• AnnaK

    Italiensk buffe

    först och främst GRATTIS!!!

    receptfavoriter.se/mat-recept-vin/italiensk-buffe-italiensk-mat-italienska-recept-som-tiramisu.html

    pizza

    Ingredienser
    4 p /16-20 bufféportioner
    1 pkt pizzamix, 4 port
    2 paprikor, olika färger
    1 rödlök
    200 g färska champinjoner
    3 dl italiensk tomatsås
    1 påse Arla Köket riven ost pizza
    2 tsk oregano
    1 dl pinjekärnor, 50 g
    färsk oregano Gör så här
    Sätt ugnen på 250°. Gör pizzadegen enligt anvisningarna på förpackningen. Kavla ut till två stora pizzor, lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och klyfta löken tunt. Skiva champinjonerna. Bred tomatsåsen jämnt över degen. Strö över 2/3 av osten, lägg på grönsakerna. Strö över oregano och resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min. Rosta pinjekärnorna i en torr, het stekpanna. Strö dem och färsk oregano över de färdiga pizzorna.

  • AnnaK

    Ostfyllda auberginerullar

    Ingredienser
    10-12 st
    2 auberginer
    3 msk smör
    1 1/2 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    2 tsk oregano
    200 g lagrad ost,t ex Grevé 17 % Gör så här
    Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Stek dem i omgångar i en smörad stekpanna. Krydda med salt, peppar och oregano. Lägg på ostskivor och rulla ihop. Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat. Gratinera rullarna i övre delen av ugnen ca 5 min tills osten börjar smälta. Garnera ev med färska örter.

  • AnnaK

    Ruccolapaj med tomater

    Ingredienser
    4-6 p /10 bufféportioner
    2,5 dl vetemjöl
    75 g smör
    3/4 dl Kesella lätt

    Fyllning:
    3 vitlöksklyftor
    150 g ruccolasallad
    100 g marinerade, soltorkade tomater
    smör
    1/2 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2 dl Arlaköket vispgrädde
    2 ägg
    1 dl Riven gratängost Gör så här
    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

  • AnnaK

    Pastasallad med Apetina

    Ingredienser
    10 bufféportioner
    500 g pasta
    ca 600 g Apetina med oliver
    1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
    3 avokado
    4 tomater
    2 förp blandad italiensk sallad à 150 g
    1/2 tsk salt
    1/2 krm svartpeppar Gör så här
    Koka pastan. Spola i kallt vatten, låt rinna av. Blanda pastan med osten, lite av oljan och oliverna. Låt kronärtskockorna rinna av. Dela och kärna ur avokadorna. Skär alla grönsaker i bitar, blanda ner i pastan. Salta och peppra.

  • AnnaK

    Potatis- och bönsallad
    För 8 personer Tar 40 min

    Du behöver:

    1 kg potatis (fast)

    1 burk cannellinibönor,

    400 g

    1 burk borlottibönor,

    400 g

    Ca 1 dl olivolja extra vergine

    4 vitlöksklyftor

    1 knippe bladpersilja

    1 rödlök

    1 ask cocktailtomater

    1,5 dl urkärnade

    svarta noccioleoliver

    3?4 msk vit balsamico- vinäger

    Salt

    Peppar

    Gör så här:

    1.

    Koka potatisen med skalet och låt svalna.

    2. Häll av bönorna och marinera dem i olivolja, finhackad vitlök och persilja.

    3. Skiva rödlöken och dela tomaterna.

    4. Dela potatisen i lagom stora bitar.

    5. Blanda samman alla ingredienserna, utom tomaterna som används till garnering.

    6. Salta och peppra.

  • AnnaK

    Grillad kycklingfile fylld med salami
    För 8 personer Tar 40 min

    Du behöver:

    8 kycklingfiléer

    8 skivor ventricinasalami (eller annan stark salami)

    Basilika

    Salt

    Peppar

    Olivolja

    Gör så här:

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Skär ett snitt i kyckling-filén på längden.

    3. Rulla ihop en salamiskiva med lite basilika och fyll kycklingfilén med den. Upprepa med resten av salamin ? spara lite basilika till garnering.

    4. Krydda med salt och peppar.

    5. Bryn filéerna i olivolja någon minut på varje sida.

    6. Lägg över filéerna i en form och in i ugnen cirka 20?25 minuter.

    7. Skiva filéerna på snedden och garnera med basilikablad.

    Tips: Den här bufférätten går att servera både varm, ljummen och kall.

  • AnnaK

    Melanzane alla parmigiana
    För 8 personer Tar ca 1 timme

    Du behöver:

    4 auberginer/äggplantor

    Olivolja

    Ca 1 liter tomatsås

    (se gärna tipset nedan)

    2 dl riven

    parmesanost

    3 mozzarellaostar

    à 125 g

    Gör så här:

    1.

    Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Skiva auberginerna, lägg dem på en bricka och salta lätt för att dra ur vätskan. Torka dem sedan lätt med papper.

    3. Grilla auberginen i stekpannan med olivolja tills de är lite gyllenbruna.

    4. Varva aubergine-skivorna i en gratängform med skivad mozzarella, parmesan och tomatsås. Börja med tomatsåsen och avsluta med parmesanosten,

    i tre lager.

    5. Gratinera i ugnen i 30 minuter.

    Tips på snabb tomatsås: Fräs lite gul lök, vitlök och torkad basilika i olivolja. Tillsätt en flaska passerad tomat (ca 700 ml) och hälften så mycket vatten. Låt koka minst 20 minuter. Smaka av med lite salt och socker.

  • AnnaK

    Grissini med parmaskinka
    4 portioner
    8 - 12 grissinis
    8 - 12 skivor lufttorkad skinka
    Linda skinkskivorna runt pinnbröden och servera. Ett sätt är att ställa dem upp i ett högt glas eller en vas.

  • AnnaK

    Melon med lufttorkad skinka - Prosciutto-lindade melonbitar
    Recept till 18 mumsbitar, 3 bitar var till 6 personer
    En halv honungsmelon
    6 skivor lufttorkad skinka, förslagsvis prosciutto
    18 tandpetare
    Kärna ur och dela melonen i 6 klyftor, skär ut melonköttet från varje klyfta och dela i tre bitar. Lägg skinkan på hög och dela i tre bitar till 18 ?strimlor?. Linda varje strimla runt en melon bit och sätt ihop med en tandpetare. Servera kylda på fat.

  • AnnaK

    Tonfisksås - Italiensk kall sås till kallskuret
    En god sås till kallskuret kött som rostbiff. Klassisk till vitello tonata (ursäkta ev. felstavning) - en italiensk kallskuren kalvstek. Prova också till kokt ägg med sallad, tomat, sparris och oliver. 0,5 burk tonfisk i vatten 3 msk crème fraiche
    3 dl mjölk
    Salt, socker och vitpeppar
    Mosa tonfisk med crème fraiche. Späd med mjölk. Smaka av med salt, 1 tsk socker och vitpeppar.

Svar på tråden Italiensk buffe