Inlägg från: Flutterby |Visa alla inlägg
  • Flutterby

    Steka strömmingsfiléer, svårt?

    Har länge velat testa att steka sill(eller strömming)själv, det brukar finnas färdigfiléade(stavning?)i affären här på tisdagar. Är det svårt? Finns det mycket ben i sådan fisk?

    Har tänkt panera fisken först, visst är det mjöl, ägg och ströbröd man använder då?

  • Svar på tråden Steka strömmingsfiléer, svårt?
  • Flutterby
    mai skrev 2008-04-07 16:55:03 följande:
    Panera med mjöl, ägg och ströbröd som du har tänkt dig och sen bara stek fisken. Hur enkelt som helst !! Jag tycker inte att det är så farligt mycket ben.
    Tack!
    Kan en treåring äta detta? Med tanke på benen då.
  • Flutterby
    limefrukt skrev 2008-04-07 17:07:25 följande:
    Tips:Istället för att stå och vända varenda filé i tre lager panering;ta en plastpåse med rågmjöl och lägg i filéerna. Skaka runt. Då fastnar mjölet på fisken direkt. Just strömming är hur gott som helst med just rågmjöl. Andra fisksorter har jag inte provat utan alltid använt det "vanliga" sättet att panera. Kom ihåg att salta på filéerna när du steker sen bara. Färsk fisk behöver ganska mycet salt!! (i min mun, iallafall )
    Smart! Tack för tipset!
Svar på tråden Steka strömmingsfiléer, svårt?