• rasajj

    USA trad

    Emsebamse skrev 2008-01-29 16:01:24 följande:
    A andra sidan har jag alltid tyckt att kladerna blivit dassiga i fargerna (sarskilt vitt) nar jag tvattat hos svarforaldrarna i USA.
    Det ar for att amerikanska tvattmaskiner ar helt vardelosa,.. Blir inte sarskillt varm, etfetsom det ar vatten direkt fran varmvattenkranen, och det bara shvishas runt lite  i nagra minuter.. Det blir ju inte rent..
    Jag brukar ta vara klader till en tvattomat och anvanda "grovtvatten" nan gang i manaden, har fatt for mig att de maskinerna ar mer som svenska..
    Some carbs are dreadful and the rest simply bad.
  • rasajj
    Mealla skrev 2008-01-29 16:20:36 följande:
    Jag tumlar allt inklusive po.p och det funkar fint. Jag har inte tumlat ytterklader dock men de ska a andra sidan inte tumlas.Toppmatade maskiner ar vardelosa, men man kan ju kopa frontmatade. Jag var sa trott pa hur vardelos var usla dammsugare var sa jag kopte en dyr miele istallet och ar jattenojd. De saljer ju diskmaskiner, tvattmaskiner och tumlare ocksa sa nar vi val kopt ett hus kan man kanske investera i nat sant. De ar ju dyrare an de flesta andra markena men a andra sidan haller de i en hel evighet. Mina foraldrar har en miele tumlare och tvattmaskin som ar inne pa 25 aret och funkar lika bra fortfarande. sen har jag sett reklam for en tvattmaskin/tumlare (tror det ar ett amerikanskt marke) som har nan typ av angprogram. Sag att man har ett plagg som man bara anvant 1 gang men som behover strykas eller fraschas upp lite da bara slanger man in plagget i nagra minuter verkar det som. Ser himla smidigt ut for en san som jag som hatar att stryka.
    Grejen ar dock att aven de frontmatade, maste man kolla om det ar uppvarmt vatten, eller om det bara blir vatten fran varmvattenskranen anda.. Och de fa marken som har uppvarmt vatten ar svindyra!!!
    Some carbs are dreadful and the rest simply bad.
  • rasajj
    LAMadde skrev 2008-01-29 16:50:02 följande:
    .. en grejj som stör mig på maskinen vi har är att jag inte har speciellt många 'kombinationer/tvättprogram' att välja på. Small/medium/large load med cold/warm/hot water. Och va innebär de liksom..? Ja kör bara lakan o handdukar + underkläder i hot. De mesta kör ja i warm, är ju rädd att nåt ska krympa. Dessutom dyker det då och då upp fläckar på kläderna.. som ja inte vet var dom kommer ifrån. Måste va av vattnet. Om man tex. kör en vit-tvätt (där allt verkligen är VITT).. så är de ju omöjligt att få en ljusblå fläck på nåt?! Men de har ja lyckats me.. Hmm. Är därför ja e så nervös över bebbekläderna.. dom e ju helt nya o fina. Kanske ska lämna in allt på dry clean ?
    Darfor sa manga har i USA kor med bleach i vittvatten

    Varan varmvattenberedare suger(bor i low income lagenheter) sa varat vatten ar inte mer an 40grader varmt, (C). Sa jag tvattar ALLA klader pa HOT, for det blir ju inte varmare an sa..
    Some carbs are dreadful and the rest simply bad.
  • rasajj

    Skont att nya doktorn kanns battre LaMadde.

    Jag var ocksa hos doktorn idag, med min son.. Som har scharlaksanfeber och oroninflammation sa illa att hans trumhinna sprack idag.. Stackars liten.. Jattesjuk med 102 gradig feber EFTER motrin..

    Nu far vi behandla alla fyra barnen med antibiotika, eftersom alla fyra har klagat pa ont i halsen sedan nagra dagar..

    kul, kul..


