Inlägg från: Femme fatale |Visa alla inlägg
  • Femme fatale

    Varför blev mina drömmar (kakor) så fula?

    Gjorde nyss Drömmar inför Alla hjärtans dag, men dom blev helt fula.

    Inte alls sådär höga och spruckna som de som var på bilden i kokboken...

    Dessutom tog dom nästan tre kvart att grädda, trots att det stod 20 minuter i receptet!

    Lik förbannat är dom ändå fortfarande småsega inuti.

    WHY?!

  • Svar på tråden Varför blev mina drömmar (kakor) så fula?
  • Femme fatale

    Har en helt ny ugn, förvisso är den rätt dålig ändå.

    Hade den på 150 grader som det stod i receptet.

  • Femme fatale

    Har inte vågat smaka dom ännu. Ska ge bort dom i present, men halvkul att ge bort fula kakor liksom.

    Ja, dessa flöt också ut över plåten och in i varandra.

    Hade en halv tesked hjorthornssalt i dom. Har kollat andra recept, och dom är precis likadana. Detta receptet var från "Rutiga kokboken" från typ 85, så det känns hyfsat pålitligt.

    Blir aaaaldrig nån husmora...

  • Femme fatale

    Ska testa att höja tempen inför nästa försök då. Kändes väldigt futtigt med 150 grader faktiskt.

    Äsch, presentmottagaren får minsann hålla till godo, tugga och svälja!

  • Femme fatale

    Japp, jag rullade dom till kulor. Dock plattade jag till kulorna lite sen. Det ska man kanske inte?

  • Femme fatale

    Blä, nu har jag smakat på en.

    Den var inte alls seg, utan stenhård. Dom bara såg sega ut...

    Dessutom smakade dom inte alls sådär sockrigt vaniljigt liksom, utan mest bara mjöl.

    Kan fan inte ge bort sånt skit ändå... får göra nya imorgon. Fan helvetes skit.

  • Femme fatale

    Vaniljdrömmar måste väl vara godare än vanliga Drömmar?

    Dock står det att man ska ha olja i dom, jag har ingen olja.

    Har ni månne nåt recept på Vaniljdrömmar UTAN olja?

  • Femme fatale

    Jag hittade ett själv.

    Vaniljdrömmar
    (40-50 st)

    Ingredienser:

    200 g smör, rumstempererat
    2,5 dl socker
    3 msk Vanillinsocker
    5,5 dl vetemjöl
    2 tsk hjorthornssalt

    Gör så här:

    Vispa ihop smör, socker och Fazer Ögon Vanillinsocker, tillsätt vetemjöl och hjorthornssalt. Rulla till bollar och lägg på bakplåtspapper. Grädda i ugn 150° 25-30 minuter.

  • Femme fatale

    Nu har jag gjort nya. Dom blev godare och fick sprickor.

    Men de var väldigt hårda. Ska dom vara det verkligen?

  • Femme fatale
    Matriark skrev 2008-02-14 13:33:24 följande:
    Gjorde du efter receptet utan olja som du la ut igår?Jag ska testa det med, för jag funderade just på om kakorna skulle bli fastare med det. De jag gör brukar smälta på en gång i munnen, då är det med olja i.
    Japp, utan olja efter receptet här ovan.

    Det blev ingen riktig "deg", utan snarare smulor som i en smulpaj. Sen fick man samla ihop smulorna, trycka ihop dom och rulla bollar.

    Tyckte dom blev lite väl hårda, antar att jag hade inne dom för länge idag igen.
Svar på tråden Varför blev mina drömmar (kakor) så fula?