Rabarber
Vi brukar göra en jättegod chutney som passar bra till grillat. Det är bla rödlök, socker, chili, ingefära och curry i den. Och så rabarber så klart. Om någon är intresserad så kan jag skriva in receptet senare när jag kommer hem.
Vi brukar göra en jättegod chutney som passar bra till grillat. Det är bla rödlök, socker, chili, ingefära och curry i den. Och så rabarber så klart. Om någon är intresserad så kan jag skriva in receptet senare när jag kommer hem.
Rabarberchutney
500 g rabarber
2 röda lökar
1,5 msk 12% ättika
0,25-0,5 dl vatten
5 dl socker
1 tsk ingefära
2 msk curry
2 tsk salt
1 hackad röd chilifrukt
Skär rabarbern i bitar och hacka löken. Koka ihop rabarber, lök, ättika, vatten och socker i ca 10 minuter. Tillsätt resten och koka ihop 30-40 minuter på svag värme.
Den kan lätt bränna om man kokar den för länge så överskrid inte koktiden. Häll sedan upp på glasburk. Går att förvara i kylskåp nästan hur länge som helst.
Supergott till grillat, gärna med en klick creme fraiche till också .
Lycka till!