Lasagne?
I vilken ordning varvar man vitsåsen, plattorna och köttfärssåsen när man gör lasagne? Vilken ska vara längst i botten och vilken ska var på toppen?
I vilken ordning varvar man vitsåsen, plattorna och köttfärssåsen när man gör lasagne? Vilken ska vara längst i botten och vilken ska var på toppen?
Först ett lager köttfärssås, sen plattor. Ett lager köttfärssås längst upp och allra sist vitsåsen.
Jag brukar börja med köttfärssås sen ostsås, plattor, köttfärssås, ostsås, plattor osv. Överst har jag ostsås och extra ost över bara för det krispiga.
Det kan du nog göra lite som du vill.
Första och sista varvet brukar jag köra med bara bechamelsås, jag gillar när detblir lite mer pasta. Totalt ungefär så här:
plattor
bechamelsås
plattor
köttfärssås
bechamelsås
plattor
köttfärssås
bechamelsås
plattor
köttfärssås
bechamelsås
plattor
bechamelsås
plattor
riven ost
bechamelsås
Man kan göra som man vill.Tror inte de har någon betydelse hur man gör.Jag börjar med plattorna först.Och häller alltid såsen sist.Sen köper jag en paket ostsås.De har vi gjort nu den sista gångerna vi har gjort Lasange och de blir jätte gott.
Blir det inte väldigt svårt att skära bitar och servera om man inte har plattor i botten?
Tack så mycket!
Men Silverkatten: Hur i hela friden lyckas du få plats med SÅ många lager? Har du en jättehög form? De (få) gånger jag har gjort lasagne så blir formen full alldeles för fort
Silverkatten: Jag tycker om "blöt" lasagne. Ska man servera den snyggt som på restaurang så ska man nog ha plattor i botten. Oftast tycker jag den restaurang-lasagnen är för torr.
Har en ganska hög form, och det brukar bli två-tre lager med köttfärssås... Men de lager som bara är plattor och bechamelsås tar ju inte så mycket plats. Jag gillar dock när det är lite mer pasta och inte allt bara flyter iväg på tallriken, men det är ju en smaksak. Du får testa dig fram till din personliga smak!
jag brukar köra.
vitsås
platta
köttfärsås
vitsås
(ev ost)
platta
köttfärsås
vitsås
(ev ost)
platta
massa vitsås o ost.
brukar inte köra så hög lasagne, :)
Med min variant så blir det inte så stadigt Dessutom vill jag gärna ha mycket beschamelsås så jag erkänner; min lasagne är ingen skönhet att titta på.
jag kör:
vitsås med ost
plattor
köttfärsås
vitsås
plattor
osv
överst vitsås med ost.
Jag kryddar även köttfärsen med tacokrydda för att få lite extra smak.