Tomatbaserade maträtter?
detta är görgott!KYCKLINGRISOTTO ca 3 pers
* 2 kycklingfileer
* 1 gul lök
* 1-2 röda chilifrukter
* 1 vitlöksklyfta
* 2 msk olja
* 1 burk krossade tomater
* 2 msk tomatpure
* 1 tsk salt
* 1 krm svartpeppar
* 2 dl ris
* 4dl grönsaksbuljong
Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin som vanligt och skär den i strimlor. Fräs lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt tomat, tomatpure och chili. Låt koka i 5 minuter.
Skär kycklingen i 2 cm stora tärningar och bryn dem i olja i en gryta eller en kastrull. Häll över tomatsåsen och hälften av buljongen.
Smaksätt med salt och peppar. Koka under lock i 15 minuter.
Häll i resten av buljongen och blanda ner riset. koka under lock i ca 20 minuter (tills riset är färdigt).
Späd med mera buljong om det verkar torrt.