kloret. men eftersom det bara är att han är torr och inga eksem eller utslag smörjer vi då och då med miniderm, eller oljar honom med vanlig matolja i duschen.

    jag vill inte använda kortison alls på honom eftersom det är uttorkande (!!) och jag själv blev väldigt mkt sämre av kortison på mina egna eksem. alltså den vanliga receptfria, inte den feta kortisonkrämen man får på recept, men det är nog inte aktuellt med sån kortison ska också enbart användas som en kur, en gång om dan i en vecka, varannan dag i en vecka och två gånger sista veckan sen måste huden får vila.


  • milimina

    vi farsdagsfirade inte mer än att maken fick en teckning av leo (han har t o m ritat med flera färger!), sen lagade vi mat nästan hela dan fast vi gjorde iof en kladdkaka också så man kan väl säga att vi firade litegrann då

    junior verkar ha blivit förkyld igen... han var snuvig igår när han la sej, har varit lite gnällig inatt och har ätit dåligt på morgonen... bara han slipper krupp!


  • milimina

    suck... junior har början till en förkylning igen och har börjat ta sej åt öronen var in till vc och än är det inte öroninflammation men han är röd så det kan bli en på bara några timmar. hoppas verkligen han inte blir öronbarn, han som älskar att simma och dyka håll tummarna för att han vilar bort det!


  • milimina

    junior äter all välling! är det bara serverat i flaska käkar han glatt det spelar heller ingen roll om det är fruktsmak eller ej, vi byter ibland och han äter ändå. under de perioder han bara ätit välling och matvägrat har vi gett 1½-årsvälling både sempers och nestlés, och nu ger vi sempers 1-års när han äter vanlig mat också. jag gillar semper bättre för nestlés ser alltid ut som om den inte blivit riktigt blandad hur mkt man än skakar...

    det där med napp... det är juniors största tröst! den är hans enda snutte, får han en napp i munnen och en att pilla med och hålla i när han ska sova, ja då är hans lycka gjord. är han riktigt kinkig nån dag brukar han vilja upp i famnen, pekar på napplådan tills jag lyfter upp honom, sen tar han raskt fram en napp till munnen och en till varje hand, sen är han nöjd en låååång stund men han har kunnat stoppa i nappen själv i sömnen sen sju-åtta månader också, så eftersom det inte stör på natten får han nog ha napp ett tag till. den där snuttefilten vi försökte introducera när han var bebis, den kan slänga sej i väggen vad han anbelangar...


  • milimina

    junior får också oftast vara utan dagtid, om det inte är nåt speciellt typ att han är sjuk eller så, då får han ha den så mycket han vill. och det vill han alltid är han frisk bryr han sej inte så mycket. jag siktar på nappavvänjning runt 2-2½ här också, går det inte helt så kommer det bara vara natten som man får ha den på och så tar vi bort även det efter ett tag.

    välling är unikt för sverige och finland. i andra länder finns det oftare en något tjockare form av ersättning man kan få tag på till äldre barn men just välling ger vi bara här


  • milimina

    elisabeth,
    ja det är nog en tillfällighet att det satt sej där.. å andra sidan, under pungen på ett blöjbarn är väl idealisk miljö för svamp? så det är nog itne konstigt att det hamnat där. och hönsmammigt är det väl inte om han har ett elakt utslag? det är ju väldigt känsligt ställe och säkert inte alls skönt, klart de förstår varför du vill kolla det!

    ...och hittills har det väl ändå inte varit "minsta lilla"...? han har ju faktiskt behövt medicinsk hjälp.


  • milimina

    majsvälling är ju lite blaskigare, vi bytte dock mest för att den stoppade upp lite för mkt på junior (majs är ju stoppande), men bytet från 6 till 8 mån och nu 1 eller 1½års, dem har vi gjort för att han märkbart inte blivit tillräckligt mätt utan snabbt hungrig igen.


  • milimina
    Twixie skrev 2007-11-12 14:19:52 följande:
    men varför sträcka sig efter en själv när mamma och pappa kan komma och stoppa in den?
    *fniss* ja man får ju inte vara dum man ska slita ut en generation i taget
  • milimina

    ja alltså ibland vore det skönt om han inte blev tröstad av nappen, t ex när han är snuvig och inte kan suga på den för att han inte kan andas... han blir så ledsen då och det finns ju inget annat som är lika bra.

    välling räcker max 2½ timme här, och få är han rejält gnällig sista stunden... men han äter oftast inte hela portionen heller och är ju liten i maten även i övrigt. välling till frukost halvåtta, liten macka med mej halvnio, lunch 11, mellis efter middagsluren, middag och mer välling.


Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006