Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • gravid trots p-piller???

  Sön 4 apr 2004 11:24 Läst 133880 gånger Totalt 38 svar
  Sön 4 apr 2004 11:24

  Undrar hur många av er som blivit gravida trots att ni åt p-piller? Hur märkte ni det i så fall? Var det i början av ert p-piller ätande?

 • Sön 4 apr 2004 12:17 #0

  Jag har kastat mina piller sen länge, så jag kan inte säga ur min egen synvinkel. Men en av mina vänner blev med barn när hon pillrade. O hon hade ätit i flera år. Så det kan hända även fast man ätit länge (om man varit sjuk o pillret inte upptagits av kroppen). När man börjar med piller är det ju si o så länge (kommer inte ihåg hur länge det var exakt) som man får vänta innan det verkar.

  Hoppas att du blivit klokare av mitt svar.

 • Sön 4 apr 2004 12:42 #0

  Följer man instuktionerna om när man börjar (dvs. på mensens första dag) så ska man enligt bipacksedlar, fass och sjukvårdspersonalen vara skyddad från första dagen. Men sen finns det säkerligen alltid undantad från regeln. Det finns ju viss medicin (tex pencilin m.m.) som sätter ner verkan på p-pillren och har man varit magsjuk så kanske inte kroppen hunnit ta upp p-pillret.

 • Lillfl­ickan
  Visa endast
  Sön 4 apr 2004 12:46 #0

  Jag har blivit gravid två gånger trots att jag ätit p-piller. Jag har inte slarvat en enda gång med dom, men har fått som förklaring av läkare att min kropp inte tar upp alla ämnen som finns i dom. Fick gå på extra kontroller i graviditeten då det inte är alltför nyttigt att bli gravid samtidigt som man äter p-piller.
  Jag märkte det eftersom mensen blev försenad.

 • Sön 4 apr 2004 13:23 #0

  Jag käkade mini-piller och blev gravid, (kan inte äta p-piller för mamma har haft blodproppar)

 • vanja7­7
  Visa endast
  Sön 4 apr 2004 13:36 #0

  japp... jag åt iog Mini-P men tog dom regelbundet och kan inte minnas att jag missat något litet piller på MYCKET länge.... är nu i v 23

 • Sön 4 apr 2004 13:44 #0

  Hej!

  Har två vänner som blivit gravida trots att dom båda åt p-piller (den ena vet jag iaf att hon var väldigt noga)
  Men det är väl så att p-piller inte är 100%?! (även om risken/chansen inte alls är stor)

  Den ena tjejen kände sig konstig i kroppen, typ som om hon höll på å bli sjuk efter två veckor gjorde hon en test, mest för att utesluta det iaf. Hon hade nog någon känsla av det trots allt?

  Mini-piller därimot är mindre säkert! Dessa bör man helst ta samma tid varje dag för att dom ska vara så säkra som möjligt! Jag själv åt minipiller och var kanske inte jätte noga men jag blev inte gravid (förrens jag slutade med dom)

  Men gör en test om du känner dig osäker!!

  kram o lykca till!

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 4 apr 2004 14:48 #0

  Tack så mycket för era svar!

  Jag började med p-piller igen för ett par månader sedan, till saken hör att jag inte haft ngn mens mellan månaderna bara en liten brun o rosa aktig flytning, varit illamående och super ömma bröst och varit yr... Ömma bröst och illamående kan ju vara biverkningar från p-pillren, vilket det förmodligen är, men till saken hör att jag inte kan dricka kaffe längre mår bara så illa av det.
  Troligtvis så är det bara biverkningar men jag ska kolla mig i veckan om jag inte får ngn mens denna månad heller

  Ha det bra allihopa kram!!!

 • Jennie med ie
  Visa endast
  Sön 4 apr 2004 15:19 #0

  Det finns inget p-medel som är 100%-igt...

  Jag har blivit gravid då jag åt p-piller. Jag hade ätit dem i ca 1½ år då tror jag, inte varit magsjuk, inte slarvat och inte tagit nån annan medicin.
  Jag fick en blödning kring menstid och misstänkte inget, hade inte alls nån tanke på det förrän jag började må skumt nån vecka senare men jag trodde ju inte jag var gravid då heller. Ytterligare lite senare fick jag efter ett slag i magen dels en blödning och dels mycket ont, och jag gjorde ett negativt och ett positivt test vilket visade på att jag höll på att få missfall...

 • Sön 4 apr 2004 15:42 #0

  Jag blev till trots p-piller

 • syster­negati­v
  Visa endast
  Sön 4 apr 2004 19:54 #0

  min bästa vän blev gravid när hon åt p-piller och hon hade inte missat några.

  jag själv blev till trots spiral ;)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll