Inlägg från: Alvinbus |Visa alla inlägg
  • Alvinbus

    Rabarber

    Vi brukar göra en jättegod chutney som passar bra till grillat. Det är bla rödlök, socker, chili, ingefära och curry i den. Och så rabarber så klart. Om någon är intresserad så kan jag skriva in receptet senare när jag kommer hem.

  • Alvinbus

    Rabarberchutney

    500 g rabarber
    2 röda lökar
    1,5 msk 12% ättika
    0,25-0,5 dl vatten
    5 dl socker
    1 tsk ingefära
    2 msk curry
    2 tsk salt
    1 hackad röd chilifrukt

    Skär rabarbern i bitar och hacka löken. Koka ihop rabarber, lök, ättika, vatten och socker i ca 10 minuter. Tillsätt resten och koka ihop 30-40 minuter på svag värme.

    Den kan lätt bränna om man kokar den för länge så överskrid inte koktiden. Häll sedan upp på glasburk. Går att förvara i kylskåp nästan hur länge som helst.

    Supergott till grillat, gärna med en klick creme fraiche till också .

    Lycka till!

Svar på tråden Rabarber