• Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9
  • annamanna

    föresten, vad kan man göra när ens lilla 2-veckors bara vill sova på mage...?

  • Pyzzlan

    Annamanna: Skaffa andningslarm och låt babyn sussa på mage

  • Catsy

    Annamanna: Vi lade gossen att sova på sidan och lade ihoprullade handdukar som stöd, så att han inte skulle rulla över på mage. Skaffade ändå andningslarm efter ett tag så fick han ligga som han ville.

  • annamanna

    hur var det, fick man hyra det nånstans oxå? annars så sover han jättebra, men jag vill ju inte att det ska hända nåt.. och kan inte ha honom i famnen hela tiden under dagen heller, som han allra helst vill va då..sovandes alltså
    vad råddigt det blev....

  • iolanthe

    Hoppas jag inte gjort nån ledsen när jag skrev liten fjuttig by bakom takana, det var verkligen inte meningen. Huvudsaken är ju att man trivs där man bor.

    Nog är jag själv lite skeptisk också till att bo på ett planeområde, för det är ju inte som jag är uppväxt själv. Men nu är ju huset köpt, så hoppas det går bra.

    Vi har en tomt i Vikby som vi hade tänkt bygga på först. Och den är på ett sånt ställe som många av er skulle vilja bo på. Efter en liten väg, ca 200 m till närmaste grannar och det är då F´s pappa och hans bröder som alla bor där. Och på sommaren är det jättefint och lugnt och skönt och man kan gå ut i pyjamas utan att nån ser som escorpito skriver. Och så skulle ida få gå i en liten skola istället för i Karperö där det är rätt många elever.

    Men sen finns det ju nackdelar med att bo så också. Som på vintern när det är mörkt och trist och ingen vägbelysning (jag är mörkrädd). Den enda jämnåriga som jag vet av bor rätt långt bort och så ska man över strandvägen, medan det i Singsby finns många barn i idas ålder. Och så får vi nära till mommo och moffa och det är dom som sköter när det behövs. Och så hoppas jag att både ida och kusinerna kommer att tycka att det är roligt att ha nära till varandra. Så det är nog dels för hennes skull också som vi flyttar till Singsby istället.

    Och svaret är nej, vår tomt är inte till salu.

  • Pyzzlan

    Annamanna: Kolla med Folkhälsan om de hyr. Vi köpte vårt från andningslarm.se Det är nog en investering som jag inte har ångrat! Finns nog annat däremot som jag ångrar att vi skaffat

  • annamanna

    Pyzzlan: är det nåt av dom som kommer upp på startsidan ni har? Tänkte eftersom du var nöjd med det jag vet inte alls vad man ska kolla efter när man handlar andningslarm..
    Hann redan kolla med folkhälsan här, men dom hade tyvärr inget att hyra ut.

  • Strutin

    annamanna: Va ti Dagsmark igår å hälsa på gubbens släkt som fått tredje barnet!!Men jisses va fins hus de finns på vägen dit!! Bra att husen blir upprenoverade å int behöver stå å förfall!! Som di flesta gör i korsholm...ingen vill sälj å då står di bara...

    E hos mamma min nu...vill int va ensam om gubben måst å släck inatt åxå!!

    Nu letar ja ett bra recept på en Tacogratäng...

  • Samaste

    Bakom takana är väl allt som inte är där man är just då T.ex. undrade en klok kusin en gång om dom som bor i Fjärran Östern själva tycker att de är så hemskt "fjärran".

    Grattis till bebisen tandtrollet!

Svar på tråden Vasa - Kristinestad 9