• KajsaAnka

    2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!

    Hej!

    Nu fortsätter tråden för oss fikasugna vårmammor (2006) i Malmöområdet.

    Vi som håller till här är 30+ och fick barn i feb-juni 2006.

    Välkomna!

     
    Här finns våra bebisar: www.familjeliv.se/Forum-3-28/m8657777.html

    Första tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m5538998.html

    Andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m7292207.html

    Tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m9058946.html

    Fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-15/m10836851.html

    Femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-239/m13240809.html

    Sjätte tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m15873554.html

    Sjunde tråden: familjeliv.se/Forum-11-265/m19225776.html

    Åttonde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m22495017.html

    Nionde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m25683130.html Tionde tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m28764285.html

    Våra gullungars födelsedagar (2006):

    Lova 9 feb
    Ludvig 22 feb
    Alma 19 mars
    Edith 7 april
    Fredrika 8 april
    Elliot 8 april
    Klara 15 april
    Olivia 3 maj
    Elias 11 maj
    Linnea 15 maj
    Molly 18 maj

    Vi som väntar andra barnet, BF:
    KajsaAnka, 11 juni
    Adagio, 24 juli
    Gambi, 3 september
    Nat72, 24 september  

  • Svar på tråden 2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!
  • KajsaAnka

    Fråga till er som är gravida: Har ni försäkrat er bebis i magen? Med vilket bolag, och valde ni gratisförsäkring eller en sådan som man får betala för? Jag är så ambivalent... Tycker det är så dyrt med 950 kr (vi har precis köpt vagn, mm, så vi är inte direkt vid stadd kassa för tillfället...), samtidigt som jag tänker att det kanske händer något och då ångrar vi oss... Hrmmm....


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Jag hoppas att alla hittar hit och att vi hjälps åt att ge alla adressen hit. Jag ska hoppa i säng nu, så ingen får ta det personligt ifall jag inte skrivit adressen i deras gästbok.


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • Gambi

    Först ut efter dig Kajsa .

    Nej vi försäkrar inte bebisen i magen. Vi försäkrar från första levnadsdagen och det blir väl Trygg Hansa som med Molly.

    Jag ska lägga in tråden i lite gästböcker på studs!

  • guldplutt

    Ah, hann inte först denna gången

    Fint väder idag! Härligt! Även om man sitter inne hela dagen...
    Igår var jag ledig halva dagen, eftersom jag jobbade lite i helgen istället. Det var dejligt, vi körde till Löddeköpinge plantskola där de hade massor av fint! Vi köpte syrener, magnolia, klematis och murgröna. Sen fick det inte plats mer i bilen... Får återvända en annan dag för rosor, lavendel, pioner och ett äppleträd!

    Vad gäller försäkring så hade vi med Lova den som trygghansa erbjuder för 950:- tror vi skulle gjort det samma en andra gång. Fördelen med en sådan är ju att den dels gäller de första sex levnadsmånaderna, så man behöver inte kasta sig på luren dag ett och skaffa en försäkring. Dels så går den sedan automatiskt över i en fortsatt försäkring (om man vill alltså). Har man ingen försäkring från början och det visar sig uppstå ngn skada eller fel vid förlossning eller tidigt så kan det vara jättesvårt att få sitt barn försäkrat över huvudtaget. Helt sjukt, men sant, och det vill vi inte riskera.

  • tin65

    Kajsa: Tack för mejlet, jag hittar... ska bli roligt att se alla STORA barn igen och även er mammor förstås!

    Det var ju ett tag sedan jag hängde med på något nu. En av fördelarna med att vara sjukskriven är att jag har lediga helger... Det blir väl inte lika roligt när lönebeskedet kommer förstås.. suck. Skulle behövt en stor fet lön nu inför flytten! Ska i alla fall bli jättekul när flytten är över och jag kan leta nya köksmöbler och ny soffa o lite annat smått o gott

    Det blir lite snålt med semestrar för vår del i år (pga att pengarna går till nya lägenheten) men jag har iaf bokat en safaristuga på Ölands djurpark för 4 nätter. Där kan man sitta på terassen och nästan klappa zebror och gnuer samtidigt som man dricker morgonkaffet.. Edith kommer att älska det! Får erkänna att även jag ser fram emot det....

  • mina71

    Dags för ny tråd igen då...

    Jag hade en minst sagt underlig helg. Först ramlade jag med cykeln och körde näsan i asfalten. Så SNYGG jag blev, speciellt med tyanke på att jag skulle ut på ny prkatikplats i måndags...
    Sen ramlade Klara baklänges ner för soffan och bröt nyckelbenet i söndagskväll. Otur, ja.

