• SofiaD

    Kranial synostos!

    mih skrev 2008-04-14 20:48:28 följande:
    Vi körde också med "isolering" 2 veckor innan operation.E det någon som vet när uppföljning på fråga doktorn ska komma?
    Nån gång i höst kom vi fram till efter mitt lilla missförstånd sist
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    mimo skrev 2008-04-14 21:04:17 följande:
    Svar på #430Ja Charlott, vi kommer vara där sammtidigt. Vi skrivs in den 29: de och op. blir den 30:de. Usch , jag får mer och mer ont i halsen. Måtte Gustaf klara sig!
    ammar du?
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    mimo skrev 2008-04-14 21:29:42 följande:
    Jag ammar!
    Då ska du se att han kommer klara sej undan förkylningen.
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Savadi
    Jag kan inte se varför man inte skulle kunna amma, tvärtom!
    Lycka till idag!


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    doodle
    Vi var på ett besök på hemortssjukhuset och fick då remissen till gbg. Men säger som tidigare, låt inte röntgen och sånt fördröja remissen till gbg. Oskar är inte ens röntgad än och vi ska opereras nästa vecka, de gör rtg på plats dagen innan. Misstänker man synostos ska barnet direkt till sahlgrenska - punkt slut. Det är upp till dem att avgöra ifall de har synostos eller inte. Så har jag uppfattat saken.


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    FAN! Oskar hade 38,3 idag och snoret rinner. Hoppas det går åt andra håller i morgon eller tors senast annars vet i tusan om det blir någon op på tisdag.


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Savadi skrev 2008-04-15 23:44:49 följande:
    SoifiaD: Stackare! Jag håller tummarna för att det vänder!Vi är hemma igen efter en lång dag, Sthlm-Gbg tur och retur med X2000.Besöket hos CL gick fort precis som det verkar ha gjort för er andra. Sen fick vi kolla avdelningen m.m. och alla var jättetrevliga!När han såg Milian live idag så mätte han avståndet mellan hans ögon och tycker nu att han ska ha en fjäder trots allt, vilket gör att de ska försöka "trycka in" oss för operation i ett redan fullt schema någon gång inom den närmaste månaden. Även fast det är superläskigt, man hade ju helst velat slippa helt, så känns det jättebra om det blir så nu när vi vet att vi måste...Jag förstod det idag som att när det gäller Metopica så har ev. fjädrar ingenting med själva huvudets och pannans omformning att göra, utan det måste de ändå fixa på "annat sätt" (gick inte in i detalj på hur). Fjädrar används vid Metopica enbart för att få isär ögonen på ett lättare och smidigare sätt om det är så att de sitter för tätt. Så det är väl ändå bra så långt antar jag...Gick upp 04.30, så nu ska jag stupa i säng... God natt på er!
    Vet hur du känner dej! Skönt att allt gått bra och att det känns bra så här långt iaf.
    Kram!
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Lovali skrev 2008-04-16 12:25:03 följande:
    mimo:även om jag är typen som vill veta allt vanligtvis lät ändå bli att begära mer information och detaljer om operationen än vad de delgav mig spontant. Kanske bättre att inte veta allt kände jag..Nu i efterhand kan jag känna att jag skulle vilja veta mer däremot, får fråga lite på Eric´s återkoll om ett halvår eller så.
    Exakt! Jag vill gärna veta hur det gör - men efteråt!
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Lovali skrev 2008-04-16 13:03:10 följande:
    Jo det kändes som det var smartast. Man var tillräckligt nervös inför op. ändå utan att veta alla läskiga detaljer liksom....Mår Oscar bättre? Tycker så himla synd om dig/er, en såadn utor men det är ju ändå ganska många dagar han har på sig att hinna tillfriskna. Kanske kan ni på er VC får göra ett CRP på fredag och se om det ligger högt?
    Han har ingen feber idag *peppar, peppar* men han är fortfarande snorig. Går det på rätt håll nu så borde han kunna friskna till så pass att det blir op av. Annars har jag tänkt det med CRP på fredag också.
    Jag tycker faktiskt också synd om oss Gråter, inte nog med ångesten inför vad som komma skall med op och att lämna mina stora älsklingar _en hel vecka_ Gråter så är de sjuka den här veckan. Och alla med småbarn vet hur det tär på en både psyksikt och fysiskt med sjuka ungar som blir rastlösa. Så nej, fy för denna veckan. Gulliga dej som tänker på mej Kyss.
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    En fråga... ni som blivit opererade.. hur dags fick ert barn vara fastande opdagen?


