• Gullfina

    Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.

    I våra hem blandar vi ljusa färger med det vita/ljusa i grunden.

    Lantligt och romantiskt i en enda röra.
    Vi vill få fram det personliga ljusa hemmet med mycket romantik och loppisvaror som ger en härlig Shabby-chickänsla.
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-24 16:33
    Postorder: Lantlig/Romantisk Inredning Del 6

    www.familjeliv.se/Forum-5-87/m28470925.html
  • Svar på tråden Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.
  • Hjorthan
    jerka79 skrev 2008-01-27 18:45:49 följande:
    Grattis till det blivande skåpet, kommer bli jättefint, antingen vitt eller som det är!! Äntligen så svarade damen
    Tackar! Ja, äntligen fick jag tag på henne! Hon hade inte trillat av pinn , hon hade varit med maken i deras sommarstuga hela helgen.
  • LinaoMatilda
    Hjorthan skrev 2008-01-27 18:46:41 följande:
    Ja, jag är superglad! 300 pix för ett så fint skåp!Superkvinna, nja just nu känner jag mig som torktumlad, eller överkörd av en ångvält.
    hihi men det är iaf efter att du gjort alla dessa maträtter. Jag känner mig så redan innan jag ens gjort något
  • jerka79
    Hjorthan skrev 2008-01-27 18:46:41 följande:
    Ja, jag är superglad! 300 pix för ett så fint skåp!Superkvinna, nja just nu känner jag mig som torktumlad, eller överkörd av en ångvält.
    Ja 300kr var verkligen ett superduper pris, jag gav 800 för mitt och tyckte det var billigt....kanske dyrare här i sthlms regionen?! Släkt o vänner som sett mitt skåp säger: Nja, ska du inte behålla det som det är......?? Nix det blir VITT!! Har "FÖRE" bilder i galleriet, renovering ej påbörjad än *hosthost*
  • Hjorthan
    LinaoMatilda skrev 2008-01-27 18:48:26 följande:
    hihi men det är iaf efter att du gjort alla dessa maträtter. Jag känner mig så redan innan jag ens gjort något


    Jag tyckte också att jag kände mig så i morse, innan vi skulle köra till skogen. (Är egentligen ganska lat och hade nog egentligen velat stanna hemma liggandes i soffan). Men efter milapromenaden i strålande solsken så fick jag sån himla energi, så det kändes faktiskt bara härligt att få till all denna mat. Och det kommer att kännas så härligt att varenda arbetsdag nu några veckor framöver kunna gå till frysen och plocka fram min egen mat och ha med till jobb. Det är ju så mycket godare med hemlagat än de trista färdigrätterna.

    Visserligen är vi duktiga på att ta reda på resterna efter middagen hemma hos oss och stoppa i frysen, men inte i dessa mängder som nu finns i frysen. Det är bara till att välja och vraka! Känns lite lyxigt!
  • Hjorthan
    jerka79 skrev 2008-01-27 18:50:00 följande:
    Ja 300kr var verkligen ett superduper pris, jag gav 800 för mitt och tyckte det var billigt....kanske dyrare här i sthlms regionen?! Släkt o vänner som sett mitt skåp säger: Nja, ska du inte behålla det som det är......?? Nix det blir VITT!! Har "FÖRE" bilder i galleriet, renovering ej påbörjad än *hosthost*

    Ditt skåp är supersnyggt, och det kommer att bli jättefint vitt! Förmodligen blir mitt skåp också målat, kommer nog inte att riktigt passa in här hemma annars. Vet i och för sig inte riktigt var jag ska ha det än.


    Ang priset så är det väldigt billigt för att vara här nere i Skåne också. Så jag är superduper lycklig just nu!


