• Stjärnstoft

    #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!

    Vi fortsätter väl med tråd nummer 12 eftersom vi har farten uppe och diskussionerna har varit så givande i dom föregående 11.

    Hoppas ni hänger med (och att nya tillkommer) och att diskussionerna fortsätter lika flitigt som vi gjort hittills.

    Vi vill uppmärksamma personer som läser i tråden på att de fall som ev kan komma att diskuteras här endast är fiktiva. Vi lämnar inte ut sanningsenliga uppgifter om någon som skulle göra det möjligt för er att identifiera era vänner eller anhöriga. Om något stämmer överens så är det en ren tillfällighet.

    OBS!

    Ibland får vi frågor i den här tråden. Självklart förstår vi att man kan vara orolig över saker och önskar ett svar från någon av oss som kanske har kunskap inom området.

    Syftet med tråden är dock inte att besvara hälsofrågor utan att vi inom vår yrkesgrupp ska kunna bolla olika saker med varandra.

    Länkar

    Nedan står lite länkar som jag på önskemål samlat ihop. Länkarna berör allt möjligt som kommit upp för diskussion i tråden:

    www.karolinska.se/templates/Page____36206.asp...

    www.sjukinfo.net/orto.html

    edu.hb.se/utbildning/utb_program.asp...

    labhandboken.se/

    www.orebroll.se/uso/page____11443.aspx

    www.internetmedicin.se/video/videoshow.asp...

    www.sr.se/cgi-bin/P1/program/sandningsarkiv.a...

    Hoppas dom är till nytta .

  • Svar på tråden #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!
  • Frila2
    SysterBus skrev 2008-01-07 13:00:25 följande:
    De som var helt nyfärdiga och började hos oss i sommras fick 18.000 i ingångslön. Känns som att SU har de sämsta lönerna i landet...
    Ja, men samtidigt ska man veta att jag som jobbat i 2½ år har 18500 i lön. EFTER löneförhöjningen. Hade 17500 för 9 månader sedan. Tack SU. Ingångslönen när jag började var 16800.
  • asaA

    Fick 18600 som ingångslön i landstinget. Bytte till kommun efter 3-4 månader och fick 20500:-, snart är det löneförhandling så då ökar det väl lite till förhoppningsvis.

  • Muminmamman
    Frila2 skrev 2008-01-07 17:49:18 följande:
    Ja, men samtidigt ska man veta att jag som jobbat i 2½ år har 18500 i lön. EFTER löneförhöjningen. Hade 17500 för 9 månader sedan. Tack SU. Ingångslönen när jag började var 16800.
    Skrämmande läsning Törs knappt skriva vad jag fick i ingångslön.
  • Nåt annat

    Min ingångslön 2004 var 16600. Sedan dess har den stigit ca 6000. Ska bli spännande nu och se hur löneutvecklingen ser ut hos min nya arbetsgivare.


    Mamma till Axel född 070112
  • Frila2

    Verkar som om de flesta har haft en bättre löneutveckling än jag. Kan säga att jag ligger lägre än de ssk som jobbat ett år kortare än mig på jobbet. Då har jag faktiskt jobbat som ensam ssk på natten. Tyvärr är det ingenting som är meriterande hos oss. Åtminstone inte hos alla chefer.

  • lilla bunny

    Frila - Känner också att det är kass löneutveckling. Trist! Kanns som ända sättet är att byta jobb för att få upp lönen, eller vad säger ni andra?

  • lilla bunny

    Frila - Känner också att det är kass löneutveckling. Trist! Kanns som ända sättet är att byta jobb för att få upp lönen, eller vad säger ni andra?

  • siren

    Min ingångslön var 15 600, år 1999. Har i dag 23 575 som distriktssköterska. Landstinget här satsade ju på sjuksköterskorna i år, vårdförbundet lokalt förhandlade till 6 %. Beroende på vart man arbetar, hur länge man arbetat och vidareutbildningar så låg löneökningarna på mellan 1200-3000, vissa dock mindre och andra mer. Sen så är det ju fortfarande så att det skulle behövas mera ökningar för att få till en skälig lön till det arbetet som vi gör.  


    ♥ ◦◦◦ Erik 07-02-19 ◦◦◦ ♥
  • Puck76

    lillabunny: håller med dig! och jag tycker det är kasst. man ska väl tjäna på att va "trogen" och verkligen kunna det område man jobbar inom, inte bara komma ny till nya områden hela tiden? tråkigt!
    och tack för tummarna, börjar bli riktigt nervös nu!!

Svar på tråden #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!