Inlägg från: mmonika77 |Visa alla inlägg
  • mmonika77

    Albansk mat-Pite

    Rätten kommer från Kroatien egentligen men sen har alla andra tagit och gjort om det på sitt sätt.

    Jag brukar göra med köttfärs, steker lök och köttfärs. Skalar potatis och skär dem i små fyrkantiga bitar så de ser ut som pytt-i-panna potatis. Därefter tar jag ett degblag och sätter köttfärs och potatis på och lite olja, rullar ihop och sätter det i en långpanna. Gör så tills hela är full. Sätter in i ugnen på 225 °. Under tiden så värmer jag cirka 0,5 l vatten, en nypa salt och cirka 2 msk olja i en kastrull. När pitan är klar och potatisen är mjuk så häller jag över detta med en sked på pitan och låter den ligga i ugnen i 2-3 minuter till. Häll med en sked över så att ytan blir mjuk och se till så att du får vätska överallt, låt gärna lite ligga på botten, det sugs upp i ugnen, (inte mycket vätska i botten).
    FÄRDIG!

Svar på tråden Albansk mat-Pite