• LykkeLee

    GI-recept

    Enligt önskemål så kommer här en tråd där ni kan lägga in GI-recept.
    Ett tips kan ju vara att skriva i vilken fas man kan äta maten.

    Smaklig Måltid

  • Svar på tråden GI-recept
  • Lepa

    snälla give me resept på cole slaw! i love it!

  • Morphie
    emmser skrev 2008-01-10 12:59:45 följande:
    Jag äter sushi, skulle aldrig kunna låta bli. Vinägern som är i sushi-riset drar ner Gi-värdet.
    Ooooh, funkar hämt-sushi blir jag glad :)
  • helene306
    lycka79 skrev 2008-01-09 23:06:30 följande:
    Testade kesoplättarna! Så förbannat goda så det finns inte! Måste bara rekommendera er till att testa med kesogrädde till, för det var otroligt gott! Enda skillnaden mot receptet var att jag hade i ett par msk fiberhavregryn, inbillade mig att det binder smeten lite bättre. Men det är säkerligen gott utan det med. Grädden då, det enda man gör, är att mixa keso med hallon, sen är det klart. Går ju att variera med hallon, blåbär osv... *mums* Ngn som har testat att göra ugnspannkaka på den där smeten?
    Jag är blind, vart hittade du receptet på kesopättar och kesogrädde?
    F+H=D
  • jasminen

    helene:

    Kolla min blogg,där finns de också

    Sen finns det mer utförligare skrivet i början på den här tråden.

  • jasminen

    Rättelse:

    Finns utförligare beskrivningar om hur de gjort på föregående sida.

  • Squeezetoy

    Två reept hämtade ut Lauritzsons och Davidsons "våra bästa GI-recept"

    Kaxholmens coleslaw - 4port (3,8g kolhydrater och GB 0,8)
    7dl finstrimlad vitkål
    1 rödlök
    ½dl majonäs
    2-3 tsk fransk senap
    1dl creme fraiche
    salt & peppar

    Bara att strimla vitkålen och löken och röra ihop allt.

    Marinerade grönsaker
    -6port (6,6g kolhydrater och GB 0,9)

    Marinad

    3 klyftor vitlök
    1dl äppelcidervinäger
    1½dl olivolja
    ½msk salt
    saft av ½ lime
    saft av ½ citron

    2paprikor i olika färger
    200g blomkål
    200g broccoli
    200g vitkål
    100g purjolök
    200g fänkål
    200g äpplen
    1 ask physalis
    1-2 röda chilifrukter
    ½dl hackad färsk bladpersilja
    ½dl hackad färsk mynta
    1tsk torkad oregano
    1tsk torkad timjan

    Marinaden, hacka vitlöken och blanda med de övriga ingredienserna.
    Skär paprikan i lagom stora bitar, gör buketter av blomkålen och broccolin, strimla vitkålen samt fänkålen. Skär purjolöken i ca centimetertjocka skivor.
    Koka upp lättsaltat vatten och lägg i och koka blomkålen, broccolin, vitkålen, fänkålen och purjon i ca 3 minuter.
    Låt rinna av och lägg i en stor skål och häll över marinaden.
    Hacka chilin, dela physalisen, skär äpplena i bitar och lägg ner med resten av grönsakerna och paprikan. Hacka de färska kryddorna och smula i de torkade och blanda ner med resten. Täck med plastfilm och låt marinera i kylen. Går att äta direkt men blir godare om den får stå en dag.

    Ett tips från mig: det går bra att använda sambal oelek istället för chilifrukterna om man vill. Jag älskar den här "salladen"!

  • Ziggelina

    Är det någon som har ett gott recept på lax?

  • lycka79

    Alltså, det finns säkert mer avancerade recept än mitt. Mitt är så himla simpelt men ändå återkommer jag till det för att det är det lättaste som finns och så GOTT! Marinera laxen i färsk citron och ha citropeppar på, en stund. Sen steker jag den bara som den är. Vet att min mamma brukar göra med olika soppor! Alltså, hon tar typ räksoppa, blandar inte ut den tillräckligt med vatten så den blir tjockare, sen häller hon det över fisken som hon har en ugnsform. Sen in i ugnen tills fisken är klar. Jättegott!


    Ziggelina skrev 2008-01-11 11:24:52 följande:
    Är det någon som har ett gott recept på lax?
  • Ziggelina

    låter mycket smarrigt! tack




    lycka79 skrev 2008-01-11 11:33:25 följande:
    Alltså, det finns säkert mer avancerade recept än mitt. Mitt är så himla simpelt men ändå återkommer jag till det för att det är det lättaste som finns och så GOTT! Marinera laxen i färsk citron och ha citropeppar på, en stund. Sen steker jag den bara som den är. Vet att min mamma brukar göra med olika soppor! Alltså, hon tar typ räksoppa, blandar inte ut den tillräckligt med vatten så den blir tjockare, sen häller hon det över fisken som hon har en ugnsform. Sen in i ugnen tills fisken är klar. Jättegott!
  • Alison

    En jättegod och lätt tonfiskgryta:

    2-3 brk tonfisk
    1 gul lök
    500 g krossade tomater
    färsk eller torkad basilika
    salt o peppar
    olja

    fräs löken i olja, men låt den inte ta färg
    häll på krossade tomater och i med tonfisken (som runnit av)
    krydda på en gång med salt, peppar och rejält med basilika
    låt koka ihop snabbt

    servera antingen med broccoli eller med lite fullkornspasta


    Den som väntar på nåt gott, väntar alltid så länge!
Svar på tråden GI-recept