Inlägg från: Thursday |Visa alla inlägg
  • Thursday

    Steka strömmingsfiléer, svårt?

    Det är inte dumt att lägga dem dubbla med en sträng kaviar emellean heller!

  • Thursday
    sallybuse skrev 2008-04-08 13:05:53 följande:
    De låter gott de ska jag prova.ska de vara vanlig Kalles då.Vi brukar ha Hackad persilja i mellan våra.Och de är ockås gott.
    Jag brukar ha vanlig Kalles, och kanske lite dill. Persilja låter också gott!

    Jag testade detta recept från ICA-tidningen på tal om fransk senap. Det var jättegott!

    Strömmingsrulader med krispig morotssallad
    Buffé nr 2 2008, sid 24

    Ingredienser
    Portioner: 4

    500 g strömmingsfiléer
    2 msk dijonsenap
    1 burk ansjovisfiléer (125 g)
    2 1/2 dl mild citronsås (färdig kyld sås)
    2 msk socker
    1 msk ättiksprit (12 %)
    2 morötter
    1/2 purjolök
    1 kruka dill
    3 msk färskpressad citronjuice
    1 msk olivolja
    salt och peppar

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Klipp av ryggfenan på strömmingsfiléerna. Lägg dem, utvikta, med skinnsidan ner. Strö på 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Bre på senap. Grovhacka och fördela ansjovisen på strömmingsfiléerna. Rulla ihop.
    3. Lägg ruladerna i en smord ugnssäker form.
    4. Blanda citronsåsen med socker och ättika. Häll såsen över strömmingen. Tillaga i ugnen på mellersta falsen ca 15 minuter.
    5. Skala morötterna och riv dem grovt, på rivjärn eller i matberedare. Ansa och strimla purjolöken fint. Blanda med plockad dill.
    6. Tillsätt citronjuice och olja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna salladen stå och dra en stund. Servera strömmingsruladerna med morotssalladen och kokt potatis.
Svar på tråden Steka strömmingsfiléer, svårt?