Havremust
Blir de ine tjockare när man kokar de?? eller är den som maizena tjockanr till när de svalnat??
Blir de ine tjockare när man kokar de?? eller är den som maizena tjockanr till när de svalnat??
Den blir lite vällingtjock och klar direkt när den är färdigkokad. Hur den är som kall vet jag inte då jag alltid druckit den varm.
>Mitt är bara vatten kanske skall ha mer havremust??
Ja då låter det lite tunt så häll i lite till. Paketets måttabell brukar funka bra...sen ser saker tunnare ut ibland för ögat så provsmaka oxå.
Ja skall blanda i profylac med så då blir den kanske tjockare..
Ja den blir kanske lite tjockare då. Om jag inte minns fel så är vanlig ersättning inte särskilt tjock, väldigt tunn o tunnare än välling så tanken är kanske att den ska vara rätt tunn?!
Hoppas det blir bra!
När jag kokar välling på havremusten så kokar jag 1.5dl vatten + 2msk havremust,det måste koka en stund (ca 2-3 minuter), sen häller jag på 1 dl vatten till och 8 mått nutrapulver. Blir ganska tjock välling, man kan göra den ännu tjockare genom att sätta ytterligare 1 msk havremust.
Här var de första gången blev ganska tunn.. De står ju 2tsk... Men får blir bättre nästa gång
Jag använde recept som följde med en broschyr om min ersättning, och där står det att det är matskedar som gäller.. Tror inte den blir tjock nog på bara två teskedar ![]()
Eller ja, det beror ju på hur mycket vätska man använder såklart..
Det måste väl vara feltryckt, eller?? Inte ens med 2 msk blir den jättetjock, jag kör på vanliga dinappar storlek S och de funkar finfint med den tjocklek jag får till.
Jag kör också vanliga Gyllenmust (kan det vara AXA eller nåt? En röd låda som det står stort Gyllenmust på).