Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    Hjälp mig reda ut...buljongtärning, redning, maizena mm???

    Buljongtärningar ska i regel lösas upp i vatten först, men om man använder det som krydda till sås går det bra att smula i och lösa upp i såsen. Lättare att lösa upp är fonder. Men buljonger o ffa fonder innehåller oftast natriumglutanmat, inte så trevligt.

    Redning gör man genom att ha i vetemjöl eller majsstärkelse och sedan låta det koka. Lättast att lösa i enbart fett, och sedan ha på vätskan.

    Enkel sås: Stek kött, krydda. Ta ur köttet och ha i mjöl och rör ut med stekspadet. Häll på mjölk och låt koka några minuter (minst 3 vid vetemjöl, kortare vid majsstärkelse), krydda, smaka av.

Svar på tråden Hjälp mig reda ut...buljongtärning, redning, maizena mm???