• Stjärnstoft

    #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!

    Vi fortsätter väl med tråd nummer 12 eftersom vi har farten uppe och diskussionerna har varit så givande i dom föregående 11.

    Hoppas ni hänger med (och att nya tillkommer) och att diskussionerna fortsätter lika flitigt som vi gjort hittills.

    Vi vill uppmärksamma personer som läser i tråden på att de fall som ev kan komma att diskuteras här endast är fiktiva. Vi lämnar inte ut sanningsenliga uppgifter om någon som skulle göra det möjligt för er att identifiera era vänner eller anhöriga. Om något stämmer överens så är det en ren tillfällighet.

    OBS!

    Ibland får vi frågor i den här tråden. Självklart förstår vi att man kan vara orolig över saker och önskar ett svar från någon av oss som kanske har kunskap inom området.

    Syftet med tråden är dock inte att besvara hälsofrågor utan att vi inom vår yrkesgrupp ska kunna bolla olika saker med varandra.

    Länkar

    Nedan står lite länkar som jag på önskemål samlat ihop. Länkarna berör allt möjligt som kommit upp för diskussion i tråden:

    www.karolinska.se/templates/Page____36206.asp...

    www.sjukinfo.net/orto.html

    edu.hb.se/utbildning/utb_program.asp...

    labhandboken.se/

    www.orebroll.se/uso/page____11443.aspx

    www.internetmedicin.se/video/videoshow.asp...

    www.sr.se/cgi-bin/P1/program/sandningsarkiv.a...

    Hoppas dom är till nytta .

  • Svar på tråden #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!
  • Jenny81

    Minimum - vad skönt att höra att inte alla går hem och gråter första året. Det är ju såna skräckexempel man hör på skolan ganska så ofta.
    Jag har en praktik kvar och det är medicinplaceringen, men jag trivdes jättebra inom kirurgin så jag hoppas på att få komma till kirurgen! Men då skickar jag in mitt CV till kirurgen redan nu så får vi se vad som händer. Sommarjobb borde väl inte vara några problem att få tycker jag..

  • syrra

    Jag hade inga problem med att få jobb när jag var klar 05 och har inte gått hem och gråtit en enda gång visst blev det en massa dagar utan lunch men det är det för alla.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Jenny81

    Skönt att höra att det finns de som inte går hem och gråter också. Jag både längtar o bävar efter examen. Känns inte som att jag kan något? Forskning och vetenskapliga metoder kan jag, för det har de dille på här... (Gävle). Men jag vill komma ut och jobba, jag vill kunna stå på egna ben och det ska bli ganska skönt (men även konstigt??) att inte ha en handledare som står med näsan över en hela tiden. Samtidigt som jag vill att någon kollar, för jag är livrädd att jag ska göra något allvarligt fel. Men så är det nog för alla tror jag.

  • mandala

    Vad bra att så många fick jobb så snabbt. O dessutom fick heltidstjänster. Jag vill gärna jobba heltid. Men nu dröjer det ju 3 år innan jag är klar. Hoppas det ser ljust ut då med.

    På ams sa dem att det var perfekt att läsa till ssk. Han sa att jag kommer kunna välja o vraka när jag är klar, att det kommer skrikas efter ssk. Man kan ju iaf drömma om att det stämmer, även om jag tvekar.

  • Jenny81

    Har skickat in mitt CV till personalansvarig på kirurgen nu! Jag är jättenyfiken och spänd!

  • Springsteen
    Muminmamman skrev 2008-01-06 12:00:27 följande:
    Jag är klar nu precis och det är verkligen arbettagarnas marknad just nu vad det verkar. Jättelätt att få jobb - fasta tjänster på heltid!Jag sökte 4 jobb och blev erbjuden allihop och fick sen välja. Inte dumt alls!
    Var bor du????

    Har sökt hur många som helst o de enda jag blev kallad till är en vårdläraretjänst...
  • Muminmamman
    Springsteen skrev 2008-01-06 13:58:29 följande:
    Var bor du????Har sökt hur många som helst o de enda jag blev kallad till är en vårdläraretjänst...
    Nämen! Jag bor i Uppsalatrakten och jag tror alla mina kursare (vi är ca 80) har fått jobb! Här är bristen skriande.
  • Frila2
    Muminmamman skrev 2008-01-06 14:12:22 följande:
    Nämen! Jag bor i Uppsalatrakten och jag tror alla mina kursare (vi är ca 80) har fått jobb! Här är bristen skriande.
    Det svänger otroligt. När jag började plugga -02 sa våra lärare att alla kommer få jobb. När vi gick ut -05 var det långt ifrån sant. Alla fick jobb till slut men inte nödvändigtvis där man ville vara. För något halvår sedan fick vi inte en enda sökande till våra utannonserade tjänster på jobbet. Nu har vi fått massa ansökningar till samma tjänster.
    Det är en fördel att bli färdig i juni eftersom man nästan överallt behöver sommarvikarier. Även om man inte kan vara kvar efter sina tre månader på sommaren så är man mer attraktiv efteråt eftersom man då har en riktigt erfarenhet. Dessutom kan man komma åt internannonserna samt få någon som lägger ett gott ord för en.
  • UnderbaraGossar

    Jag gick ut i juni -07 och fick det första jobbet jag sökte, ett sommarvikariat. Under sommaren sökte jag ett annat jobb som jag fick och där jobbar jag fortfarande. Båda tjänsterna har varit vikariat på 100 %. I princip alla i min klass fick jobb.

    Båda jobben jag fått har jag fått genom att höra av mig, visa intresse och skicka in CV och personligt brev. Jag sökte alltså inga utannonserade tjänster. En av anledningarna till att de var intresserade av mig var att jag sökte av eget intresse, alltså tror jag att det kan vara ett stort plus. Så det är bara till att skicka ut intresseanmälan till de avdelningarna/klinikerna där man gärna skulle vilja arbeta. Lycka till!

  • Minimum
    Springsteen skrev 2008-01-06 13:58:29 följande:
    Var bor du????Har sökt hur många som helst o de enda jag blev kallad till är en vårdläraretjänst...
    Här är det oxå lätt att få jobb, kanske inte fast tjänst men vikariat finns det gott om! Jag har ju då varit klar i ganska precis 1 år nu. Jag säkt nog 4-5 olika tjänster, var på intervju på alla och var erbjuden alla oxå. Men valde till slut att gå till ett ställe jag kände till väl och där dom oxå kände mig eftersom att det strulade med barnomsorgen när vi flyttade i februari.
Svar på tråden #12 En tråd för alla oss sjuksköterskor! Välkomna att delta!