Inlägg från: Alexiaa |Visa alla inlägg
  • Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    flowerLowa skrev 2008-01-06 13:46:57 följande:
    Ja precis.. alla har ju olika mål med sit liv.. och mitt är ett vanligt tryggt familjeliv.. sen om jag nånsin får det är en annan femma.. som sagt, anledningen att jag så gärna vil ha det ligger troligtvis i att jag inte fick det själv i min barndom utan hela tiden sörjde det och var avis på min akolkamrater som hela tiden gnällde på sin mamma som glömde badbyxer hit och skolböcker dit. Vet ej hur många gånger jag tänkte för mej själv att va glad att du har en mamma... så jag tror det bottnar i min saknad efter mamma... men förstår absolut att alla inte ser samma mening i livet som jag... sen om jag inte får barn (vilket inte är det lättaste har jag märkt) så får jag ju omprioritera då.. kanske starta en kennel vad vet jag... hehe... men än har jag inte gett upp, jag är så ung än, så det är inget att snacka om.. med dagens teknink får vi hoppas det går för de flesta!!
    Finns adoption också!
    Men hoppas det går vägen och du får det liv du vill ha, sedan tycker jag det kan vara bra att vara lite äldre innan man får barn också.
    Men just människor som skriver att man saknar liv före man har barn och att man inte vet vad lycka är det är dem jag menar att de inte vet vad de talar om.
    För dem saknar livet kanske mening utan sina barn!!! Men alla vill inte ha barn, och alla vill inte leva det livet.
    Själv har jag en son med det svenssonlivet med 2 barn, villa, volvo och hem&skola förening som du typ talar om det är min mardröm.
    Det är ett liv jag inte vill leva, sedan får andra gärna vilja det! Men jag har andra saker som gör mig lycklig liksom...min son är en sak som gör mig lycklig men har även fler saker.
    Därför måste man acceptera att folk är olika, man kan uppleva en enorm lycka utan barn också.
  • Alexiaa
    ElinaNikki skrev 2008-01-06 13:47:51 följande:
    Varför skulle det på något sätt va själviskt att skaffa barn :( Menar du att hela vår jords fortplantning med djur och människor handlar om egoism. Jag tror inte du vet vad du svamlar om.
    Skriva gärna vem du skriver till...
    Vad är anledning då om inte själviskhet?
    Skaffae du barn för att föra människligheten framåt, inte för DU ville ha barn?
  • Alexiaa
    flowerLowa skrev 2008-01-06 13:49:35 följande:
    håller med dej om att det är en självisk längtan.. skulle vi göra det av osjälviska anledningar skulle vi ju inte skapa egna barn utan ta han d om de som finns, via adoption....
    Absolut, fast det är inte en osjälvisk handling heller.
    Ska jag ha mer barn ska jag adoptera det är jag säker på, men vet inte om jag vill ha mer barn! Men fler biologiska barn blir det inte trots att jag är säker på att jag kan få fler...
  • Alexiaa

    JAG är BÄST skrev 2008-01-06 13:51:54 följande:


    Har inte kommit på det svaret än måste jag erkänna.
    Nä, tror få har det!
    Jag planerade inte mitt barn utan han hände...så har inte valt att skaffa barn på det viset.
    Min kusin som planerade sitt barn visste faktistk inte varför hon ville ha barn...så det är en svår fråga men väldigt intressant och det finns tusen svar.
  • Alexiaa
    ElinaNikki skrev 2008-01-06 13:58:11 följande:
    Varför ens ta själviskhet som är en slags synd i samma mening som att skaffa barn som är något vackert. Vi var inte i någon som helst bemärkelse själviska när vi älskade med varandra för att få Elina.
    Jag sa inte att själviskhet och egoism är en synd.
    Herregud, det mesta vi gör har ju något av egoism i det...så är det bara.
    När ni älskade för att få Elina, så hade du bara sex för att få barn då?
    Annars är ju sex för njutning och det är väl till viss del självisk...men jag säger inte att bara för att man ibland är självisk inte bryr sig om andra.
  • Alexiaa
    flowerLowa skrev 2008-01-06 13:55:38 följande:
    jag tror mycket på den såkallade modersinstinkten vi kvinnor har.. män också för den delen, fadersinstinkt då.. man längtar efter något utan egentligen veta varför... fast jag har ju troligtvis analyserat min psykiska del i detta...
    Fast alla har inte en modersinstinkt...finns ju även de som har barn men inte tycker det är viktigaste i livet utan tycker andra saker är viktigare eller lika viktigt.
    Sånt är som sagt olika, du vill leva ditt liv på ett sätt och det är toppen om du kan göra det! En annan vill leva sitt liv på sitt sätt...
  • Alexiaa

