Kantarellsås
Har någon recept på en kantarellsås gjord ¨på konserverade kantareller? Fungerar det?
Har någon recept på en kantarellsås gjord ¨på konserverade kantareller? Fungerar det?
Jag har inget recept, men jag brukar ta ca två konserver till en sås.
Ca 5dl matl grädde eller vispgrädde
Två riktigt finhackade charlottenlökar
Salt peppar
och gärna en skvätt balsamvinäger.
Först steker jag de hackade kantarellerna och löken ihop. Sen om såsen blir för tunn tar jag i lite mjöl oxå.
Jag tycker det är ganska viktigt att såsen får stå och puttra på svag värme ganska länge så att den verkligen tar mycket smak av kantarellerna.
theosen; MUMS!! Vad gott det låter! Vad brukar du servera till din sås?
Skölj av svamparna under rinnande vatten.
Skär dem om det behövs,stek i panna med en halv liten finhackad lök.
Salt och peppra.
Pudra över lite mjöl och häll på standardmjölk lite i taget
När den tjocknat till agom har di i en skvätt grädde.
Eller om du föredrar tar du bara grädde från början och låter det hela bara puttra in.
Åh tack vad snällt! Behövde snabbt svar för kvällens middag!
Det skall bli fylld fläskfilé, kantarellsås och klyftpotatis!
Trevlig helg på er!
theosen; *snålvattnet rinner* Så gott! Det där måste jag klart testa! Tack!
Jag brukar göra på ungefär samma sätt men ha i en skvätt kalv- eller viltfond också. Och ev. runda av smaken med lite creme fraiche.
Jag brukar ha såsen till stek och hasselbackspotatis. Vi får hjortstek av svärfar då och då och det blir smaskens!
Emisen, detsamma! Hoppas nu att det blir riktigt lyckat!
Jag köper blå bands kantarellsås och smörsteker de konserverade kantarellerna som jag sen har i. Fusk? Kanske, men gott blir det :o).
Jättegott med lite svampbuljong och svartvinbärsgele (obs, bara lite!) i såsen.