Inlägg från: 3 hjärtan |Visa alla inlägg
  • 3 hjärtan

    Ni som blivit föräldrar genom adoption och sedan fått biologiskt barn

    jag är inte förälder till adoptivbarn, men jag är syskon till flera medan jag själv är biobarn, och vet ju att mina föräldrar har varit tvugna att försvara det väldigt mycket, även inför sina egna föräldrar. som syskon får man också försvara att man älskar sina adoptivsyskon lika mycket som sitt biosyskon.

    detta försvarande har inte försvunnit för mina föräldrar än idag när alla barn är vuxna, min adoptivsyster fick barn för några år sedan, och jag fick barn förra året, alltså andra barnbarnet för mina föräldrar. de fick då frågan av väldigt många om de inte kände mer att de fått sitt första "riktiga" barnbarn nu när deras biobarn fått barn. vi andra i familjen har inte ens tänkt i dom banorna.. ska det vara så himla svårt att förstå att kärleken till sina barn och syskon inte sitter i blodet??

  • 3 hjärtan

    ja, det är inte lätt att få folk att förstå som sagt.. men man får försöka och förstår dom inte ändå så får man bara ignorera dom och nästan tycka synd om dom som inte förstår bättre... men man blir helt klart förbannad på hur någon ens kan tänka på det viset...

    avskyr när människor använder ordet "riktiga" istället för biologiska barn.. vaddå, är adoptivbarn inte riktiga barn??? så det är väl det första man ifrågasätter när någon säger någon, och det är det första man rättar till.

Svar på tråden Ni som blivit föräldrar genom adoption och sedan fått biologiskt barn