    JAG är BÄST skrev 2008-01-06 14:00:42 följande:


    TS, sånt händer"Jag planerade inte mitt barn utan han hände..."Men jag hoppas jag får "rätta" dig lite i en utsago"Men fler biologiska barn blir det inte trots att jag är säker på att jag kan få fler..."Säker kan man inte vara att man kan bli gravid igen även om man har ett lass med bio-barn.Det var lite OT i tråden.Men men för att återgå till det andra.Jag planerade mina IVFer för att jag/vi ville ha barn, nu övergått till adopton. Men idag känns det inte lika "ett måste" att få barn.Man landar och inser annat i livet. Många gånger känner man "fan vi ringer ner till BFA och ber dom avsluta oss från köer mm, och att dom kan skicka tillbaka pengarna våra"Men jag vet att när vi väl fått vårt BB så kommer vi vara lyriska efter detta barn. Men för våran del blir det bara ett barn, vi har våran ålder emot oss.Men helt ärligt så känns det med skönt att bara ha ett barn att skämma bort, med sina galenskaper
    Jag kan inte tänka mig gå upp i vikt igen, gå i 9 månaden och gå igenom en förlossning så är ganska säker på att några fler biologiska barn får jag inte.
    Men helt säker kan jag ju inte vara, men jag adopterar hellre!!!
  • Alexiaa
    flowerLowa skrev 2008-01-06 14:05:31 följande:
    jag tror hon menade att du inte kan vara säker på att du KAN bli gravid igen, trots att du fött ett bio-barn innan...
    Jaha, missuppfattade det!!! ja, ibland läser man inte=) hehe.

    Nä, det är sant men eftersom det gick enkelt att få ett biologiskt barn som jag inte ens planerade eller hade en tanke på så gick det lätt för mig.
    Men som sagt vill inte ha biologiska barn igen heller...
  • Alexiaa

    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 14:08:59 följande:


    Jag valde att bli gravid för att jag vill föra mina och min sambos gener vidare, om ingen skulle skaffa barn på jorden så skulle ju mänskligheten dö ut... Jag har inte tänkt att jag skall ha någon som tar hand om mig man vet ju inte hur det ser ut när jag blir gammal... Det är ju världens naturligaste sak i världen att skaffa barn, de flesta har ju en biologisk klocka som gör att vi vill föda barn och på så sätt för mänskligheten vidare. Däremot har jag funderat mkt nu när miljön är påväg att gå under om vi inte gör något att mitt barn kanske aldrig ens kommer få några egna barn om vi fortsätter förgifta jorden och då känns det genast mindre roligt att vara gravid, försöker att inte tänka på det och hoppas att alla på jorden skärper till sig så våra barn har en framtid!
    Jo, för Jordens skull är det kanske bäst att släkten "människor" dör ut faktiskt...

    Men jag menar att alla har inte den biologiska klockan eller känner att man har en längtan efter barn...det är ju många som aldrig haft en längtan efter barn.
    Många steriliserar sig ju tom för att verkligen vara säker att aldrig kunna få barn!!!
  • Alexiaa

    JAG är BÄST skrev 2008-01-06 14:10:25 följande:


    Alexiaa Läsa fel kan alla, Jag är expert på det
    Hehe, jag också!
    Bor dessutom i USA och ibland blandar man ihop engelska och svenska när man läser haha
Svar på tråden Varför skaffa barn???