Kladdkakor!
Tänkte att vi kunde ta och samla recept på kladdkakor här..
Den gamla tråden har jag tappat.../Soffe
Tänkte att vi kunde ta och samla recept på kladdkakor här..
Den gamla tråden har jag tappat.../Soffe
Hej!
Här är mitt recept på kladdkaka:
100 g maragrin
3 dl strösocker
2 st ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Kläm fast bakplåtspapper i en form, smörj kanterna.
Smält smöret, låt svalna något och rör i övriga ingridienser.
Häll smeten i formen, grädda på första falsen, 25-30 min, i 175 grader.
Mmm, kanske man skulle ta och baka :)
Här får du ett recept på "minikladdmuffins" - hittade det här på FL-kommer inte ihåg vem som lade ut receptet. Men gott var det! Tack så mycket!
Kladdkakemuffins
12 st
2ägg
3dl socker
2msk kakao
2tsk vaniljsocker
1krm salt
1½dl vetemjöl
100g smält smör
Blanda allt i denna ordning, en sak i taget och rör om,
vispa inte!!
Häll i muffinsformar och ställ på plåten i mitten av ugnen
på 160 grader.
Låt stå ca 20 min eller tills muffinsen sjunkit ihop.
Här kommer recept på min jätte goda kladdkaka
kladdkaka med lite kaffesmak
2 ägg
3 dl socker
100 g smält och avsvalnat smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1 msk snabbkaffepulver
3 - 4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 2 liters rund form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt fett, vaniljsocker, kaffepulver och kakao.
Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen exakt 35 minuter. Kakan ska vara kladdig.
Servera med vispad grädde.
Hej:)
Måste bidra med en ny goding som jag blev bjuden på när vi hade möte...
100 gr smör el margarin
100 gr mintchokladkakor ex. 'After Eight' ca.12 st
2 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2½ msk kakao
1½ tsk bakpulver
GLASYR - 150 gr mintchokladkakor ex. 'after eight' (18-20 st)
Smörj o bröa en form med löstagbar kant, ca 21cm diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen o bryt ner mintkakorna i. Låt smälta o rör till en jämn smet.
Vispa ägg o socker pösigt, tillsätt sedan chokladblandningen o rör om noga. Blanda mjöl, kakao o bakpulver o rör ner blandningen i smeten.
Häll smeten i formen o grädda i 18 min på 175C grader.
Tag ut kakn o täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 min så att kakorna smälter. Bred sedan ut dom jämt så det täcker hela toppen. Låt kakan stelna o ta sen bort formens kant.
Servera med vispad grädde...
Mums!!!
rastom32: Ohh det receptet måste jag prova!! *rusar till affären*
'Anne Yone'
Ja, är man till råga på glad för mint så är den förrädiskt god:o) Sen finns det ju så många olika 'After Eight' nu med... apelsinsmak t.ex kanske oxå värt o prova?!?
Lycka till:)
Jag hade tänkt bjuda på kladdis av något slag men vi blir ca 12 personer. Och jag vill helst bara behöva baka en kaka. Kan man dubbla någons recept?? Hr blir det då med tiden i ugnen???
HJÄLP!
Jag brukar göra samma reept som står högst upp här och jag brukar dubbla det ibland. Vet itne hur länge den ska gräddas men när den ser klar ut så testa med en provsticka i mitten av kakan.. Den ska inte vara kladdig då är kakan klar.
Men jag som vill ha den kladdig!!!
Någon annan som har råd och tips???
Det BLIR kladdig då... *lovar*
Om man gräddar den kortare så blir den bara lös.
Förstår du?