GI-recept
Enligt önskemål så kommer här en tråd där ni kan lägga in GI-recept.
Ett tips kan ju vara att skriva i vilken fas man kan äta maten.
Smaklig Måltid
Enligt önskemål så kommer här en tråd där ni kan lägga in GI-recept.
Ett tips kan ju vara att skriva i vilken fas man kan äta maten.
Smaklig Måltid
GI-Lasagne!
Gör som vanlig lasagne, men:
Byt ut pastaplattor mot Aubergin
Byt ut ostsåsen mot keso
Den blev lite "blöt" men det är väl för att auberginen släpper väska antar jag, men väldigt god!
Nu har jag precis ätit en supergod lunch bestående av
- Hemmagjord hamburagare (av nötkött och kryddor)
- Hemmagjord dressing av Cremefraiche och chilisås
- Som bröd tog jag salladsblad.
- Tillbehör blev sallad, gurka tomat och min egen lilla vitkålsmix.
Sambon och sonen åt samma mat fast med formfranska som hamburgerbröd och pomesfrites till.
Verkligen ett jättetips på något jättegott som man kan äta. Detta blir det absolut fler gånger.
glömde skriva om lasagnen:
Funkar i fas 1 o 2, byt ut auberginen mot fullkornsplattor så funkar den ju i fas 3 med.
Blev verkligen super lunch för mej i dag. hade ingen lunch att ta med på jobbet i morse så jag snodde ihop några kesoplättar och i mellan la jag skinka å ost kryddade organo....MUMMS. Önskade bara att jag haft lite sallad till
Kesoplättar ( Om inte receptet har figurerat tidigare i tråden )
3 Ägg ( gärna 4 för bindningens skull )
3 msk Dinkelmjöl
En liten burk Keso
Steks i smör och halv varm platta brukar ha ca 8 av 12.
Sedan så piffar men till dem med vad man vill
Funkar fint till frulle....
Avokadosalsa:
2tomater(hacka sönder)
2avokado(skiva i cm stora bitar)
125g fetaost(i bitar)
Olivolja(häll över ca 2msk)
Salt
Peppar
Blanda om och ät!Sååå fräscht och gott!
hemliga lotta o alla er andra som ska göra GI lasagne - lägg skivade auburginerna på ett hushållspapper först o salta på båda sidorna så dras mycket av vattnet i dom ut! Låt dom ligga ett lite tag sen tar ni nytt hushållspapper o trycker till dom lite lätt!
Detta är riktigt smarrigt, hittade på det i veckan:
Skiva kassler, stek rödlök och färsk spenat o lägg på kasslerskivorna o toppa med en skiva tomat. Ha i ugnen tills det blivit varmt o sen på med en härlig skiva mozarella o lite olivolja, salt o peppar-mmmm....servera med en sallad.
Blomkålsgratäng
Koka blomkål i saltat vatten
När det är mjukt tar du upp det o mosar det i en smord form
Skiva tomater o ha ovanpå
På med ost och en sojagrädde
I ugnen på 200 grader tills det fått fin färg.
Alt
Koka broccoli eller blomkål
Lägg i form när den är mjuk
Bred ett täcka med philadelphiaost ovanpå o på med MASSA goda kryddor (helt efter smak)
o sen in i ugn till det fått bra färg.
Jag är uppvuxen med en blomkålsgratäng som är supergod. Har även gjort den med broccoli, lika gott det.
Det här räckte nog till ca tre-fyra portioner åt mig, men äter inte så jättemycket. Är det killar inblandade så räkna det som två portioner.
Dela ett halvstort blomkålshuvud i buketter, lägg i en smord form. Gör en sås i kastrull av två pkt matlagningsgrädde (el valfri grädde, jag brukar använda m.grädde), ca 1-1 ½ dl lite starkare riven ost och hackad, rökt skinka. Typ ett pkt tunna skivor, brukar bli bra. Rör ner och låt osten smälta så det blir tjockt, häll sen över blomkålen. Strö lite riven ost på toppen och kör in i ugnen på ca 200 grader, runt 20-30 min. Superbra att ha som matlåda, enkelt!
Alla mått är höftade då jag bara brukar ta på måfå och även tiden samt graderna på ugnen är ungefärliga, har nämligen kört i olika ugnar sista tiden och det har blivit olika varje gång... Men det är en enkel rätt att prova sig fram med, så testa vettja!
Sätter hit några varianter på kesoplättarna också
Kesoplättar:
2ägg
1 liten burk keso
3msk dinkelmjöl
Stek i smör på medelhög värme, ganska länge på första sidan. Lyft kanterna lite inna du vänder dem.
Smaksättningsförslag:
100g skinka
1 liten rödlök
½kruka baslika
2-3tsk dijonsenap
1finhackat grönt äpple/päron
2tsk kanel
1tsk kardemumma
(den varianten gillar jag)
1 skiva fetaost
1dl finhackade oliver
½ kruka färsk oregano