• Äldre 7 apr 00:25
  4839 visningar
  15 svar
  15
  4839

  Nötter

  hur långt tid tar det efter att barnet ätit nötter till en eventuell allerigsk reaktion inträffar?

  Gav sonen nötter för första gången idag (1,5 år) för att smaka.

 • Svar på tråden Nötter
 • Äldre 7 apr 00:35
  #1

  Jag skulle tro att det kommer ganska snabbt, alltså inte efter flera timmar men har ingen aning ifall det kan finnas dom som är lite överkänsliga och därav kan det ta längre tid.

  Jag vet inte vad som sägs idag men då jag fick barn rekomenderades inte nötter til barn under 3 år pga allergirisker och kvävningsrisken. Bara en lite upplysning ifall det är samma allergiråd idag ...Men kvävningsrisken kanske kan vaar nåt att tänka på men o andra sidan kan ju popcorn vara livsfarligt oxå. Är lite hönsig med popcorn efter jag såg en kille på 8-10 år som satt ett popcorn i halsen och han kvävdes trots att det råkade finnas en läkare i närheten som gjorde vad han kunde.

 • Äldre 7 apr 07:56
  #2

  en allergisk reaktion sker ju omedelbart, iaf på mig. äter jag mandlar så börjar de klia i halsen så fort ja fått dom i munnen.
  nu e inte jag super allergisk mot nötter, klarar av att äta maträtter m.m med spår av nötter. min dotter är snart 3.5 år har varken fått nötter eller popcorn


  Leksing tills ja dör !
 • Äldre 7 apr 10:00
  #3

  Jag kan inte äta nötter. Det börjar klia i halsen och jag hostar. Skulle man reagera så kommer det på direkten.
  Kommer nog aldrig att ge min dotter nötter.

 • Äldre 7 apr 10:04
  #4

  När vår dotter fick sin anafylaktiska chock så kom den inom 5 minuter. Först blev hon röd, sen började det klia o sen eskalerade det och till slut svullnade tungan så mycket att den sprack.

 • Äldre 7 apr 10:07
  #5
  Majsan70 skrev 2008-04-07 10:04:15 följande:
  När vår dotter fick sin anafylaktiska chock så kom den inom 5 minuter. Först blev hon röd, sen började det klia o sen eskalerade det och till slut svullnade tungan så mycket att den sprack.
  Ja de e ju de som e så läskigt med just allergi för nötter...de kan ju gå så illa att man faktiskt dör.
  Så jag e inne på Maria V s spår. kommer nog alldrig ge mitt barn nötter heller, trots att ja inte är jätte allergisk emot dom.
  Leksing tills ja dör !
 • Äldre 7 apr 10:12
  #6

  Tänk bara på att för att få en allergisk reaktion så måste man ha utsatts för ämnet minst en gång tidigare, annars har kroppen inte börjat producera antikroppar mot det.

 • Äldre 7 apr 10:13
  #7
  Lottentotten skrev 2008-04-07 10:07:54 följande:
  Ja de e ju de som e så läskigt med just allergi för nötter...de kan ju gå så illa att man faktiskt dör.Så jag e inne på Maria V s spår. kommer nog alldrig ge mitt barn nötter heller, trots att ja inte är jätte allergisk emot dom.
  Vår dotter fick i sig en pyttechokladbit av misstag. Men jag tror att det är bättre att man prövar när man har koll än att de av ren nyfikenhet kanske stoppar i sig nåt när man inte är närvarande lite senare. Är man orolig kan man ju allergitesta för att se.
  Allergisk kan man bli mot mycket o inte bara nötter. Dottern var inte allergisk mot nötter, utan det var en reaktion som kom sig av att hon nyligen haft maginfluensa o kroppen reagerade helt knäppt på just nöt, men enligt läkarna kunde det vara vad som helst.

  Så numer får hon äta jordnötter, hasselnötter och ,mandel som inte hör till nötterna visserligen. Däremot får inget av mina barn äta några som helst andra nötter eftersom, det finns en viss överkänslighet i släkten på just såna. Stora dottern är allergisk mot pistagenötter om än inte så allvarligt.
 • Äldre 7 apr 10:15
  #8
  Loppan80 skrev 2008-04-07 10:12:24 följande:
  Tänk bara på att för att få en allergisk reaktion så måste man ha utsatts för ämnet minst en gång tidigare, annars har kroppen inte börjat producera antikroppar mot det.
  Det behöver inte alltid vara på det viset! det kan även vara omständigheten som är avgörande som i dotterns fall att hon nyligen varit sjuk. Hon hade aldrig smakat något som helst i nötväg innan hon reagerade. Hon var ju bara knappa 1,5 år.
 • Äldre 7 apr 10:17
  #9
  Lottentotten skrev 2008-04-07 07:56:44 följande:
  en allergisk reaktion sker ju omedelbart, iaf på mig. äter jag mandlar så börjar de klia i halsen så fort ja fått dom i munnen.nu e inte jag super allergisk mot nötter, klarar av att äta maträtter m.m med spår av nötter. min dotter är snart 3.5 år har varken fått nötter eller popcorn
  jag skrev mandlar men menade hasselnötter, tål inte heller pistage nötter, vissa äppelsorter och vindruvor som ofta hänger ihop med olika allergier
  Leksing tills ja dör !
 • enny signat­ur
  Äldre 7 apr 16:56
  #10

  så ni undviker nötter? hur länge?
  vi är fega med nätter (dottwern 15 mån) men någon gång kommer hon ju få i sig..

 • Äldre 7 apr 17:29
  #11

  han har ej fått någon reaktion.. Har 16 tänder o har aldrig sattit i halsen än så länge.. men ska undvika.. ville testa men ingen i fam. e allergisk

 • JoiPoi
  Äldre 7 apr 17:30
  #12

  Hur länge ska man undvika nötter?

 • Äldre 7 apr 23:00
  #13

  Mina stora barn har fått smaka på de vanligaste nötterna vid ca 3-4 ård ålder. Att min lilla fick i sig tidigare var ett misstag och en ytterst liten mängd.

 • Jessic­aB
  Äldre 8 apr 10:13
  #14

  Sätta i halsen har inget med antal tänder och ålder att göra.
  Jag ger inte nötter och liknande till min dotter som är 2år, hon kommer nog inte ens få nötter av oss heller. Mkt pga allergirisk.
  Man ska inte ge det till barn under 3-4 år, så vänta några år till.

 • JoiPoi
  Äldre 8 apr 18:37
  #15

  Gäller det alla slags nötter?

Svar på tråden Nötter
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.