    Kajsa: Kan man få komma på söndag till dig? Min arbetsplats är nämligen uttagen i strejk och jag kunde välja att bli ledig om jag ville, eftersom jag är insatt som extra. Men jag måste kolla med P också, fick precis reda på detta. Är bara så länge sen jag fick träffa er!

  • KajsaAnka

    mina: Självklart är du och Klara jättevälkomna!! Bara ge mig klart besked då du pratat med P.

    Linnea har ögoninflammation nu, och är hemma från dagis sedan i måndags, men jag hoppas att den försvinner till söndag. Det verkar ha blivit lite bättre.


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • natalie72

    Har i helgen klarat av kräksjuka nr 3 sedan Elliot började på förskolan i januari... vi hoppas det inte blir fler nu!!

    Kajsa: Jag och Elliot kommer själva på söndag, Niklas är tyvärr upptagen.

    Hade ingen gravidförsäkring förra gången, och har inte täcknat ngn ännu... men det kanske man skulle! Elliot har vi försäkrad i Länsförsäkringar (liksom övriga försäkringar i familjen). vi får se hur vi gör!

    Nu längtar jag väldigt till den 29e när det är dags för ultraljud! Vill så gärna se att allt är bra igen och även om det är en pojke eller flicka! Hoppas det inte är en sådan barnmorska som inte vill berätta... någon som vet hur de är på Cura?

    Usch Mina, det låter illa!! Hoppas ni mår bättre!

    Här hemma är det mycket skrik och trots för tillfället... Det är så jobbigt att lyssna på, och Elliot skriker verkligen så fort han inte får som han vill, eller om saker inte går fort nog... det är så svårt att stå emot... Han har också blivit ganska mammig igen, och vrålar ibland om N tar honom på morgonen...

    Ja, ikväll blir det väl "barnmorskorna" - det känns verkligen helt annorlunda att se förlossningar på tv den här gången! Förra gången tittade jag för att jag typ ville förbereda mig, dock med stor förskräckelse. Nu känns det bara bra, visst kommer man ihåg smärtan och så, men det känns ändå positivt!

    Tänkte ha mitt förlossningsbrev ungefär som förra gången (då det ju funkade bra!). Kanske lägga till att någon gärna får påminna mig om att äta något - åt bara någon chokladbit och en bit banan under ca 16-17 timmar... tänkte liksom inte på det själv!

  • guldplutt

    Cura är super. Vi fick veta könet förra gången, fast vi försökte vara lite smidiga i hur vi framförde det, eftersom man märkte att hon ville poängtera att UL är till för att se att allt är OK med barnet, inte för att kolla könet. Vilket ju är sant, förstås. Men om man säger att om det GÅR att se när allt annat är OK så vill vi gärna veta, så ska det nog inte vara några problem. Hon var duktig också, prickade exakt rätt och visade hur hon var så säker, så att vi också förstod.

  • Adagio

    Jag måste tyvärr backa vad gäller söndag. Jättetrist att missa er, men som jag skrev tidigare så kommer F's bror från Hong Kong och det får gå före. Hoppas att det snart blir tillfälle igen.

    Vi har inte försäkrat lilla x-et. Det gjorde vi inte med Ludvig heller medan han låg i magen. Nu är han försäkrad i Folksam.

    Hu, vad magen växer alltså. Jag har börjat få en del otrevligheter som jäkligt ont i ljumskarna och det trycker på neråt som attan. Hur ska det kännas om tre månader, kan man undra? I slutet av dagen orkar jag knappt stå på benen. Känner mig så orörlig också. Förra graviditeten tyckte jag att jag lyckades hålla igång så bra, men nu kan jag inte gå en promenad utan att få superont och bli liggande platt i soffan. Kan det vara foglossning? Det är som om kroppen aldrig riktigt återhämtat sig. Vet inte riktigt hur jag ska föklara det annars. Man var spästig i huden på något annat sätt sist och nu är det som om kroppen bara ger efter. Hur känner ni andra gravidisar det, och även ni som har fler barn? Minns ni att det var såhär?

    Jag har i alla fall satt igång med grav-yogan nu, hoppas att det ger lite utdelning.

    Mina, vilken otur du hade, men stackars, stackars lillan som bröt nyckelbenet! Åh, det gör ont att tänka på det till och med!

Svar på tråden 2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!