• tusse74

    För oss med barn som inte sover!!!

    *lägger "gladeligen" till mig i listan och är glad att hitta fler som LIDER av somn brist*

    *kryper ner på soffan och vilar medans sonen sover ute i vagnen*

  • tusse74

    Här är jag van med en kille som sover oroligt och vaknar 8-10 ggr/natt. Natten till idag sov han från kl 21.45-4.50 och åt då, förutom att jag fick stoppa i tutten två ggr. Sen sov han till kl 7.35, då jag stoppade i tutten igen ocg sen vaknade han kl 8.05.

    Jag är så glad idag! Ni som vet vad sömnbrist är, vet också vad lycka är att få sova bra en natt

  • tusse74

    Jag är personligen emot skrik metoder, så jag har precis påbörjat NCSS, dvs Somna utan gråt metoden och ser redan efter fyra dagar en positiv utveckling.

    Det finns alltid dom som har positiva och negativa erfarenheter och med mycket sömnbrist i bagaget kan det vara svårt att vara objektiv. Jag önskar dig lycka till i den metod du väljer. Även jag vet vad det betyder att alltid ha avbruten nattsömn och lite vila om dagarna.

  • tusse74

    Nu har jag skrivit sömnlogg i fyra dagar (ncss-metoden) och har börjat ändra lite vanor och rutiner här hemma och märker redan en skillnad.

    Ikväll somnade våran lill kille i sängen "själv" efter 20 min buffande och sch, sch, sch. Det har aldrig hänt förrut. Han har varit stel som en pinne och vägrat att ligga kvar i sängen, gnällt och farit som en propeller. Jag är stum av förundran och så glad att det verkar gå åt rätt håll.

    Han vaknar normalt 8-10 ggr/natt. Igår natt vaknade han 5 ggr, varav 3 ggr behövde jag bara stoppa i nappen. Underbart!

  • tusse74

    Tack tvillingmamma! Kul att det verkar bli bättre för dig med.

    Mamasnest, åh vad jobbigt! Jag kan bara säga att jag har själv varit där och hoppas att det ordnar sig för dig. Hur gammal är lill tösen?

  • tusse74

    Skickar en stor kram till alla trötta föräldrar!!

    Vi har haft TVÅ bra nätter på rad. Tyvärr så har jag blivit förkyld och kanske inte sovit så bra själv, men man är verkligen glad för dom bra nätterna

  • tusse74

    Kan tillägga att bra natt betyder att han bara vaknat tre gånger mot normalt 8-10 ggr

  • tusse74

    Igår hände något som aldrig har hänt förrut. Elias somnade kl 20.30 och sov till kl 1 (mat), kl 5 (mat), och vaknade kl 8.25!!!!

    Han gnydde lite några gånger och självklart stutsade jag upp.......men han somnade om själv. Det har ALDRIG hänt förrut!

    Gissa om jag känner mig pigg och glad idag!

  • tusse74

    Efter två bra nätter är vi tillbaka i två hemska nätter! Mellan kl 22-23 fick jag inte ens lägga ner honom, han bara grinade. Det var bara till att vagga. Han verkar ha kännt av magen och gaser i natt.....lill plutten!

    Nåväl, imorgon är det lördag och då får maken kliva upp och ta honom, så att mamma får vila och sova lite.

Svar på tråden För oss med barn som inte sover!!!