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Savadi skrev 2008-04-17 01:39:41 följande:
    FÖRLÅT Mimo (och ni andra)!!! Nu känner jag mig jättedum!!!Det var verkligen inte min mening att skrämma upp dig (er) ännu mera!!!Jag är väl jättedum antar jag som frågar så mycket, för det är klart att man tänker på att det låter så läskigt... MEN det var inte på något sätt så att Claes antydde att operationen av Metopica skulle vara svår!!! Det verkar ju snarare vara "vardagsmat" för dem! De är så himla duktiga och vi vet ju och får tänka på hur fin Lovalis lilla Eric m.fl. har blivit!STOR KRAM PÅ ER ALLA och hoppas ni kommer iväg nu som ni ska!!!
    Nej du behöver inte be om ursäkt!

    Kram!
    Lovali skrev 2008-04-17 08:34:42 följande:
    Jag minns inte hur länge han fick fasta men han opererades också kl 8 på morgonen, det gör dom nog med alla så små för det är nog svårt med senare då de hinner bli så hungriga. När Eric vaknade på morgonen undrade han nog varför han inte fick ngn "mat" men det var iaf inga problem. Redan kl 7 ca börjar ju förberedelserna. Vi sov ju hemma sista natten innan eftersom vi bor så nära så han tog sista badet hemma. (De badas ju med sådant där speciellt tvålskum kvällen innan & samma morgon som op.) Eric fick inget dropp innan op. men klarade sig ändå utan att bli hysterisk under fastan. Jag hade för mig att han fick "äta" en gång på natten, jag har för mig att fastran var från kl 00 inte 20.00 som för Lequisha men jag kan minnas fel, det är ju ändå ett par år sedan för mig.
    Ja jag vet ju att man ändrat synen på det här med fasta inför op de senaste åren. Men det är olika hur man gör på olika sjukhus. Där jag jobbar är det tex det vanligaste att man ricker klara drycker fram till 2 timmar före op. Det är tom bevisat att kroppen mår bäst av att inte svältas före en op som tar väldigt mkt energi från kroppen (nu börjar jag mässa ) Så jag hoppas han får dricka sin välling ett par timmar innan op - OM det nu blir nån op denna gången. Idag har Oskar 37,4 i temp men är lite snorig och hostig.
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Tack för era svar om fastan! Det känns bra att det är så som ni säger


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    Doodle skrev 2008-04-18 11:49:21 följande:
    hej allihop!mailade lauritzen igår o hade fått svar redan idag. rasmus hade inte någon synostos. så skönt. tack allihop som svarat på frågor o mailat bilder. hoppas allt går bra med era små.kram Hanna
    Åh vad skönt!! Härligt
    Kram!
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    lowi75 skrev 2008-04-17 22:59:23 följande:
    Hej på er!Jag har fått tid för röntgen i morgon i Jönköping, hoppas det ser ok ut, Usch va ororlig jag kommer att vara :(
    Hoppas allt går bra idag!
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    mimo skrev 2008-04-19 19:27:25 följande:
    Sjukhusvård i Göteborg Sahlgrenska sjukhuset Planerade operationer, besök och behandlingar kan komma att ställas in. Från AftonbladetHur ska det här bli nu då!!!???Inte nog för att man är orolig för förkylning, och så nu detta!
    Bara lugn! Var inne på vårdförbundet hemsida och strejken kommer inte att drabba planerade operationer på BARN.
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD
    mimo skrev 2008-04-19 22:16:56 följande:
    TACK!
    Så lite så, funderade själv på det och snubblade över den infon när jag var inne på VF hemsida då jag själv är medlem där
    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    mimo
    Ni kan gå ut och promenera. Hoppas verkligen han hinner bli frisk. Oskar är snorig, men inget annat. Måste väl funka ändå??


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Fan, fan fan! Kände att jag var tvungen att kolla, så jag ringde avd och berättade att Oskar är snuvig (de hade ju sett det själv bnär vi kom dit liksom..) och nu ska ssk ringa mej om en timme för att se hur det blir. Tydligen var det lite speciellt iom att det är en kraniooperation, sa de. Jag kommer få ett anfall om det blir inställt. Håll tummarna nu!!!!!!! 


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    Vi åker! Pratade med ssk som sa att var det i slutet på en inf och han inte har feber utan bara snor så borde det gå bra. Helt säkert får vi klart inte veta förrän narkosläkaren sagt sitt, men so far so good...
    Så nu hörs vi förhoppningsvis inte här förrän någon gång nästa vecka efter op! Tänk på oss!

    Lovali - du är en pärla!


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
  • SofiaD

    INSTÄLLT! Gråter Oskar vaknar med 37,8, snorig, hostig och ögoninflammation Ringde och avbokade alltihop - känns sådär. På ett sätt skönt, men ändå inte för vi hade föreberett oss på att åka nu. Men samtidigt så vill vi ju att Oskar ska vara helt frisk när han ska gå på det här. Ska ringa koordinatorn på fm och hoppas på en snabb ny tid! Dessutom ska vi gå till VC hela familjen för nu har det varit sjukt här hemma 1½ vecka och det verkar ta ny fart igen. Tack för alla inläggen här från er


    ♥♥♥ Mina 3 ♥♥♥
Svar på tråden Kranial synostos!