Inlägg från: Drakfisk |Visa alla inlägg
  • Drakfisk

    Någon med erfarenheter av Svan?

    Men ANOF, hur vet man att en svan är sjuk då? Som sagt så har jag aldrig sett nån sjuk svan...

  • Drakfisk

    Fram för vilohem för Svan i Sverige. De har ju faktiskt ett enormt stressigt liv, så egna hotellrum med roomservice tycker jag absolut Sveriges alla Svan ska få minst en gång i året!

  • Drakfisk

    Har du antibiotika för djur hemma då, eller tar du sjuka svanar till veterinären för att få antibiotika när du sköter om sjuka svanar?

    OT: den här tråden blir bara mer och mer skruvad, måste jag säga.


    ANOF skrev 2008-04-14 23:31:27 följande:
    Man märker det helt enkelt på hur dom uppför sig. Dom blir sega och har svårt att klara lätta saker som att äta. I bland har dom konstant öppen näbb. Det är väl kanske inte så väldigt vanligt men det händer, och är ganska lätt att bota med t exempel antibiotika.
  • Drakfisk

    Ja, vi vet hur antibiotika fungerar, men HUR FÅR DU TAG PÅ DET?

  • Drakfisk

    Har du fått antibiotika anpassat för svanar utskrivet? Du vet väl att man inte ska ge djur medicin om man inte är veterinär, förgiftningsrisken är STOR om man ger ett djur medicin avsett för människor.

  • Drakfisk

    Kan du inte gå in dit och be att få köpa mediciner för svanar, så att du också kan börja vårda Svan hemma

    Bästa jag skrev 2008-04-14 23:38:46 följande:


    Her i staden jag bor så finns det ett apotek som heter Svanapoteket. DET är inte skämt. Fast dom säljer ju antibiotika til mennesker.
  • Drakfisk

    Regel nr 1: man ska INTE spara antibiotika man fått utskriven. Man ska ta hela, ja HELA den kur man fått. Gör man inte det bidrar man (i förlängningen) till resistenta bakteriestammar.

    Regel nr 2: man ska INTE ge mediciner till vare sig människor eller djur om man inte är utbildad läkare eller veterinär. Tro det eller ej, olika läkemedel påverkar "organismen" på olika sätt, och man måste ha utbildning för att avgöra detta.

  • Drakfisk

    Men ANOF, hur vet du hur mycket antibiotika du ska ge till svanar? Och om man då faktiskt FÅR hålla en svan i fångenskap i 48 timmar, så är ju det bara två dagar. Antibiotika brukar man ju hålla på med i en vecka-10 dagar nånting. Hur har du löst dessa problem?

  • Drakfisk

    Jaha, intressant. Vilken antibiotika syftar du på då? När jag har gett antibiotika till hundar har veterinärens föreskrifter varit 1 tablett två gånger dagligen i en vecka.

    Hur länge håller du på med antibiotikabehandlingar på svanar?


    ANOF skrev 2008-04-14 23:53:25 följande:
    Man ger efter vikt. Ungefär en halv tablett/2 gånger dag brukar vara lagom och det som rekommenderas av vetrinärer.
  • Drakfisk

    Jaha, känner du Jonas Wahlström, eller har du bara sett honom på tv?

    Kommer sådär halvvagt ihåg att du hänvisade till honom i nån suspekt fråga strax innan jul, och att en person som FAKTISKT kände honom ringde upp honom och frågade om han sagt som du hävdade att han gjort. Han dementerade starkt dina uppgifter, och jag tror faktiskt inte att han är så nöjd med att du hänvisar till honom när du kommer med dina konstiga påhitt.

  • Drakfisk

    Menade du att jag skulle länka denna tråd till honom? Jag känner inte honom, men i den tråd jag skrev om var det faktiskt någon som kände honom och som då ringde honom.


    061104 skrev 2008-04-15 00:06:54 följande:
    Man kanske skulle ta & länka denna tråd till honom?
  • Drakfisk

    Ahaa, du menar så! Förlåt. Tänkte inte så långt som att man kan maila okända människor sådär bara.

    Bästa jag skrev 2008-04-15 00:13:37 följande:


    Ngn som bor i Sverige vet vel vad Skansenakvariet är? Och vet hur dom mailar? Jag är ju dom och norsk
  • Drakfisk

    Det här var ju en minst sagt spännande utveckling av tråden. Bra jobbat till den/de som kontaktat Skansenakvariet och fått en dementi av Jonas W.

    ANOF: jag skriver inte detta för att bråka med dig, men du borde kanske söka hjälp för ditt lite osunda intresse av att hjälpa, dressera och annars bara "ta hand" om olika sorters djur. Det är INTE NORMALT att ta hem svanar/andra vilda djur, ge dem antibiotika avsedd för människor och sedan tvätta dem med diskmedel.

  • Drakfisk

    Ja, TS har tagit hem svanar och "vårdat" dem; låtit dem sova i henne säng, gett dem antibiotika avsedd för människor, tvättat dem med diskmedel etc etc.


    ANOF skrev 2008-04-14 22:33:59 följande:
    Jag har själv vårdat Svan i hemmet, men aldrig så många som hon, och dety är absolut inget fel med det. Man märker hur svanen verkligen har en stor intelligens, och det går att få dom tama väldigt fort.
Svar på tråden Någon med erfarenheter av Svan?