Inlägg från: theosen |Visa alla inlägg
  • theosen

    Kantarellsås

    Jag har inget recept, men jag brukar ta ca två konserver till en sås.
    Ca 5dl matl grädde eller vispgrädde
    Två riktigt finhackade charlottenlökar
    Salt peppar
    och gärna en skvätt balsamvinäger.

    Först steker jag de hackade kantarellerna och löken ihop. Sen om såsen blir för tunn tar jag i lite mjöl oxå.

    Jag tycker det är ganska viktigt att såsen får stå och puttra på svag värme ganska länge så att den verkligen tar mycket smak av kantarellerna.

  • theosen
    Rosana skrev 2007-12-07 15:44:32 följande:
    theosen; MUMS!! Vad gott det låter! Vad brukar du servera till din sås?
    Jag brukar göra falsk fläskfile med klyftpotatis till.

    Fals fläskfile är blandfärs som man  rör ner några matskedar aromat i. Sen rullar man det till en korv. Lägger aluminium folie runt, och in i frysen minst tre timmar. Sen när man ska steka den skär man den i tjocka skivor, innan den tinat. Bara steka i stek pannan så är det klart. SUPERGOTT!!!

    Blev så sugen att jag nog måste göra i helgen tror jag....
Svar på tråden Kantarellsås