• Mamasnest

    För oss med barn som inte sover!!!

    Min yngsta sover inte heller. Hon vaknar allt från 1 gång i timmen till flera gånger i timmen och jag måste amma henne för att få henne att somna om. Mellantjejen har precis fyllt 2 år och hon sov precis lika dåligt och henne körde vi SOva-Hela-Natten-Kuren på och det funkade faktiskt. VI hade tänkt att köra den på lillan nu med men när hon skrek så skrek 2-åringen tills hon kräktes. Vad gör man då??? JAg går på knä av sömnbrist snart så nu måste något ske.
    2-åringen vaknar fortfarande ibland (nästan varje natt men bara 1-2 ggr) men det räcker med att ramsa för henne så somnar hon om direkt.


    Trebarnsmamma på heltid
  • Mamasnest
    siabellon skrev 2007-12-27 09:09:15 följande:
    tycker ni att vi ska låta pappan ta en natt även om det kommer betyda gråt i flera timmar? han kommer inte att låta vår son(6½ mån)ligga själv utan gå runt eller ligga bredvid hela tiden. vet inte hur vi ska bryta det hela annars. Det är bara bara jag som gäller o det är tröttande!
    JAg vet inte hur du ställer dig till SHN-kuren men där byter man av varandra och pappan brukar starta kuren.
    Trebarnsmamma på heltid
  • Mamasnest

    siabellon: Nej, det är Anna Wahlgrens metod jag pratar om. Ja jag vet, hon är lite knäpp men hon kan verkligen det här med sömn.
    Det går ut på att barnet ska lära sig att somna och somna om själv i egen säng. Varje gång vi lyfter upp barnet när det skriker bekräftar vi barnets oro att något farligt händer om vi inte räddar det. Man lämnar aldrig ett ledset barn att skrika utan man finns där hela tiden men tar alltså inte upp barnet. Under proceduren upprepar man en ramsa som barnet till slut förknippar med att sova och då räcker det att ramsa om barnet vaknar på natten.
    Läs mer på: www.annawahlgren.com

    Applemum: Min yngsta är 6 månader nu och mellantjejen har precis fyllt 2 år. Lilltjejen sov 9 timmars pass tills hon var 3 månader så jag vet inte varför det blev så här nu. Mellantjejen sov dåligt från början. Hon sover inte dåligt nu skulle jag vilja säga, oftast från 19-07, men hon har mardrömmar ibland och då går man alltså bara in och ramsar för henne så somnar hon om på stört.


    Som tur var så sov första barnet hela nätter när han var 10 veckor gammal och har aldrig någonsin krånglat på nätterna, inte ens vid sjukdom.
    Om ditt äldre barn är 18 månader, hur gammal är då din yngsta?? Jag tyckte att jag hade tätt mellan mina tjejer!


    Trebarnsmamma på heltid
  • Mamasnest

    Applemum: Ha ha, vi planerade inte riktigt heller att ha så tätt.

    Pasadena: Jag ska kolla upp det!
    Hur mår dottern idag?

    Jag började kura igår men det gick inte så bra eftersom jag la henne på mage enligt reglerna. Vid tre vände jag henne till rygg och då sov hon som en stock till 06.40. Vid lunchluren idag somnade hon i egen säng på 15 minuter utan att bli ammad och sov i 1 timme och 40 min med ett litet uppvak. Det tog dock bara 3 minuter att få henne att somna om.
    I natt kommer det att gå strålande, det känner jag på mig.


