• Mealla

    USA trad

    Go Giants!

    Jag ar inte overdrivet intresserad av football, men superbowl ar alltid kul att se och det ar alltid kul nar "the underdog" lyckas.

  • Mealla

    Tulpan,

    vid forsta anblicken ter sig amerikanska sporter valdigt ointressanta och trista - men sedan nar man lart sig lite ar det ju hur spannande som helst. Baseball och football ar ju enormt taktiska/strategiska sporter och i mitt tycke riktigt underhallande. Inte sa att jag sitter och slavtittar (det ar otroligt mycket sport pa tv har) men jag tycker att en sommar/var eftermiddag ar baseball ett riktigt trevligt satt att tillbringa dagen pa.

  • Mealla

    lite gambling gor ju det hela annu mer intressant. Nar vi bodde i London spelade vi ibland pa hastar, det ar jattestort dar och vi var tom pa ett par races. Jattemysigt att sippa lite champagne och hoppas att din hast vinner.

  • Mealla

    Intressant diskussion,

    min mamma hade sparat manga av mina babyklader och Eamon hade en del som nyfodd. Just nu haller jag pa att tvatta alla sma klader (jag hade ju helt glomt bort hur verkligt pyttiga sma de ar) sa min lilla tjej kommer att anvanda mycket av hans och mina gamla klader (fast jag har ju kopt en del nytt ocksa).

    Men jag tror faktiskt att man ska vara forsiktig att lagga i for mycket varderingar kring klader eller kring typiska "flick/pojk" aktiviteter. Jag har ett par i bekantskapskretsen i Sverige som var enormt noga med en (i deras tycke) konsneutral uppfostran. Sa deras lilla tjej drillades i att spela fotboll, utomhuslekar och fick aldrig ha pa sig ett rosa plagg. Hon alskade, som manga sma flickor gor, (sen finns det lika sjalvklart flickor som inte har detta intresse) allt som var typiskt "flickigt" som rosa, glitter, sma blommor, dockor etc men visste att det var "fel" att tycka och kanna som hon gjorde. Foraldrarna insag till slut vad de holl pa med och insag att de bara skulle lata henne vara ett litet barn.

  • Mealla

    Precis vad jag ville fa fram Peony - sjalvklart overfor man varderingar till sina barn, pa gott och ont, men att man ska vara medveten om att "goda intentioner" kan "backfire" (det star still i huvudet, vad bor det svenska uttrycket vara?).

    Jag hoppas uppfostra mina barn till lyckliga individer som kanner att det ar ok att bara vara sig sjalva och att de inte kanner att de behover leva upp till en norm som jag anser ar den "ratta".

  • Mealla

    det ar 6 ar mellan mig och min yngste bror och han hade standigt nagellack som liten, jag tyckte det var sa roligt att ha nagon att ova mig pa.

    Jag tror de flesta sma pojkar gar igenom en glitterperiod. Min lille son ar jatteintresserad av mitt smink tex. Men eftersom han ar ganska sa vild av sig sa far han inte leka eller ens kanna pa det for da skulle jag ha lappstift over hela vaggarna. Han har fatt en liten neccessar med provsmink och tomma tuber och sant, men det ar ju forstas inte lika kul som mitt riktiga.

  • Mealla

    Peony,

    jag kommer att ha 19-20 man mellan mina. Jag aterkommer med rapport...(om jag ens orkar ta mig till datorn )

    Det jag kan saga ar att det ar lite halvjobbigt att vara gravid med stor mage samtidigt som man har en valdigt intensiv 1,5-aring.

    Vad jag har hort fran andra som fatt barnen tatt ar att forsta 6 manaderna ar intensivare & jobbigare an med forsta barnet men att efter 6 manader borjar barnen fa utbyte av varandra och att det andra barnet inte alls kraver samma uppmarksamhet av dig eftersom de ar mer intresserad av att studera det aldre syskonet an att klanga pa foraldrarna. Sa jag far se om det stammer.

  • Mealla

    Om ni tycker det ar jobbigt nu med sma sparkande barn, vanta tills de ar runt 1,5 ar och slanger runt som en liten furie i sangen. Armar och ben och fotter overallt. Han lugnar oftast ner sig efter ett litet tag, men ibland sa maste man nastan ligga pa honom for att han ska ligga stilla. Eamon sover oftast i sin egen sang fram till 4-tiden pa morgonen och sedan resten av natten i var sang, med mig pa ena kanten och pappa pa andra medan han ligger skont utstrackt pa diagonalen.

  • Mealla

    Hej Polette,

    va kul, var flyttar ni till?

    Mina gravidhormoner ar i overdrive (nesting, the whole nine yards...) Jag hade inte alls det med Eamon, men da jobbade jag 7-19 sa jag var val for slut for sant. (aven om det jobbet, med facit i hand, var lattare an att ha hand om en vild 20 manaders)

    Jag har tvattat massa av Eamons klader, och lagt in i lill-tjejens byra, fixat iordning hennes sang och skotbord, strykt lakan, dukar och servetter, stadat ur garderober och skap. Organiserat alla papper, fatt mannen att kopa ett filing cabinet, etc, etc....och jag som tycker att sant har ar urtrist och mest brukar slanga in mitt stok i garderoben och stanga dorren....

Svar på tråden USA trad