Det är inte alls speciellt svårt att göra tycker jag, här är ett recept som jag brukar använda mig av och tycker funkar bra. Det går att kanvända karamellfärg men jag tycker det blir bäst om man använder så kallad pastafärg.
Sugarpaste
1 matsked gelatin
4 matskedar kallt vatten
30 gr shortening eller kokosfett
120 ml vit baksirap
(önskad mängd smakextrakt, om man vill)
840 gr siktat florsocker
Lägg i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, lägg i fettet och låt det smälta.
Tillsätt sedan baksirapen och smakextrakt.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i den flytande blandningen. Blanda för hand eller med hushållsmaskin ( inte handvisp, den är för klen).
När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs.
Linda in den i plastfolie och lägg i en lufttät behållare. Förvara i rumstemperatur, hållbarhet minst en månad.