• Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 22:03
    251077 visningar
    367 svar
    367
    251077

    Någon med erfarenheter av Svan?

    På tal om kvinnan som hade elva (11!) svanar i en 25 kvadratmeters etta (vilket f.ö. ger 2,3 svanar per m2, knappast optimalt för ett VILT djur), skriver SvD följande i den artikel någon länkade till för nån sida sedan:

    "Den 68-åriga kvinnan ska ha matat fåglarna med fel foder och inte gett dem tillräckligt med vatten. Dessutom ska hon ha tvättat svanarna med diskmedel."

    Tycker du ANOF att det är att "ta bra hand om" stora fåglar att ge dem fel foder, inte tillräckligt med vatten och tvättat dem med diskmedel (vilket löser upp deras naturliga, skyddande fettskikt)?!

    Min personliga åsikt vad gäller svanar är att sångsvanar är otroligt vackra, medan knölsvanarna mest är en plåga. Sambon kallar dem knölfan, och det är kanske inte en så dum beskrivning. De har inga naturliga fiender och är aggressiva mest året runt (även när de inte har ungar kommer de och väser).

  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 22:22
    #66

    Jag skulle nog kunna tänka mig en Swan, inte en svan. T.ex. en Nautor Swan 100, med besättning skulle inte alls vara dumt... nån som har råd och lust att finansiera denna dröm för mig?

    www.nautorgroup.com/main.asp

  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 22:26
    #72

    Man kan nog frakta åtskilliga Svanar i en Swan. Då behöver man ingen ryggsäck...

    Miss Skellington skrev 2008-04-14 22:21:04 följande:


    Hur fraktar man Svan då? Jag bor på andra sidan landet... Funkar det med fjällrävenryggsäck?
  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 22:35
    #79

    Få en vild fågel tam på 48 timmar?! Det måste ju vara rekord.

    ANOF: var har du inhämtat sådana kunskaper om svanar att du vågat dig på att ta hem sådana och vårda dem? Du vet, man ska ju inte röra vilda djur om man inte är utbildad...

  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 22:42
    #84

    Om man, mot förmodan, får för sig att vårda ett VILT djur (observera VILT DJUR, inte husdjur) i hemmet, ska man INTE försöka domesticera den och ha den i sängen eller liknande. Vilda djur ska man inte heller ge sig på att försöka vårda om man inte har utbildning för att ta hand om dem.

    Hur visste du att den/de svanar du tog hem behövde vård?


    ANOF skrev 2008-04-14 22:40:05 följande:
    Jag har t och med haft svanen sovandes i min säng. Det beror kanske på att dom är så pass intelligenta.
  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 22:59

    ANOF: once again: vad har du för kvalifikationer som gör att du kan avgöra om ett vilt djur behöver vårdas eller ej? Man ska INTE ta in vilda djur sådär bara och få för sig att man kan något om dem för att man tycker de är vackra.

  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 23:04

    Jahaa, då förstår jag. Tack för svaret. Då vet jag vart jag ska vända mig om jag får problem med något djur någon gång...

    Bästa jag skrev 2008-04-14 23:02:19 följande:


    ANOF vet mkt om djur. Hun forstår dom grunnleggende behov djur har. Hun vet at hundar gillar sex med ensamma kvinner også. Hun vet at det kan vära skönt både för hund och menneske. Och som tack för hjelpen får hunden oralsex.
  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 23:08

    Det finns många möjliga tolkningar när man läser rubriken, men när jag försökte påpeka att jag tycker att segelbåtar av märket Swan är fina fick jag en tillsägelse av TS att sådana inlägg inte hör hemma här, så akta dig!


    Disela skrev 2008-04-14 23:07:16 följande:
    Ursäkta TS, men i rubriken så låter det som du frågar om det är någon som har erfarenhet av miljömärkningen Svan eller möjligtvis Gunde Svan...
  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 23:19

    Konstigt, jag har nog aldrig sett en sjuk svan, trots att jag rör mig mycket ute, både i parker där det finns svanar och i naturen.

    Skulle jag, mot förmodan, se att en svan är sjuk, skulle jag ringa en veterinär som skulle kunna ge mig råd om vart jag ska vända mig för att meddela mitt fynd. Eftersom jag inte har någon utbildning i vård av vilda djur skulle jag INTE ta hem den.

  • Drakfi­sk
    Äldre 14 Apr 23:25

    Den där nyheten, fast i SvD:s version har vi redan diskuterat, men enligt ANOF förvränger tidningarna bara saker och ting, kvinnan visste vad hon gjorde och tog väl hand om fåglarna.


    jungfu skrev 2008-04-14 23:24:26 följande:
    ANOF, har du läst om detta fall? En kvinna som hade 11 svanar i sin lägenhet, och enligt polisen gjort sig skyldig till jaktbrott - eftersom hon olovligen fångat in vilda djur. www.aftonbladet.se/nyheter/article481189.abPs. jag råkar känna till kvinnan som driver Viltjouren, och enligt henne gör man oftast djur en otjänst genom att "ta hand om" dem.
Svar på tråden Någon med erfarenheter av Svan?