• Barron

    hjälp, för mjuk chokladkola

    Vad kan man göra om kolan e för mjuk. Kan knappt skära den i bitar. Vad ska jag göra??

  • Svar på tråden hjälp, för mjuk chokladkola
  • turia

    ställ den i frysen?
    blanda i blockchoklad

  • Barron

    Men jag gjorde den igår kväll. Den ligger på bakplåtspapper. Buhuuu!!!

  • getingmidja

    Ja, då är det väl bara att sörpla i sig den eller kasta den och koka ny?


    Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken
  • turia

    ok.. men nästa gång.. ska du göra detta recept
    1 1/2 dl grädde
    1 1/2 dl socker
    1 1/2 dl sirap
    1 msk smör
    mörk+ ljus blockchoklad
    Blanda allt utom chokladen i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda tills smeten klarar kulprovet. (ca 1 timme på dubbla detta recept)
    dra kastrullen från värmen och rör i ca 20 g av chokladen. Rör om tills den har smält. Häll upp på bakplåtspapper(gör en lämplig form.
    ställ kallt.. ta ut o skär i bitar
    smält blockchoklad/vattenbad)(ljus blockchoklad o doppa bitarna.. använd en gaffel.

  • Barron

    Kan jag inte smälta blockchoklad nu o hälla på, vänta tills det stelnar o sen skära?

  • turia

    prova vettja.. men koka inte...
    värm upp smeten igen o rör i när du tatt från plattan

  • Barron

    Vet du, jag rullade små bollar av det och doppade dem i smält blockchoklad o la dem i knäckformar. HIHI! Tror att det blev bra!!

Svar på tråden hjälp, för mjuk chokladkola