Inlägg från: RingRing |Visa alla inlägg
  • RingRing

    Hur fixar man det här?

    Vet inte riktigt var jag ska lägga denna tråden då jag inte är en änglamamma än. Men känner att jag behöver skriva av mig.
    Jag och min sambo har haft en jobbig graviditet redan runt v 18-20 misstänkte läkarna att vårt barn hade ett hjärtfel och vi blev ner skickade till Lund. Vi har varit nere i Lund för kontroller 3 ggr och läkarna har inte kommit fram till något säkert hjärtfel men dom misstänker att vårt barn har ett hjärtfel. Man hade oxå upptäkt att vårt barn var mindre än vad han skulle vara så läkarna föreslog att vi skulle göra ett fvp för att utesluta kromosomavvikleser. Snabbsvaret från fvp visade inget men sen så kom det 2.a svaret och det visade att vår pojke har en ovanlig kromosomavvikelse. Det finns inte många barn som föds med denna avvikelse och enligt dom studier som finns så är det längsta ett barn överlevt ett par månader vanligtvis har barnen gått bort i magen eller i samband med förlossningen.
    Först var det tänkt att jag skulle föda med snitt nere i Lund men efter att vi fått veta det här, tyckte läkarna att jag skulle förlösas här hemma vaginalt.
    Det har varit å mycket att ta in och jag sörjer redan min lille pojke, jag hoppas så att jag och min sambo kommer att få hålla honom vid liv i våra armar.
    Det känns som att jag går och väntar på att föda min son så att jag kan ta honom till graven. Det låter hemskt men det är precis så jag känner.
    I dag träffade vi först läkaren här hemma och gjorde tillväxt + flöde han låg i dag på -41,5% och så fick vi en tid till bedömning för igångsättning den 14/12. Efter det så åkte vi och träffar min bm och hon reagerar på att hjärtljuden slog lägre än vad dom har gjort tidigare. Så hon ringt upp till sjukhuset och vi åkte upp dit igen. Vår sons hjärt slog men inte snabbt, det låg runt 95 slag/min. Den Bm som gjorde ultraljudet på mig uppe på sjukhuset lät osäker på om han kommer att överleva fram tills igångsättningen.
    Jag vet inte vad vi ska göra nu.
    Att man kan känna sig så maktlös, det finns inget vi kan göra. Jag älskar mitt barn och vill så att han ska få leva.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-16 15:57:04:
    Den 14/12 kl 22.52 kom vår älskling Isak till världen 45 cm lång och 1910g. Vår ängel lämnade oss tyvärr i samband med förlossningen. Han va och är så fin. Finns inte ord för hur ont det gör att inte få han kvar hos oss.

  • Svar på tråden Hur fixar man det här?
  • RingRing

    Vårt barn har en obalanserad translokation av kromosom 12 och 16. Har för lite av kromosom 12 och för mycket av kromosom 16.
    Först var det tänkt att jag skulle få snitt nere i lund men det var innan läkarna visste om kromosomavvikelsen. Eftersom överlevnads chansen är så pass liten för vår Isak vill inte läkarna ge mig snitt eller tidigare igångsättning pga av högre risker medicinskt sett för mig.

Svar på tråden Hur fixar man det här?