• Emisen

    Kantarellsås

    Har någon recept på en kantarellsås gjord ¨på konserverade kantareller? Fungerar det?

  • Svar på tråden Kantarellsås
  • theosen

    Jag har inget recept, men jag brukar ta ca två konserver till en sås.
    Ca 5dl matl grädde eller vispgrädde
    Två riktigt finhackade charlottenlökar
    Salt peppar
    och gärna en skvätt balsamvinäger.

    Först steker jag de hackade kantarellerna och löken ihop. Sen om såsen blir för tunn tar jag i lite mjöl oxå.

    Jag tycker det är ganska viktigt att såsen får stå och puttra på svag värme ganska länge så att den verkligen tar mycket smak av kantarellerna.

  • Rosana

    theosen; MUMS!! Vad gott det låter! Vad brukar du servera till din sås?

  • isisisis

    Skölj av svamparna under rinnande vatten.
    Skär dem om det behövs,stek i panna med en halv liten finhackad lök.
    Salt och peppra.
    Pudra över lite mjöl och häll på standardmjölk lite i taget
    När den tjocknat till agom har di i en skvätt grädde.
    Eller om du föredrar tar du bara grädde från början och låter det hela bara puttra in.

  • theosen
    Rosana skrev 2007-12-07 15:44:32 följande:
    theosen; MUMS!! Vad gott det låter! Vad brukar du servera till din sås?
    Jag brukar göra falsk fläskfile med klyftpotatis till.

    Fals fläskfile är blandfärs som man  rör ner några matskedar aromat i. Sen rullar man det till en korv. Lägger aluminium folie runt, och in i frysen minst tre timmar. Sen när man ska steka den skär man den i tjocka skivor, innan den tinat. Bara steka i stek pannan så är det klart. SUPERGOTT!!!

    Blev så sugen att jag nog måste göra i helgen tror jag....
  • Emisen

    Åh tack vad snällt! Behövde snabbt svar för kvällens middag!
    Det skall bli fylld fläskfilé, kantarellsås och klyftpotatis!
    Trevlig helg på er!

  • Rosana

    theosen; *snålvattnet rinner* Så gott! Det där måste jag klart testa! Tack!

  • Vintervit

    Jag brukar göra på ungefär samma sätt men ha i en skvätt kalv- eller viltfond också. Och ev. runda av smaken med lite creme fraiche.

    Jag brukar ha såsen till stek och hasselbackspotatis. Vi får hjortstek av svärfar då och då och det blir smaskens!

  • Lisa E

    Jag köper blå bands kantarellsås och smörsteker de konserverade kantarellerna som jag sen har i. Fusk? Kanske, men gott blir det :o).

  • Mrs Vader

    Jättegott med lite svampbuljong och svartvinbärsgele (obs, bara lite!) i såsen.

Svar på tråden Kantarellsås