Inlägg från: FiaFågel |Visa alla inlägg
  • FiaFågel

    tips på vitlökssås?

    Vitlökskräm

    4 vitlöksklyftor
    2 nykokta potatisar
    2½ dl olivolja
    2 msk citronjuice
    1-2 tsk senap, typ Dijon
    salt, peppar

    Hacka vitlöksklyftorna fint. Mosa potatisen och blanda den med vitlök, olja och citronjuice. Nykokt ska potatisen vara för att den lättare suger i sig olja då. Smaka av med senap, salt och peppar. Den här vitlökskrämen är mycket god till grönsaker, men också utsökt på en skiva tjockt bröd.

    Vitlökssås med ägg, 4 portioner

    2 msk smör el. margarin
    2 msk mjöl
    1 1/2 dl vatten
    2 hårdkokta ägg
    2-4 vitlöksklyftor
    4 msk olivolja
    1/2 dl finhackad persilja
    salt och peppar

    Gör en redning av smöret, mjölet och vattnet och låt koka några minuter tills såsen börjar tjockna. Häll över i matberedaren. Dela de hårdkokta äggen, ta ur äggulorna och lägg också dem i matberedaren. Lägg i vitlöksklyftorna. Kör tills blandningen är slät. Häll försiktigt ner olivoljan i en fin stråle medan maskinen går. Blanda ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.

    Tzatziki

    1 st gurka
    4 klyftor pressad vitlök
    1 msk olivolja
    3 dl matlagningsyoghurt
    Salt, svartpeppar efter behag

    Riv gurkan grovt, salta, låt stå minst 1 timme. Krama ur gurkan. Blanda med yoghurt, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar.

    källa: www.gronmat.net

Svar på tråden tips på vitlökssås?