Inlägg från: Alexiaa |Visa alla inlägg
  • Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    E roligt att folk har så olika erfarenheter!!!

    Men just att man samtidigt måste förstå att alla tänker olika, alltså vissa skaffar barn för de ser att deras liv inte har mening annars!
    Vissa skaffar barn för de gillar barn och vissa skaffar barn för det mest ska vara så!
    Vissa skaffar barn some n trygghet...det är helt enkelt olika.

    Sedan finns det de människor som inte vill ha barn och heller inte skaffar barn och är otroligt lyckliga ändå.

  • Alexiaa
    ElinaNikki skrev 2008-01-06 14:17:14 följande:
    Vad är det egentligen ni diskuterar, ni låter som en sekt, där det är själviskt att få barn. Och jag tycker verkligen inte att du Alexiaa ska skaffa fler barn om du nu tänker på din vikt och använder den som ett argument för att inte skaffa fler barn. Det låter lixom inte relevant och inte som att vi pratar samma språk. Och nej Lady Sylvana vem bryr sej om att mänskligheten dör ut, hehe...det kommer den inte göra så länge som man även har sex för njutning och det är ju det som sexet är till för, för att njuta. Och att njuta av sex har heller ingenting med egoism att göra.
    Ja, vad du tycker och tänker påverkar ju knappast mitt liv...Men tror inte jag tänker skaffa mer barn heller faktiskt, jag har min son och han duger så bra.
    På vilket sätt är det inte själviskt att få barn? menar du att du offrar dig för någon högre mening? gör du en god sak...nä, du skaffade barn för DIN egen skull.
  • Alexiaa

    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 14:42:12 följande:


    När man läser hur vissa människor resonerar så är man ju glad att dom valt att inte skaffa barn!! Tur att vissa inser sina begränsningar och att dom absolut inte skulle passa som föräldrar med den inställningen. Vi som bättre lämpar oss som föräldrar skaffar våra barn och bidrar till mänskligheten och ni som inte passar till att ha barn skaffar inga, enkelt och bra, då slipper många barn lida genom att hamna i hem där dom inte är älskade eller önskade....
    Vilka är det som inte passar för att ha barn då menar du?
  • Alexiaa

    Människor är ofta ganska egoistiska, alltså det behöver inte betyda att du är en dålig människa.
    Men någon helt osjälvisk handling vet jag inte om jag tror existerar, blir du glad av en sak är det ju inte en totalt osjälvisk handling så frågan är inte den att man är sämre människa om man ibland tänker på sig själv.
    Jag kan erkänna jag kan vara lite "ego" ibland, men samtidigt bryr jag mig verkligen om mina medmänniskor...

    Dessutom så kan man ju lägga ner snacket om att meningen med livet är barn, så är det ju inte...meningen med livet kan vara att få barn för just DIG!
    Men för många är inte meningen med livet att få barn, och det är mer accepterat idag att man faktiskt inte alls vill skaffa barn.

  • Alexiaa

    Man måste acceptera hur folk väljer att leva!
    Bara för att det andra är ontänkbart för en själv betyder inte att det är "fel" utan att den personen har hittat något annat.
    Man behöver inte heller tycka exakt lika, för vore det så skulle ju alla människor faktiskt leva på exakt samma sätt...

  • Alexiaa

    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 15:25:45 följande:


    skall oxå lämna tråden nu. Det finns så mkt bitterhet här att man dånar, vi som skaffar barn är inte ego vi är oego, det kan jag skriva under med tjock svart penna
    Bitterhet, vem anser du i tråden vara bitter?

    Känns lite fånigt om man börjar kalla folk bitter bara för de tycker olika!
    Känns som att man börjar gå till personangrepp för man är avundsjuka på andra...
  • Alexiaa

    Jenny24- Om du läser...måste bara fråga! Skriver du för att provocera andra eller?

  • Alexiaa
    FrökenLarsson skrev 2008-01-06 18:34:25 följande:
    Finns det inget annat ord istället för egoistisk? Det låter så illa..
    Jo, egoistisk låter illa...men egosist är inte samma sak som att skita i andra.
    Jag tror man kan vara ibland självisk samtidigt som man också tar hänsyn och gillar att göra saker för andra.
    Egoistisk betyder inte att man är sämre människa...
  • Alexiaa
    Love4cats skrev 2008-01-06 21:02:09 följande:
    Otroliga argument här...Inte undra på att "driften" att "skaffa" barn sitter djupare än man kanske trott själv från första stund. Inte bara biologiska men ur samhällets fortsatta stenålderstänk och ur psykologisk aspekt. Det bränner sig djupt in i flertalet så jag förstår absolut varför många går i kras om de inte lyckas.Då det förväntas från många fortfarande i samhället att man bara ska få barn!Inte undra på att man känner sig nästan abnormal av en del inlägg.Men jo, anser att det är egoistiskt att "skaffa" barn för jag vill ha de. Sen att de skänker glädje till andra, en bonus, men först och främst, vill jag ha de. I mångt och mycket känner jag att "JAG ÄR BÄST" har sunda värderingar och spontant känner jag stort medlidande med de som räknar kallt med barn och inte tar barn som en gåva, de som skriver att barn är meningen med livet, innan barn, vad fanns då, vad var jag? Sorgligt för att ställa mig helt på andra kanten...
    Du ska då absolut inte känna dig abnormal...de människor som skriver att det är konstigt att inte skaffa barn vet ju inte vad de talar om.
    Det är snarare konstigt att skriva så...tycker också "JAG är bäst" har rätt sunda åsikter.
  • Alexiaa
    eiram13 skrev 2008-01-06 23:59:08 följande:
    Mkt intressant tråd det här. Tror inte att barn är meningen med livet. Tror inte att det finns en mening med livet.Men om man begränsar sig till mänskligt liv så är vi alla överäns om att barn blir till vid befruktning. Och att fram till 1978 skedde all sån befruktning via sex. Och att om det inte föddes några barn skulle människan dö ut.Så människor som fick barn måste alltså ha sex. Människor som tyckte om sex, var fertila och som tog hand om sin avkomma bra (starka släktband) fick fler överlevande barn som ärvde dessa egenskaper. Och det är då man får en evolution åt ett visst håll.Sen är en av människans viktigaste egenskaper hennes sociala förmåga och empatin. Att framhäva egoism som en viktig egenskap stämmer inte. Vi är enormt beroende av varandra.Sexualdriften är naturlig liksom en stark längtan efter barn. det är först när man har ett val som man kan välja att avstå.
    Fast alla får inte en stark längtan efter ett barn...många som aldrig får det.
    Dessutom är vi ju alla egoister på ett eller annat sätt, sedan är det ingen som framhäver det som en viktig sak men det är ett faktum.
Svar på tråden Varför skaffa barn???