Fisk som inte smakar fiskigt
Prova det här!
3 pers
1 pkt fryst torsk e dy
Purjolök
vitlök
Champinjoner
1 burk krossade tomater
2-5 –3 dl matlagningsgrädde
Senap ca 2 msk (efter smak och typ av senap)
Kryddor efter smak (jag använder örtsalt, citronpepper alt vitlökspepper och timjan)
Fräs champinjoner och purjo
Tillsätt pressad vitlök
Häll i tomaterna efter en stund och låta koka samman i ca 5 min
Blanda grädde och senap
Häll detta i “tomatblandningen” och sjud i några minuter
Skär (den frysta) torsken i mindre bitar och lägg i – koka lätt i några minuter till dess att fisken “delar sig”
Man kan också ta en skvätt vitt vin i – det höjer smaken
Var generös med kryddorna och smaka av efter hand (mycket vitlök höjer också smaken, tycker jag)
Servera (pressad) potatis alt ris med grönsallad