Inlägg från: tottalisa |Visa alla inlägg
  • tottalisa

    60 tals fest i sommar?

    Jag har "Husmoderns Köksalmanack 1964" i min ägo. Den är full av recept som var populära det året.

    Men jag vet ju inte vad jag ska leta efter...


    Man ska inte ha tråkigare än man kan stå ut med.
  • tottalisa
    Ottilia06 skrev 2008-03-16 14:10:21 följande:
    Oj vad bra.Har funderat på antingen en trerätters eller buffe'.Vad tror du? Det enda jag vet är att det inte får vara fisk. Så kom med något mumsigt förslag.  
    Trerätters tror jag då. Ska det vara "lyxig" eller enkel mat?
    Man ska inte ha tråkigare än man kan stå ut med.
  • tottalisa
    Ottilia06 skrev 2008-03-16 14:35:29 följande:
    Lite lyxigare tror jag.Men samtidigt så vill jag inte stå hela kvällen i köket om du förstår vad jag menar...
    Förrättsförslag.  Skriver rakt av som det står i boken.

    Ananas med ostkräm:

    6-8 skivor ananas
    75 g ädelost
    1,5 dl tjock grädde
    40 g nötter

       Vispa grädden och blanda den med osten. Rör i de grovt hackade nötterna och lägg en stor hög av ostkrämen på varje ananasskiva.   (6-8 pers)

    Champinjonfyllda tomater m ostkrutonger

    Beräkna 1 tomat per person. Skär ett lock av tomaterna. Tag ur inkråmet och låt tomaterna rinna av. Salta och peppra och fyll med hela små konserverade champinjoner.
    Lägg en klick vitlöks-persiljesmör på varje tomat, och gratinera i ugn.

    Ostkrutonger

    6 skivor vitt formbröd
    6 msk riven ost
    1 msk smör el margarin
    2 äggvitor

      Kanterna skärs bort från brödet, som sedan skivas. Bred smör på skivorna och jämna dem till fyrkanter. Vitorna vispas upp och riven ost blandas i.
      Ostmassan breds över brödet, som läggs på plåt. Gratinera i stark ugnsvärme 250 gr tills de fått färg.
      Servera genast.

    Annars verkar rökt skinka med mimosasallad varit poppis 1964!
    Man ska inte ha tråkigare än man kan stå ut med.
  • tottalisa

    Huvudrätter finns här ju massor! Du skulle ju bläddrat själv egentligen, jag har ju inte en aning om vad du föredrar...

    Lite förslag i alla fall:
    Kalvstek m ostbakad potatis
    Festlig fläskfile
    Sparrisgratinerad fläskfile
    Slottsstek
    Gratinerad kasseler (det gratinerades mycket då märker jag)
    Svampfyllda kalvrullader
    Fin kalvragu
    Gourmetskinka i potatismoskrans
    Kalasgryta
    Finsmakargryta
    Kokt oxbringa m pepparrotssås
    Biffsauté
    Biff Lindström
    Stekt fylld kalkon
    Kyckling Marengo
    Kyckling i Champinjonssås
    Kalops m grönsaker


    Man ska inte ha tråkigare än man kan stå ut med.
Svar på tråden 60 tals fest i sommar?