    Trebarnsmamma på heltid
  • Mamasnest
    solyluna skrev 2007-12-29 07:16:41 följande:
    vet int ehur gammalt ditt barn är men vårt är ett år och börjar äntligen sova helt ok, förutom vissa nätter i perioder. Vi märker en stor skillnad och det är vad många har sagt till oss innan också. HOn är lugnare som liten person helt enkelt. Tror inte man ska ha för höga föväntnigar fösta året även om det är jobbigt. Vi har varit vrak i perioder men bara dförsökt ta det lugnt och härda ut, inga metoder mer än rutiner och flexibilitet. Det har hjälpt lite i taget. Om vi visar barnen tålamod tror jag vi får igen det senare!
    Men man kan ju inte låta ett barn förstöra sömnen för två andra barn i huset.
    Trebarnsmamma på heltid
  • Mamasnest

    Andra natten på kuren avklarad och det går ju som på dans.
    Hon somnade efter 25 minuter kl 19.40. Skrek gjorde hon de sista 5 minuterna men då buffade jag henne i rumpan. Hon vaknade 2 ggr innan kl 06 men somnade om på 2 resp 4 minuter. JAg försökte få henne att somna om igen vid 6, men det gick inte.
    Hon sov alltså från 19.40 till 06 med två korta uppvak. Det från att ammas varje eller varannan timme är ju inte så dåligt. En superglad och pigg tjej har jag här nu.


    Trebarnsmamma på heltid
  • Mamasnest

    lillasnövit: Ja det är underbart att se att kuren verkligen tar så himla fort.
    Med mellanflickan kom vi också ifrån kuren pga semester och sjukdom osv men det var jättelätt att "kura om" henne, tog bara ett par dagar typ.


    veroniq skrev 2007-12-29 08:27:07 följande:
    hej jag har fyra barn varav tre små barn 4år 22mån och 10mån och4åringen vaknar minst en gång varje natt, mellanpojken typ2-3ggr ibland somnar han om med en gång men inte alltid, den minsta vaknar 5-6ggr ibland får man gå upp med honom i typ 2- 3timmar.....men när dom väl har en bra natt eller om min man tar dom så vaknar jag hela tiden det är precis som om kroppen behöver 2-3 bra nätter för att man själv ska få sova bra...jobbigt
    *kram* Vet hur det är att inte sova på läääänge. Hoppas att ni kan komma på en bra lösning som passar alla och som gör att ni får sova mer.
    SHN-kuren finns anpassad för barn högre upp i ålder med.
    Trebarnsmamma på heltid
  • Mamasnest
    Pasadena skrev 2007-12-29 09:10:54 följande:
    mamasnest,det låter ju jättebra att det går framåt och så snabbt dessutom! Hur brukade du/ni natta er dotter? Somnade hon vid bröstet tidigare? Min lillfissa har sovit uruselt och det är iofs inte konstigt. Hon äter jättedåligt och hostar massa slem och kräks emellanåt av hostan. I går var hon vaken från 8 på morgonen till 21 på kvällen
    Mm, på sista tiden somnade hon vid bröstet. Jag försökte vara noga med att hon inte sov när jag la henne i sängen men det blev svårare och svårare ju äldre hon blev. Dessutom är man ju så rädd att hon ska väcka storasyster. På kvällarna brukade det gå ganska bra men om hon fick amma ända tills jag la henne i sängen. På dagen har det alltid varit svårare att få henne att somna.
    Det känns underbart att det går åt rätt håll, jag och sambon behöver mer tid för vårt förhållande, 2 barn på 1,5 år och båda med strulig sömn ger en inte mycket tid för varandra.
    Hoppas att hon kryar på sig snart, har ni bra medicin och så?
    Trebarnsmamma på heltid
  • Mamasnest
    Pasadena skrev 2007-12-29 09:23:17 följande:
    Hur sov hon på dagarna? Alltså sov hon längre stunder (innan kuren)?Nja vi har inte fått nån hostmedicin men jag ska ringa och höra om vi kan få det.
    Hon har alltid sovit ganska bra på dagen faktiskt men det har varit lurigt att få henne att somna. På förmiddagen och eftermiddagen sover hon ute i vagnen och på lunchen sover hon inne. Ute är det sällan problem att få henne att somna dock. Hon sover 1 timme på förmiddagen, 1,5-2 timmar på lunchen och 45 min på eftermiddagen.
    Trebarnsmamma på heltid
Svar på tråden För oss med barn som inte sover!!!