  • LinaoMatilda
    Hjorthan skrev 2008-01-27 18:53:33 följande:
    Jag tyckte också att jag kände mig så i morse, innan vi skulle köra till skogen. (Är egentligen ganska lat och hade nog egentligen velat stanna hemma liggandes i soffan). Men efter milapromenaden i strålande solsken så fick jag sån himla energi, så det kändes faktiskt bara härligt att få till all denna mat. Och det kommer att kännas så härligt att varenda arbetsdag nu några veckor framöver kunna gå till frysen och plocka fram min egen mat och ha med till jobb. Det är ju så mycket godare med hemlagat än de trista färdigrätterna.Visserligen är vi duktiga på att ta reda på resterna efter middagen hemma hos oss och stoppa i frysen, men inte i dessa mängder som nu finns i frysen. Det är bara till att välja och vraka! Känns lite lyxigt!
    Visst är det lyxigt, och så gott det lät också
  • jerka79
    Hjorthan skrev 2008-01-27 18:55:39 följande:
    Ditt skåp är supersnyggt, och det kommer att bli jättefint vitt! Förmodligen blir mitt skåp också målat, kommer nog inte att riktigt passa in här hemma annars. Vet i och för sig inte riktigt var jag ska ha det än. Ang priset så är det väldigt billigt för att vara här nere i Skåne också. Så jag är superduper lycklig just nu!
    Tack det blir nog toppen Tänkte ha det i v-rummet. Alla skåp jag jagade på Blocket med glasdörr verkade försvinna i samma nafs som annonserna lades ut, nu vart det en bit att åka, men men, det var det värt Ska bara få gubben o ev någon stark vän att bära upp det till huset från garaget Sedan blir det min kvällshobby att slipa och måla mm mm.
  • tjenixen
    Byssan skrev 2008-01-27 12:11:50 följande:
    Vad gör ni med alla gratulationskort, vykort, dagisteckningar m.m. Sparar ni allt eller kastar. Jag har 3 barn så det blir en hel del. Håller nu på och rensar här hemma i röran. Och gamla disketter, det är väl bara att kasta?
    Disketter det har åkt i sopen för länge sen.
    Ang grattiskort och teckningar mm så har jag sparat de som är till barnen och det ligger på vår vind i kartonger. Någon dag när dygnet har 28 timmar så ska jag plocka ner allihop och sortera så var och ett av barnen får en egen kartong så allt är samlat och klart tills de flyttar haha:)

    Håller som bäst på att rensa här hemma själv med. Vet inte var man ska göra av allt som inte leks med för tillfället och annat urk.
  • therre
    tjenixen skrev 2008-01-27 10:37:30 följande:
    Ja, oh ja visst får barnen ha sina saker framme det är inte det jag blir galen på utan just att det inte finns någon bra förvaring när man ska sortera sakerna. Mina barn leker inte gärna med saker om det ligger alltihop i en salig röra utan det är bättre att gosar är på ett ställe, leksaksmaten med tillbehör på ett och lilla pony i en back osv. MEN det är så att mina barn är överösta med saker då mina föräldrar i många år hade leksaksaffär, på gott o på ont om man säger så. T ex min ena dotter hade som mest 29 dockor i olika storlekar och 15 barbie med tillbehör osv osv. Så ni kan tänka er att det är drösvis med saker. Funderar på att rensa rejält men frågan är om man ska spara sakerna på vinden eller liknande eller skänka till förskolan eller nåt??? Jag blir galen på saker överallt, både högt och lågt.
    Åh, vad jag känner igen mig! Min dotter har också massvis med leksaker. Hennes rum går inte alls i lantligt, men däremot i vitt som vitt skrivbord från IKEA, vit växasäng från Jysk, vit Expeditbokhylla, vit bestå/inredaskåp. Hon har rosa Vesslabackar från IKEA med massa leksaker i, ordnat med leksakmat i en, dockor, utklädningskläder, lego osv, ovs :P I Bestån rymms dold förvaring MASSA! Sedan har jag i expedithyllan ljusrosa lådor från IKEA med t.ex barbiekläder, spel o sånt. Jättebra! Så en del hål är tomma och innehåller stilleben i form av ex. My Little Pony, Barbiebil eller liknande
    umbro skrev 2008-01-27 10:43:57 följande:
    tjenixen:känner igen det du skriver det här med massor med leksaker. Har 4 små barn och 2 tonårs killar. Vi håller nu oxå på att leta bra och smarta förvaringar m.m. Och jag har fått ett tips om Ikeas sko skåp: Trones skåp . Där får det plats med block ,pennor, böcker, pussel m.m . Finns i vitt, svart och rött .Har sånna själv till hallen. Vi ska ha sånna till barnens rum. Sen Trofast stomme från Ikea med backar i är super bra. HAr själv haft 2 st sånna. Men nu funderar vi på att köpa en expedit bokhylla till barnen istället. Den mindre sorten, och ha förvarings lådor på hjul under sängen. Sen kan man rensa ur en massa leksaker,som man kan lägga undan i nån förvaringsback så kan man byta ut dom när de tröttnat på de leksaker de valt att ha kvar.Hoppas att jag hjälpt lite i alla fall. Lycka till
    Expediten är super! Vi har också den mindre, min dotter är bara fem o når ändå inte att klättra så högt upp (även om man egentligen behvöt den största )
  • therre

    Lite OT - men förstå vad härligt det var när solen var framme idag, fast det var -21 grader!

    kallt.jpg

Svar på tråden Vi som gillar vita/ljusa, lantliga, romantiska Shabby - chic hem.