• luckysun

    Jag åt oxfilé-medaljonger igår på restaurant. Det var genomstekt men tycktes ändå kunna se lite rosa i köttet?

    Jag åt oxfilé-medaljonger igår på restaurant. Det var genomstekt men tycktes ändå kunna se lite rosa i köttet? Åt upp allt. Farligt?

  • Svar på tråden Jag åt oxfilé-medaljonger igår på restaurant. Det var genomstekt men tycktes ändå kunna se lite rosa i köttet?
  • LillTållon

    neej för guds skull! Oxfilè skall vara lite rosa! Mycket godare då!:)

  • spikeygirl

    Ingenting att oroa sig över, det är inte farligt.

  • Liselottang

    Åt på dyr grekisk restaurang när jag var gravid, åt då lamm som var lite rosa. Jag sitter här idag och fick ett friskt barn iaf ;) Det är ju bara i undantagsfall det verkligen händer något, och du har ju redan ätit nu, så onödigt att jaga upp sig.

  • luckysun

    Men om det är lite rosa, betyder det att oxfilén är ogenomstekt. Orolig nu.

  • Fluffguf

    Det är ju så man äter oxfilé, det är inte som kyckling som måste vara genomstekt!

  • spikeygirl
    luckysun skrev 2007-12-16 12:52:20 följande:
    Men om det är lite rosa, betyder det att oxfilén är ogenomstekt. Orolig nu.
    Men när det gäller nötkött är det inte alls lika noga som med griskött och kyckling. Just oxfilé skall vara lite rosa, och så länge den inte är direkt rå så behöver du inte oroa dig det minsta! Slappna av nu och tänk inte mer på det.
  • TvåM

    Din oro är nog jobbigare för barnet än lite rosa nötkött...

  • luckysun

    Har ni ätit ngt som ni är oroiliga för?

  • Kaldorei

    ja, precis, klart man ska vara lite försiktigare än man är normalt med nötkött också, men just fläskkött å kyckling e ju dem stora boavarna. Tror inte alls du behöver vara orolig TS, om du nu inte äter rött kött varjde dag förstås.


    spikeygirl skrev 2007-12-16 12:56:16 följande:
    Men när det gäller nötkött är det inte alls lika noga som med griskött och kyckling. Just oxfilé skall vara lite rosa, och så länge den inte är direkt rå så behöver du inte oroa dig det minsta! Slappna av nu och tänk inte mer på det.
Svar på tråden Jag åt oxfilé-medaljonger igår på restaurant. Det var genomstekt men tycktes ändå kunna se lite rosa i köttet?