Inlägg från: natalie72 |Visa alla inlägg
  • natalie72

    2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!

    Har i helgen klarat av kräksjuka nr 3 sedan Elliot började på förskolan i januari... vi hoppas det inte blir fler nu!!

    Kajsa: Jag och Elliot kommer själva på söndag, Niklas är tyvärr upptagen.

    Hade ingen gravidförsäkring förra gången, och har inte täcknat ngn ännu... men det kanske man skulle! Elliot har vi försäkrad i Länsförsäkringar (liksom övriga försäkringar i familjen). vi får se hur vi gör!

    Nu längtar jag väldigt till den 29e när det är dags för ultraljud! Vill så gärna se att allt är bra igen och även om det är en pojke eller flicka! Hoppas det inte är en sådan barnmorska som inte vill berätta... någon som vet hur de är på Cura?

    Usch Mina, det låter illa!! Hoppas ni mår bättre!

    Här hemma är det mycket skrik och trots för tillfället... Det är så jobbigt att lyssna på, och Elliot skriker verkligen så fort han inte får som han vill, eller om saker inte går fort nog... det är så svårt att stå emot... Han har också blivit ganska mammig igen, och vrålar ibland om N tar honom på morgonen...

    Ja, ikväll blir det väl "barnmorskorna" - det känns verkligen helt annorlunda att se förlossningar på tv den här gången! Förra gången tittade jag för att jag typ ville förbereda mig, dock med stor förskräckelse. Nu känns det bara bra, visst kommer man ihåg smärtan och så, men det känns ändå positivt!

    Tänkte ha mitt förlossningsbrev ungefär som förra gången (då det ju funkade bra!). Kanske lägga till att någon gärna får påminna mig om att äta något - åt bara någon chokladbit och en bit banan under ca 16-17 timmar... tänkte liksom inte på det själv!

  • natalie72

    Suck! alltid är det något!

    Elliot verkade hängig igår och idag har han 38,9 och mår inte alls bra.... Alltså, ingen träff för oss idag. (jag som såg fram emot att få träffa alla igen...) Vi får hoppas på fler träffar framöver!

    Ni andra får ha en underbar dag och njut av det fina vädret!

  • natalie72

    Har varit hemma idag med en riktigt febrig Elliot - som högst låg tempen på 40,2... stackars gubben! Vet inte riktigt vad det är för fel på honom, tycker inte att han är sååå förkyld... Han har sovit så gott som hela dagen, inte ens alvedonen lyckades ta ner febern till lägre än 39,3... Hoppas det blir bättre imorgon, det är ju inte den bästa tiden för att behöva kontakta sjukvården...

    Hoppas ni hade trevligt igår och vi får hoppas att vi kan vara med nästa gång istället!

    Tillbaka till sjuklingen i soffan!

  • natalie72

    Har tillbringat åtskilliga timma på vårdcentralen, barnakuten och röntgen... stackars Elliot har både öroninflammation och lunginflammation... inte konstigt han har feber! Har nu äntligen kommit hem med honom och fått i honom första dosen medicin!

    Hoppas snart vi slipper alla dessa sjukdomar - han har ju varit sjuk mer eller mindre hela tiden sen inskolningen...

    Ha en skön vårkväll!

  • natalie72

    Elliot tackar för alla hälsningar!
    Den värsta febern verkar ha gett med sig, men han har en läskig hosta och vaknar ibland på natten och är helt hysterisk, vilket kan hålla i sig en 30/45 minuter... usch!

    Såg ni "Barnmorskorna" i onsdags?? (så klart ni gjorde! ) Visst brukar jag gråta en skvätt när jag tittar på det, men den här gången var det ju förfärligt... Kvinnan som skulle föda fram sin döda bebis, bilderna på när barnmorskan gjorde i ordning den lilla, vita kistan.... det blev ärligt talat lite mycket för mig! Fy så hemskt! Och så började jag så klart oroa mig igen... tur att vi har UL på tisdag!

    Kajsa: Hur gick UL? Det var väl i dagarna?

    Guldplutt: Ja, jag säger som kajsa - Härligt med Paris! Är inte det minsta avundsjuk!

    Nästa vecka är vi lediga ons-fre, ska bli sååå himla skönt och välbehövligt! Hoppas också att Elliot då får möjlighet att vila upp sig lite!

    Ha en bra fredag, dags att röra på sig!

  • natalie72

    Adagio: jodå, kan de bara se och vill berätta så vill vi veta könet! Kan inte hålla oss! Så man kan säga att jag nu ligger i shoppingstartgroparna!

    Tin: Var ju tvungen att läsa ändå! Så förfärligt! Jag har ett konstigt behov att INTE undvika hemska saker, fast jag är väldigt lättrörd och känslig!

    Guldplutt: Köpenhamn... låter härligt!

    Sommarplanerna så långt är att vi den 24 juni åker till Portugal för en veckas sol och bad! Åker ihop med svärmor (som betalar ), samt min svägerska och hennes familj (dvs man och två kusiner till Elliot) Hoppas trots allt på att det inte ska bli allt för varmt (med tanke på att jag nog kommer att vara heffaklump då...!) men det lär komma lite svalare vindar från Atlanten! Annars har vi inte planerat något, men det lär väl bli lite småutflykter, kan jag tänka mig!

    Elliot har blivit helt hopplös att lägga - det går bara inte! Innan har det i alla fall gått om man lagt honom i vår säng och man lagt sig bredvid tills han somnat. Men nu går inte det heller. Det enda som duger är att somna nere på soffan eller i knäet... suck! Igår kände jag att det var dags att få ordning på det hela och stålsatte mig: placerade en skrikande E i sängen och tänkte vänta ut honom.... det gick inte alls bra! Fick avbryta det hela efter en stund då han till slut började slå huvudet i sänggaveln, på vilje! Förskräckligt! Och hur gärna vi än vill att han ska gå att lägga, får han absolut inte skada sig själv! Så nu är det tillbaka till soffan och knäet... Hellre det! Hur har ni andra det med nattningen? Kan det vara en "fas"?!

  • natalie72

    Kan väl tillägga att E repar sig bra från lunginflammationen. Hostar bara lite ibland men är dock ovanligt trött och behöver sova mer än en gång/dag... Så han och jag har varit hemma idag och ska vara hemma imorgon. Sen har jag ju ledigt så det blir ingen förskola förrän på måndag - skönt så får han vila upp sig!

  • natalie72

    Sådärja! Då har vi varit på UL! Allt såg bra ut och det var minst sagt liv och rörelse! Till vår förvåning kommer Elliot att få en lillebror!! (trodde att det var en flicka, då jag mått helt annorlunda än förra gången)Visserligen kunde vare sig jag eller Niklas se att det var en pojke, men vi får väl lita på bm! Med E gick det inte att missa...!

    Elliot är mäkta förtjust i boken "Busiga bebben" om busiga bebben som ligger i mammas mage, där man kan lyfta på flikar och titta in i mammas mage! Hoppas han blir lika förtjust i "sin" bebis sen!

  • natalie72

    Guldplutt, jag är så ledsen för er skull! Stor kram! Konstigt, det var ju precis så för oss också när jag fick MA för ungefär ett år sen - det tog sig på första försöket... TA hand om varandra och hoppas det går bra imorgon. Krama Lova lite extra också!

Svar på tråden 2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!