hjälp, för mjuk chokladkola
Vad kan man göra om kolan e för mjuk. Kan knappt skära den i bitar. Vad ska jag göra??
Vad kan man göra om kolan e för mjuk. Kan knappt skära den i bitar. Vad ska jag göra??
Ingen??
ställ den i frysen?
blanda i blockchoklad
Men jag gjorde den igår kväll. Den ligger på bakplåtspapper. Buhuuu!!!
Ja, då är det väl bara att sörpla i sig den eller kasta den och koka ny?
ok.. men nästa gång.. ska du göra detta recept
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl sirap
1 msk smör
mörk+ ljus blockchoklad
Blanda allt utom chokladen i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda tills smeten klarar kulprovet. (ca 1 timme på dubbla detta recept)
dra kastrullen från värmen och rör i ca 20 g av chokladen. Rör om tills den har smält. Häll upp på bakplåtspapper(gör en lämplig form.
ställ kallt.. ta ut o skär i bitar
smält blockchoklad/vattenbad)(ljus blockchoklad o doppa bitarna.. använd en gaffel.
Kan jag inte smälta blockchoklad nu o hälla på, vänta tills det stelnar o sen skära?
prova vettja.. men koka inte...
värm upp smeten igen o rör i när du tatt från plattan
Vet du, jag rullade små bollar av det och doppade dem i smält blockchoklad o la dem i knäckformar. HIHI! Tror att det blev bra!!