Inlägg från: ANOF |Visa alla inlägg
  • ANOF

    Någon med erfarenheter av Svan?

    Tokaungen skrev 2008-04-14 21:41:53 följande:
    Men, ärligt talat, hur intelligenta kan de vara? De har pyttesmå huvuden...
    Dom är mycket intelligenta ändå. Och det går att vänja en Svan vid att den blir hanterad, och för det krävs det ganska mycke intelligens.
  • ANOF
    Tokaungen skrev 2008-04-14 21:46:02 följande:
    Fragile Angel skrev 2008-04-14 21:44:14 följande:Kanadagäss är inte heller så roliga kom jag att tänka på.
    Dom är väldigt lika svan på många sätt. Dom är också mycket intelligenta och har en stor personlighet. Men dom är ju självklart inte lika imponernande som Svan.
  • ANOF
    AnnaGBG skrev 2008-04-14 21:52:35 följande:
    Ja, eller så ansåg den sig vara bättre än jag. Mer intelligent. Hur jävla smart det nu är att simma runt och vara grinig dagarna i ända..
    Det gör dom inte. Dom blir bara griniga om man har inkräktat på deras integritet. Om man får deras förtroende så är det inget problem att hantera dom eller att vårda dom.
  • ANOF
    Drakfisk skrev 2008-04-14 22:03:14 följande:
    På tal om kvinnan som hade elva (11!) svanar i en 25 kvadratmeters etta (vilket f.ö. ger 2,3 svanar per m2, knappast optimalt för ett VILT djur), skriver SvD följande i den artikel någon länkade till för nån sida sedan:"Den 68-åriga kvinnan ska ha matat fåglarna med fel foder och inte gett dem tillräckligt med vatten. Dessutom ska hon ha tvättat svanarna med diskmedel."Tycker du ANOF att det är att "ta bra hand om" stora fåglar att ge dem fel foder, inte tillräckligt med vatten och tvättat dem med diskmedel (vilket löser upp deras naturliga, skyddande fettskikt)?! Min personliga åsikt vad gäller svanar är att sångsvanar är otroligt vackra, medan knölsvanarna mest är en plåga. Sambon kallar dem knölfan, och det är kanske inte en så dum beskrivning. De har inga naturliga fiender och är aggressiva mest året runt (även när de inte har ungar kommer de och väser).
    Det som har stått i tidningarna är överdrivet och stämmer inte på flera punkter. Hon tvättade inte alla svanar (och inte heller hela svanar) med diskmedel, utan de som fått olja och avgaser på sig. Det är enda möjligheten att få bort den typen av smuts, och enda alternativet om det är så.
  • ANOF
    anarkokapitalist skrev 2008-04-14 22:08:28 följande:
    Hahaha no way, henne har jag sett flera gånger i stan.Hon borde snarare bli tvångsintagen.
    Jaha, och varför det. Känner du henne? Vad vet du egentligen om henne? Jag tycker verkligen inte att man ska uttala sig om folk man inte känner.

    Hon har gjort det bästa man kan tänka sig för svanarna, och hon håller fortfarande på.
  • ANOF
    Tokaungen skrev 2008-04-14 22:13:23 följande:
    Men inte kan du väl mena att hon gjorde det bästa för fåglarna genom att kidnappa dem från Rålis för att ta hem dem och "vårda dem"?
    Hon kidnappade INTE svanarna. Svanarna hon tog hand om behövde vård, och det gjorde hon på ett bra sätt. Man ska INTE tro på det som står i tidningen alla gånger.
  • ANOF
    Majora skrev 2008-04-14 22:18:11 följande:
    Jag hatar svanar för de är korkade helt enkelt. Min uppfattning!
    Har du någon erfarenhet av Svan? Varför skulle dom vara korkade?
    Om du får mer kontakt med Svan så tror jag inte att du skulle säga likadant.
  • ANOF
    Drakfisk skrev 2008-04-14 22:22:05 följande:
    Jag skulle nog kunna tänka mig en Swan, inte en svan. T.ex. en Nautor Swan 100, med besättning skulle inte alls vara dumt... nån som har råd och lust att finansiera denna dröm för mig? www.nautorgroup.com/main.asp
    Jag vet inte vad det där har med tråden att göra. Men jag tycker inte vi ska hålla på och prata negativt om den här kvinnan som gjorde sitt bästa för att vårda svanar. Och man ska komma ihåg att det som står i tidningarna inte alltid stämmer.

    Det är inget fel att ta med sig svanen hem om den behöver vård. Man får vårda vilda djur i hemmet om det inte är längre än 48 timmar. Sen ska man lämna dom till vetrinär eller släppa ut dom. Den här kvinnan hann tyvärr inte vårda klart svanarna under den korta tiden och kanske råkade behålla dom lite för länge. Men nu har hon lärt sig det, och kör över svanarna hon fångar direkt till ekerö viltjouyr.
  • ANOF

    Miss Skellington skrev 2008-04-14 22:25:16 följande:


    Jahaa! Får ta en större väska till kroppen då. Men huvudet får väl plats i en fjällräven, eller?
    Man ska självklart inte stoppa ner dom i en ryggsäck. Man tar en stor filt eller något liknande och rullar in dom i. Det är viktigt att man täcker huvudet på dom för att få dom lungna.
  • ANOF

    Fragile Angel skrev 2008-04-14 22:29:06 följande:


    Vet du till 110 % att kvinnan gjorde allt av godo, och med rätt kunskap? Känner du henne?
    Man kan ju aldrig veta någonting till 110%. Men hon gjorde det i alla fall för att hon bryr sig om svan något otroligt mycket, och hon skulle aldrig skada en svan medvetet på något sätt. Sen måste man komma ihåg att det kan vara svårt att vårda så pass många svanar som hon gjorde i en liten lägenhet.

    Jag har själv vårdat Svan i hemmet, men aldrig så många som hon, och dety är absolut inget fel med det. Man märker hur svanen verkligen har en stor intelligens, och det går att få dom tama väldigt fort.
Svar på tråden Någon med erfarenheter av Svan?