• Ozone

    När börja med välling ISTÄLLET?

    Vid vilken ålder kan man sluta ge modersmjölksersättning och börja med välling istället?

    Är det fyra eller sex månader?

  • Svar på tråden När börja med välling ISTÄLLET?
  • Jennycl

    Min dotter är snart 5 mån.o har ätit välling sen hon var nästan 4.Vi började med låglaktos nån vecka,sen vanlig havrevälling+majsvälling ibland.
    Hon kräktes mycket av ersättningen så vi böt ut den succesivt o det har funkat utan problem.
    Hon började med smakportioner när hon var 3 1/2 mån.+har alltid smakat maten som finns vid bordet sen dess ochså,när vi ätit middag.
    Har 3 barn o har då aldrig hört talas om att man bara får ge välling 3 ggr/dygn.O mina barn mår ju bra så...
    Man ska lita på sin egen instinkt,man märker på barnet vad som funkar eller inte funkar.
    Hon äter välling alla mål utom 1.o det är när vi äter middag.Hon sover mellan 20.00-08.00....så dagtid blir det ju några vällingmål än så länge.
    Dessutom äter hon mat som är fint skuren i småbitar tex.pannkaka,skinka m.m.o det ska man ju inte heller ge enligt "experterna"utan bara puremat...
    Hon får smaka på allt som inte kan fastna i halsen eller är saltat eller farligt på annat vis.Det blir vad man gör det till!!!

  • EmelieG84

    Jag har små syskon och har aldrig heller hört att man inte får ge välling mer än 3g per dygn.. Min gudmors söner levder på välling tycker jag...
    Dom kommer på så mkt nytt hela tiden..

  • porslinsd0cka

    6 mån rekomenderas men vi började med nestles majsvälling redan vid 5 mån eftersom han inte blev mätt på mjölk ersättningen

  • EmelieG84

    Glömde skriva att vi började att blanda ut ersättning med nestles milda havre välling när tjejorna va 4½ mån..

  • Solsken i blick

    Jag har hört att en av anledningarna till att ge max tre välling/grötmål är att den inte ska ta över utan att de också ska lära sig äta riktig mat!

  • beavies

    Ska man inte helst ge ersättning oxå tills barnet e 12 månader. Vi har gett välling bara morgon o till natten.

  • Nena72

    Vår Molly har ätit majsvälling sedan fyra månaders ålder, den är bra och skonsam för magen. Hon blev inte riktigt nöjd av ersättningen så därför bytte vi till välling och tösen blev mätt och belåten.

    Nu blir Molly 7 månader, så här äter hon på en dag:

    06.00 Välling
    09.00 Gröt och fruktpuré
    12.00 Youghurt,  mjuksmörgås
    15.00 Matpuré och fruktpuré
    18.00 Gröt och fruktpuré.

    Har aldrig hört något från bvc om att de inte får äta fler än tre mål gröt eller välling per dag eller dygn. Det finns ju jätte många som ger sina barn enbart välling hela dygnet eftersom bebisarna inte vill äta något annat.

  • Skogsflikkan

    Gud vad skönt att jag hittade den här tråden. Startade en egen tråd förut, där jag skrev att jag gav min son på ca 4 månader välling... De nästan halshögg mig, och tyckte att jag var dum som gav välling redan nu... Ska tillägga att han är väldigt intresserad av vad vi äter oxå, och så kräks han väldigt mycket av sin vanliga ersättning. Nu känner jag mig lite tryggare i alla fall.
    Men ni som gett välling många gånger per dygn, vad gör ni för att de inte ska bli hårda i magen? För det blir min lille... Han får vanlig ersättning om dagarna, men på kvällarna får han välling. Är det messmör som gäller eller??
    Tacksam för svar!

  • Britha

    Har inte läst andra inläggen, men vi ger vår son Theo som är 8 mån både välling, ersättning och vanlig mat. Han får alltid ersättning till frukost och sedan mellanmål vid 09-10:00.

  • Linusina

    Vi började vid knappt tre månaders ålder med risvälling i samråd med barnläkaren, eftersom Mathilda inte kunde behålla någon form av ersättning, utan kräktes upp allt i kaskader. Har gått jätte bra. Hon får fortsatt bara risvälling, samt semilac gröt en gång per dag. Om någon dag ska vi börja med smakisar, (hon är 4 månader nu)


Svar på tråden När börja med välling ISTÄLLET?