• Mealla

    USA trad

    Tack for ny trad saargr och ett stort grattis ocksa!

    Och en kram till dig Charly - vad jobbigt for er. Min bror och hans fru har ocksa valdigt svart, hon blir gravid men far upprepade missfall for att livmoderslemhinnan inte vaxer till som den ska. Men nu har hon ialla fall bytt doktor som givit henne lite annat hopp an den hon gatt till, sa vi far fortsatta att halla tummarna bade for henne och dig.

    Jag sitter och planerar ett gloggparty till nasta helg, jag tanker bjuda pa lite finger foods och har val tankt att gora kottbullar och ha sma prinskorvar och lite ostbricka med pepparkakor och sa, men jag skulle garna vilja ha lite tips pa annat smaplock som kan kannas lite juligt, har ni nagra bra ideer tjejer?

  • Mealla

    Jag gor ocksa egen, mycket godare. Nu kan jag ju egentligen inte dricka glogg i ar, men ett litet pytteglas tanker jag smutta pa.

    Men bra tips tjejer, tackar. Baconlindade dadlar ar ju jattegott, att jag inte tankte pa det.

  • Mealla

    Da jag anvander mandelmassa i lussebullar sa blandar jag den med lite ovispad gradde och kor i food processor sa den blir bredbar, sedan kavlar jag ut degen och brer pa mandelmassa och stror over kanel, sedan rullar jag ihop till langder och "klipper" degen i flikar som sedan viks upp omlott sa att det ser ut som om man flatat degen. Det ser ut som en kanellangd helt enklet. Det later komplicerat men ar jattelatt. Sedan penslar jag med agg och har over flagad mandel och lite parlsocker. Det blir en jattesaftig och god lusselangd som brukar vara mycket uppskattad. Jag hoppas hinna gora nagra tills nasta lordag da det blir gloggparty har.

    Jag far onska en trevlig 1:a advent till alla!

  • Mealla

    Vi har kopt gran idag och jag haller pa att pyntar for fullt. Det ar val lite tidigt, men eftersom vi aker till Irland over jul & att vi ska ha lite jul cocktails har nasta vecka sa tyckte jag att vi kunde borja.

    CC - whole foods ar inte samma som winco. Whole Foods ar min absoluta mataffar, mycket ar organiskt & lokalt odlat, inga onodiga tillsatser i maten och ett stort bra utbud.
    det finns tom i Reno om du skulle vara intresserad;
    Reno
    Wild Oats Natural Marketplace
    5695 S. Virginia St.
    Reno, NV 89502

    kolla in deras hemsida www.wholefoodsmarket.com/

  • Mealla

    Tror inte jag sett en winco har, kanske inte finns pa ostkusten?

    De mataffarer som finns har ar stop&shop, food emporium, pathmark, whole foods da ra, och pa manhattan ar det en del d'agostions & dean&deluca...har jag fatt med alla nu traden?

    vissa kedjor som mataffarer och restauranger verkar vara lokala och vissa finns overallt. Vi brukar inte ata pa kedjerestauranger sa ofta, men en som jag faktiskt tycker bra om ar cheesecake factory, nagon i traden som kanner till dem?

  • Mealla

    Really,

    min OB ar pa upper east side och da far man foda pa Mt Sinai som ar rankat som ett av de battre sjukhusen i nyc. Man far ga pa ul pa Carnigie Hill Imaging Center for women och de ar jattebra. De har skarmar i taket sa man ser sin baby hela tiden da man ligger ner och sist jag var dar fick jag ett 3d ul utan att jag bett om det och hon som gjorde det tog verkligen lang tid pa sig sa att bilden skulle bli sa bra som mojligt. Du kan inboxa mig om du ar intresserad av detaljer.

  • Mealla

    Har sitter jag supertrott efter en halvbrakig natt och kanner hur skont det skulle vara att vara lite trott av att ha varit ute och haft kul istallet for att vara trott for en unge som vagrar sova. Jag & min man brukade ju vara det dar hemska paret som stannade ute till sist bara for att vi hade sa kul, helgerna var det val mer regel an undantag och nu ar vi det sorgliga paret som somnar i soffan kl 10.....

    Och jag skulle kunna ge vad som helst for ett glas, nej forresten en flaska, riktigt gott rodvin, mmmmm. Jag ar sa sorglig att jag redan fantiserar om hur mycket god glogg jag ska dricka nasta jul.

    monday night football var pa har ocksa, min man satt och hoppades pa baltimore, men jag tror att patriots vann till slut som vanligt. Jag som vaxte upp med 2 sportfanar till broder och en sportfane till pappa och som svor pa att min man skulle minsann inte vara det....ja det blir ju inte alltid som man tankt sig.

  • Mealla

    Ting Ting,

    du kan ju inte bo sa langt ifran mig om du kan ga ut i White Plains fran CT, jag bor ca 15 min fran WP och ca 10 min till CT state line, Greenwich ar den narmsta staden fran mig tror jag.

    man ska festa sa mycket som mojligt nar man kan, oh vad manga roliga kvallar jag har haft.

    Charley,

    ah jag hoppas att din onskan gar i uppfyllelse. Har ni fatt nagon utredning du och din man? Min bror och hans fru forsoker som sagt och det ar svart for dem med upprepade missfall, men jag haller alla tummar for dem och for dig ocksa sa klart.

  • Mealla

    AHost,

    det enda jag kan tanka pa ar tivo som man kan transferera till mp3 spelare, ar han verkligen saker pa att det var en telefon man kunde overfora till? Kolla pa cnet.com och se om du kan hitta nagon mer info dar.

    Hej kitty, hoppas allt ar bra med dig i julstoket!

  • Mealla

    LAMadde,

    vi funderar pa en tivo, tycker ni om er? (fast mannen maste naturligtvis ha HD tivo som typ kostar $500 mer an vanliga tivo...) men jag gillar hela ideen med tivo, det verkar smidigt pa nat satt.

Svar på tråden USA trad