Inlägg från: Lilla trynet |Visa alla inlägg
  • Lilla trynet

    Era bästa barnmatsrecept (6-8 månader)

    Världens bästa pasterätt:
    Koka PASTA för sig.
    Koka KYCKLINGFILÉ i lite vatten kryddat med BLANDADE ÖRTKRYDDOR (basilika, oregano, dragon tex) och VITLÖK. Klipp i MARINERADE SOLTORKADE TOMATER.
    Tillsätt FRYSTA GRÖNSAKER (ÄRTOR EXV.) när kycklingen är klar och koka upp igen.
    Häll av kokvattnet från kycklingen och spara det. Mixa sedan ihop allt och tillsätt en massa SMÖR och späd med kokvattnet till rätt koncistens.
    Den här rätten blir lite grynig, så det är inte perfekt "förstarätt", men det är supergott och smakrikt för en som börjat vänja sig med mat. Min kille var sju månader när jag gjorde detta.

    Skitkul att laga mat själv -jag bara kastar ihop det jag tycker verkar gott och mixar. Killen älskar allt jag gör -otroligt tacksamt!

    Suveränt mellis är att mosa frukt (banan och kivi perfekt) och röra i lite matlagningsyoghurt. Det blir lite matigare än bara frukt och lite kalcium är ju inte fel att få i sig heller.

  • Lilla trynet
    Svar på #7
    Citron är perfekt "fiskkrydda". Precis som du säger är det ju bara salt man ska akta sig för. Och salt som ingår naturligt i råvaror är ok. Normalsaltat smör är helt ok att ha in sin egen hemlagade mat.
  • Lilla trynet

    Det är ok med saltet som finns i marinaden till tomaterna, det är ju så liten mängd. Exempelvis använder jag alltid normalsaltat smör till maten jag lagar. Inga problem enligt BVC. Huvudsaken är ju att man inte tillsätter extra salt, och inte använder stora mängder med saltade råvaror. Så himla mycket tomater har man ju inte i maten. Om man tänker att det är lite salt som krydda i tomaterna och tomaterna sedan använd som lite krydda i maten så blir det ju himla utspätt. Den som är hysterisk angående salt kan ju hoppa över det, men ack så gott det blir! Och för den som så önskar kan man ju marinera sina tomater själv!

Svar på tråden Era bästa barnmatsrecept (6-8 månader)