Ottilia06 skrev 2008-03-16 14:35:29 följande:
Lite lyxigare tror jag.Men samtidigt så vill jag inte stå hela kvällen i köket om du förstår vad jag menar...
Förrättsförslag. Skriver rakt av som det står i boken.
Ananas med ostkräm:
6-8 skivor ananas
75 g ädelost
1,5 dl tjock grädde
40 g nötter
Vispa grädden och blanda den med osten. Rör i de grovt hackade nötterna och lägg en stor hög av ostkrämen på varje ananasskiva. (6-8 pers)
Champinjonfyllda tomater m ostkrutonger
Beräkna 1 tomat per person. Skär ett lock av tomaterna. Tag ur inkråmet och låt tomaterna rinna av. Salta och peppra och fyll med hela små konserverade champinjoner.
Lägg en klick vitlöks-persiljesmör på varje tomat, och gratinera i ugn.
Ostkrutonger
6 skivor vitt formbröd
6 msk riven ost
1 msk smör el margarin
2 äggvitor
Kanterna skärs bort från brödet, som sedan skivas. Bred smör på skivorna och jämna dem till fyrkanter. Vitorna vispas upp och riven ost blandas i.
Ostmassan breds över brödet, som läggs på plåt. Gratinera i stark ugnsvärme 250 gr tills de fått färg.
Servera genast.
Annars verkar rökt skinka med mimosasallad varit poppis 1964!