Inlägg från: Ylwis |Visa alla inlägg
  • Ylwis

    Varför frostskadat i frysen???

    fukt i påsarna? vätska kvar?

    skaffa en  vaccum sug kostar högst 200 på claes ohlson. sen så kött och  fisk tar jag alltid kraftiga fryspåsar,försöker få ut den mesta av luften och sen  paketerar ja gi vitt eller brunt kraftpapper som brukar finnas att köpa. med frystejp och  en  fryspenna  så märker man de lätt och det blir bra i frysen.


    Mamma till Alvyn 051015
  • Ylwis

    sen när man  fryser in större partier så trycker man  på "super" knappen  på frysen så går det extra fort.


    Mamma till Alvyn 051015
  • Ylwis
    supermamma75 skrev 2007-12-06 09:50:27 följande:
    Det står -18 grader. Fryspåsar använder jag ibland men tex om man köper bröd låter jag brödet ligga kvar i sin "egen" påse.
    du ska alltid använda fryspåsar när du fryser in, de är tjockar och håller bättre. brödet paketerar du lätt om i mindre påsar, håller bättre då för de påsarna är inte heler så bra och så kan det vara fukt eller små hål i dem.
    Mamma till Alvyn 051015
  • Ylwis

    pakterar ca. 100 kg älgkött  och  ca 40 kg griskött per år och det blir aldrig frostskadat.

    om du köper köttfärs så är det ett måste att paketera om det då den  tunna plastfilmen  utanpå är vädelös.


    Mamma till Alvyn 051015
  • Ylwis
    supermamma75 skrev 2007-12-06 10:19:29 följande:
    Ok, men när man fryser in mat i burkar blir det samma eller tex på isglassen är det också "is", dom köper jag av glassbilen som stannar utanför dörren.???
    i burkar, fukt, maten kanske är för varm/blöt när du fryser in.

    glassen  kan  vara skadad sen innan sen  så beror det på om luckan varit stäng riktigt,strömavbrott, hur ofta man  öppnar frysen.
    Mamma till Alvyn 051015
Svar på tråden Varför frostskadat i frysen???