Inlägg från: Sommarvind |Visa alla inlägg
  • Sommarvind

    2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!

    Kajsa: Jag och Elias kommer själva på söndag. A ska byta däck på bilen.

    Vi har inga semesterplaner i år. Jag kommer att jobba större delen av sommaren och vi har dessutom fortfarande inte tröttnat på att vara hemma och fixa i trädgården. Vi kommer att åka en sväng till mina föräldrar sista helgen i maj för min kusin ska gifta sig så det blir vår "semesterresa" i år.

    Kul att ses på söndag!

  • Sommarvind

    Grattis till Klara i efterhand! Nu tillhör hon också två-åringarnas skara. Hoppas att hon fick en bra födelsedag trots brutet nyckelben!

  • Sommarvind

    Tack för i söndags Kajsa, Tin och Gambi! Det var jättekul att träffas igen. Det var extra roligt att få se hur stor Edith har blivit(Linnea och Molly såg jag ju för några veckor sedan).

    Kajsa: Vilken mysig pappa Ulf verkar vara! Han hade jättebra hand med barnen och de verkade gilla honom. Han har inte funderat över att sadla om och bli förskollärare ?

  • Sommarvind

    Nästa lördag, den 10 maj kl. 15.00, är ni välkomna på födelsedagskalas hit till oss i Södra Sandby. Elias blir stolt två-åring då.

  • Sommarvind

    Stackars Ludvig, vilken hemsk upplevelse!

    Kajsa: Jo, det är den 11 maj som Elias fyller år egentligen. Då kommer farmor och farfar på fika.

    Elias har varit sjuk i helgen så han har fått några av födelsedagspresenterna i förväg, bl.a. en film med Teletubbies som han älskar! Vi har redan hunnit tröttna på den .

  • Sommarvind

    Elias är också napp-beroende. Han ska helst ha en i munnen och en i varje hand. Han gillar också att leka med dem och stoppa in dem i leksaksbilarna så att napparna kör bilarna. Vi kommer nog inte att kunna sluta med napp på ett bra tag. Sedan är ju jag lite lat som förälder också och tycker att det är ganska skönt att kunna stoppa in nappen ibland när han är kinkig.

    Grattis Molly i efterskott! Elias har också en begagnad trehjuling som jag hade när jag var liten och den är en stor favorit. Han älskar att sitta och sparka runt sig på den.

    Guldplutt, det låter som en riktigt skön helg ni har haft!

  • Sommarvind

    Kajsa, vad spännande att det snart är dags! Vad fort tiden har gått, tycker inte att det var länge sedan du berättade att du var gravid.

    Ja, det är imponerande hur dagispersonalen lyckas med sovning, ätning osv. Fast de har nog lite hjälp av att barn gärna vill göra som de andra gör. Synd att de inte borstar tänderna på dagis också, för det är en jättefight varje dag. Trots att Elias vet att "lallalollen pommer" (tandtrollen kommer) om man inte borstar tänderna.

    Saphy, härligt att Alma fick träffa Pippi. Så duktig hon är med potträningen. Vi har inte ens börjat försöka och Elias har inte visat något intresse för pottan.

    Vi har varit hos mina föräldrar i helgen. En av mina kusiner gifte sig så vi passade på att ta "sommarturen" till föräldrarna redan nu. Elias har haft en helg med många intryck: nya platser, nya människor, mormors vovvar och kissar, massor av potatis att äta och ett gäng sjövilda sysslingar att leka med. Han sov som en klubbad oxe i natt!

  • Sommarvind

    Elias pratar inte jättemycket bajs än men jag har svårt att tänka mig att förbjuda honom att säga det, det är ju en del av utvecklingen. Dessutom funkar förbud absolut inte på honom just nu. Favoritordet är "Nej!". Han är förkyld för tillfället och då har två-åringstakterna verkligen kommit fram. Han ska inte byta blöja, ta på sig kläder, ta på sig pyjamas, sova på kvällen osv. Vi har haft några rejäla sammandrabbningar de senaste dagarna.

  • Sommarvind

    Tråkigt Marsbarn, jag minns också att du pratade om det när vi träffades förra gången. Jag tror som de andra har sagt att det är bättre för ett barn med två föräldrar som lever isär men ändå kan vara sams än med föräldrar som lever ihop och bråkar konstant och är olyckliga.

    Man vet verkligen inte vad som kommer att hända i livet, men det brukar ordna sig i alla fall till slut även om det inte är på det sätt man tänkt sig. En stor kram till dig!

  • Sommarvind

    Vad lugnt det har varit på tråden de senaste dagarna.

    Jag har varit en sväng till mina hemtrakter på begravning. Det är min mormor som har gått bort, inte oväntat eftersom hon var 89 år gammal och har varit sjuk länge. Trots det känns det konstigt att en person som har funnits hela ens liv plötsligt inte finns längre. Begravningen var i alla fall fin och det är skönt att den är över.

    Nu är mina lata och lediga dagar slut för jag har börjat sommarjobba. Det är ganska kul så jag klagar inte. Det känns lite märkligt att sommaren bara har börjat för i min värld är sommaren nästan över. Vädret gör ju också att det känns som att det snart är höst.

    Just nu sitter jag och laddar inför att ta bad-fighten. Elias vill absolut inte bada längre. Förut tyckte han att det var roligt, förutom att tvätta håret, men numera tvärvägrar han att bada överhuvudtaget. Är det någon som har något bra tips? Vi har även problem när vi ska byta bajs-blöja, det vill han heller inte göra utan skriker för full hals. Tyvärr är han sjuk just nu så det blir 1-2 blöjor varje dag istället för 1 var 3:e dag som är normalt för honom.

  • Sommarvind

    Vad kul att det går bra med potträningen för många av er. När ni började, var era barn intresserade av pottan eller hur gjorde ni för att få upp intresset? Elias är överhuvudtaget inte intresserad av pottan och vill inte sitta på den.

    Nu ska jag läsa din förlossningsberättelse, Kajsa. Skönt att höra att den andra förlossningen var lättare än den första.

    Adagio, nu är det ju snart dags för dig! Vad spännande!

  • Sommarvind

    Kajsa, vad tråkigt! jag beklagar verkligen sorgen.

    Nat: Det låter som att ni haft en trevlig semester. Ap-selen verkar vara en smart pryl. Jag har faktiskt inte heller sett några barn i sele här men det verkar onekligen bra om man vistas i folksamlingar eller på andra platser där det är farligt att springa iväg.
    Elias är nog inte redo för potträning heller. Det får väl bli nästa sommar.

Svar på tråden 2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!