    Herbivore by proxy
  • rasajj
    Påskkyckling skrev 2008-01-30 15:02:17 följande:
    Förresten, jag måste bara få klaga lite på temperaturen. Nu har vi minus 26 grader celsius här utanför fönstret. Jag blir vansinnig! I förrgår hade vi plusgrader och jag och Finn kunde gå ut på en promenad för första gången på evigheter. Men nu är vi väl fast i huset igen i några månader... Jag tror jag flyttar till Florida snart.
    Jag lider med er.. Har har vi bara minus 3 idag, och det lar val varma upp lite under dagen. Ah andra sidan sa ar jag hemma med tre sjuka barn (halsfluss/scharlakasfeber) sa vi lar ju inte vara utomhus anda..
    Herbivore by proxy
  • rasajj
    Påskkyckling skrev 2008-01-30 23:03:52 följande:
    Grattis till syskonbarnet Bea!Nu måste jag berätta en jätterolig nyhet! Jag har just sagt ja till att göra voicing för Rosetta Stone! Ni vet det där programmet man kan köpa för att lära sig olika språk. Så i mars åker jag och Finn till Virginia i två veckor för att spela in. Sedan blir det en eller två veckor i april också. Spännande! Och de betalar bra – jag är helt förbluffad över att det alltså är möjligt för en skådespelare att få bra betalt ibland. Det har jag då aldrig varit med om förut. Min syster ska flyga dit från Sverige så att hon kan passa Finn när jag är i studion. Finn gillar henne skarpt så jag tror att det ska gå bra. Men i april får det tyvärr bli svärmor eller någon universitetsstudent i Virginia. (Jag bävar redan, men en ettåring kanske kan ha barnvakt utan att få sammanbrott? Det är som tur är inte så långa dagar i studion, eftersom de är rädda om min röst, haha! Jag känner mig så viktig plötsligt...) Men tänk va, när någon av era nära och kära bestämmer sig för att lära sig svenska med hjälp av Rosetta stone, så är jag en av rösterna! Haha, vad knäppt!
    Va Kul!
    Herbivore by proxy
  • rasajj

    min syster har borjat oppna sig redan (v 35). Och har oregelbundna varkar.. jobbigt.. Hon ar i Belgien och jag ar har, kan ju inte hjalpa henne mycket pa det viset..


    Herbivore by proxy
  • rasajj
    Hjartesjalen skrev 2008-01-31 23:43:11 följande:
    Tjejer! Kan ni hjalpa mig? Jag har ju varit har i 2 ar, o mitt greencard gick ut i Jan, da fick jag ju ansoka om nytt, o vi fick kallelse till besok i Des Moines for fingeravtryck, foto, samt namnunderskrift.Men nu igar fick vi aka tillb for FBI kunde inte se mina eller nagra av mina fingeravtryck. Jag undrar bara ar det meningen nu da att jag ska fa ett nytt greencard hemskickat?? O hur e det med VISUMET som sitter klistrat i mitt pass, dert star ju dar i att det ocksa "gatt ut i Jan 08". Sa nu i April nar vi ska resa till Sverige for att gora IVF, hur funkar det da i tullen pa tillbakavagen in hit, da star det ju i mitt pass att det gatt ut for 3 manader sedan???? E det papper man ska ha med sig da sa man kan bevisa nagot?Nagon som vet hur detta hanger ihop sa e jag saaaa tacksam for hjalp!Tack!!! :)
    om du har kvitto pa att du har betalt avgiften for att fornya greencardet, sa kan du fa en stampel i passet som galler likadant som kortet. Dvs for in och utresa samt for att visa att du lagligt kan arbeta har i USA. Det borde de ha berattat for dig. Begar att fa stampel nu nar ni anda maste aka tillbaka for fingeravtrycken.
    Herbivore by proxy
  • rasajj
    Hjartesjalen skrev 2008-02-01 00:28:14 följande:
    Nope dom har inget sagt, o vi har redan varit dar igar o tog nya fingeravtryck, men nar jag fragar dom pa det stallet sa sager dom bara att dom inget vet, sa jag o min man trodde att dom far tydligen inte svara pa fragor dar, sa kanske jag ska ringa da. Vet inte riktigt vilket som e kvittot? Vi har ju betalat, men det kom ett papper om vart vi skulle befinna oss pa en viss datum o att det har blivit forlangt med 1 ar, e det kvittot kanske? jag vet inte, sa veligt ibland, jag menar, man har ju ingen aning o nar man fragar sa vet dom inte, sa vem sjutton ska veta da??Tack for ditt svar!!;)
    ja, det pappret racker nog! Det borde ni fa stampel med.
    Herbivore by proxy
  • rasajj
    Hjartesjalen skrev 2008-02-01 00:32:25 följande:
    Kan man fa stampel i passet hos polisen har tro? Maste man ha stampel?
    Inte polisen, helt annan instans.. Du maste till immigrationen, tyvarr.. Ibland kan det vara ett annat kontor an dar man ger fingeravtryck.. Det ar det har i Denver..
    Herbivore by proxy
Svar på tråden USA trad